<

Přestupová bomba v Chance lize! Hrát v ní bude Martin Adamský

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Prvoligový Havířov odpálil přestupovou bombu. Do svých řad totiž získal extraligovou ikonu Martina Adamského, který po deseti sezonách opouští Třinec.

Adamský podepsal v AZetu jednoletou smlouvu s roční opcí. „Do Havířova jsem přišel proto, abych týmu pomohl k lepším výsledkům a všem ukázal, co ve mně je,“ hlásí na havířovském webu brzy 39letý útočník.

„Potřebovali jsme ostříleného hráče. Jeho příchod týmu přinese mnoho zkušeností z těžkých zápasů,“ těší se trenér Jiří Režnar na novou hvězdu.

Kariéra Martina Adamského je plná úspěchů: s Oceláři dvakrát vyhrál extraligový titul, skvělé jméno si udělal také v Plzni a navíc má zkušenosti z reprezentace.

V uplynulé sezoně dělal v Třinci kapitána. Jeho role na ledě už ale nebyla tak výrazná jako dřív, ice time mu klesl pod třináct minut.

„Pro náš tým je to největší posila v novodobé historii klubu."

Ve 47 zápasech získal dvanáct bodů (7+5), hodně pomohl v oslabeních. „Pro náš tým je to největší posila v novodobé historii klubu. Určitě bude příkladem pro další hráče, jako tomu bylo v extraligovém Třinci," říká pro hc-havirov.cz manažer Pavel Zdráhal.

Adamský je v krátké době už třetím extraligovým kapitánem, který po sezoně zamířil do Chance ligy. Ve všech případech chtěly týmy z vyšší soutěže omladit, a se svými ikonami se proto rozloučily. Do Litoměřic přišel Jan Výtisk, Ústí nad Labem pak získalo Michala Trávníčka.

A Havířov má nyní Martina Adamského!

„Martin není poslední havířovskou posilou, pokračujeme v jednáních s dalšími hráči," avizuje nový manažer Pavel Zdráhal.

Aktuální kádr AZ Heimstaden Havířov

Brankáři: Aleš Stezka, Matyáš Daňa, Marek Štipčák.

Obránci: Antonín Bořuta, Alex Rašner, Tomáš Dajčar, David Chroboček, Jaroslav Mrowiec, Martin Nepokoj, Ludvík Rutar, Vojtěch Ševeček.

Útočníci: Lukáš Bednář, Dominik Cihlář, Jozef Danielčák, Jakub Doktor, Jan Dvořák, Jan Maruna, Ondřej Procházka, Filip Seman, Martin Adamský.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz