Hlavní obsah

Na stopě německému pedofilovi. Maddie nemusela být jedinou obětí

Foto: Profimedia.cz

Nákres únosu Madeleine McCannové v Praia da Luz v roce 2007.

Reklama

Němec Christian Brueckner, který je podezřelý z vraždy tříleté Madeleine McCannové v roce 2007 v Portugalsku, v minulosti fantazíroval o tom, že unese malé dítě, bude ho zneužívat a pak ho nechá zmizet. Uvedl to Der Spiegel.

Článek

V září 2013 napsal Brueckner jednomu ze svých známých, že by chtěl „chytit něco malého a používat to celé dny“. Když známý namítl, že to je nebezpečné, odpověděl Christian Brueckner: „Co když se potom zničí důkazy.“

Právě to se podle německých vyšetřovatelů mohlo stát také v květnu před 13 lety, kdy z apartmánu v turistickém komplexu v Praia da Luz u jihoportugalského města Lagos zmizela tříletá Britka Madeleine. Její tělo se nikdy nenašlo, němečtí policisté jsou ale přesvědčeni, že je dávno po smrti. V tomto smyslu se ve čtvrtek vyjádřila německá prokuratura. Němečtí vyšetřovatelé teď z vraždy dívenky Madeleine podezřívají právě Bruecknera, který v té době u Praia da Luz bydlel a v den únosu z tohoto místa i telefonoval. Den poté v Portugalsku odhlásil své auto.

Foto: Profimedia.cz

Christian Brueckner je podezřelý z únosu a vraždy malé Madeleine.

Se zákonem se muž, který v Portugalsku střídavě pobýval mezi lety 1995 až 2007, kdy se živil příležitostnými pracemi a krádežemi, za život dostal do křížku mnohokrát. „Vyrostl v dětském domově, ukončil základní školu, odborné vzdělání nedokončil – jediné, co je v jeho směsi stále nových zaměstnání a míst pobytu dobře patrné, jsou trestné činy, procesy a odsouzení,“ píše Der Spiegel.

Za sexuální zneužívání dětí byl Christian Brueckner odsouzen v letech 1994 a 2016. Loni si od soudu, i když zatím nepravomocně, odnesl sedmiletý trest odnětí svobody za mučení a znásilnění 72leté Američanky v Praia da Luz v roce 2005. Na dlouhém výčtu trestných činů nechybí ani držení dětské pornografie, pokus o krádež nafty nebo prodej drog na severoněmeckém ostrově Sylt.

Specialisté německého Spolkového kriminálního úřadu (BKA) považují Bruecknera za psychopata a manipulativního narcisistu. Vyšetřovatelé navíc nevylučují, že by mohl stát i za zmizením pětileté Ingy, která se v květnu 2015 beze stopy ztratila v německém Sasku-Anhaltsku. Christian Brueckner, který si nyní odpykává víceletý trest ve vězení v severoněmeckém Kielu, tehdy žil asi 90 kilometrů odtud.

Reklama

Doporučované