Pohlreich: Jen Češi nás neuživí. Je těžké začít najednou vařit pro místní

Zdeněk Pohlreich. Foto: CNN Prima NEWS

Česká klientela má v restauracích stejné nároky jako ta zahraniční. Je stejná i v těch požadavcích, řekl v pořadu 360° Pavlíny Wolfové v televizi CNN Prima NEWS český šéfkuchař a podnikatel Zdeněk Pohlreich.

„Nemám to dělení na Čechy a cizince rád,“ pravil v pořadu CNN Prima NEWS Pohlreich s tím, že vysoké ceny v centru hlavního města nejsou jen česká specialita, a dodal: „Je těžké začít vařit najednou pro místní, centrum má stigma, že je to drahé a jen pro turisty.“

Hovořilo se též o výrazném snížení cen v centru Prahy. Výrazný propad cen v srdci metropole je snahou nalákat české zákazníky i do míst, které vyhledávají především zahraniční turisté.

„Máme za sebou zimu, navíc zhruba 70 dní, kdy bylo zavřeno. Rezervy se tenčí rychle,“ řekl Zdeněk Pohlreich s tím, že zkoušet koncept restaurace změnou pro jinou dočasnou klientelu je riskantní.

Česká klientela má v restauracích stejné nároky jako ta zahraniční. „Je stejná i v těch požadavcích,“ zaznělo také od šéfkuchaře na CNN Prima NEWS.

Nejdražší položkou jsou zaměstnanci

Podle Pohlreicha je největším nebezpečím po pandemii koronaviru následná panika. „Tedy opatrné zákaznické chování po krizových situacích. Přestat utrácet všechny peníze není řešení,“ poznamenal Pohlreich s tím, že pro provoz restaurací jsou nejdražší položkou  zaměstnanci a jejich platy.

Zdeněk Pohlreich moderátorce Pavlíně Wolfové odpověděl i na dotaz, co by restaurace nejvíce potřebovaly, aby se tzv. zmátořily. „Potřebovali bychom otevření letiště a obnovení turismu, to by situaci zlepšilo. Realita věcí je taková, že Pražané a čeští turisté obrovské množství podniků v Praze nejsou schopni uživit,“ odpověděl.

Tagy: