Znak města Nový Bor (odkaz na titulní stránku) 

Nový Bor - Oficiální web města skla
Historické město Libereckého kraje 2017 a 2019
Zlatý erb 2023 – 2. místo v Libereckém kraji


Vyhledávání


Cesta: Titulní stránka > Naše město

 

Nový Bor se připojil ke stávkové pohotovosti starostů

Kvůli dopadu vládních opatření, kdy část pomoci podnikatelům mají zafinancovat ze svých rozpočtů města a obce, se starosta Nového Boru Jaromír Dvořák rozhodl podpořit stávkovou pohotovost starostů. Tu vyhlásilo 1. června Sdružení místních samospráv ČR, sdružující a hájící zájmy téměř 2000 obcí a měst v České republice, na protest proti výrazným negativním zásahům státu do příjmů samospráv.
novy_bor
 

 
 

„Vláda České republiky hodlá vzít obcím více než 20 miliard Kč. Tyto prostředky budou chybět i naší obci na důležité investice a rozvoj. Jako starosta obce jsem se rozhodl podpořit protestní stávkovou pohotovost starostů, protože v této nelehké době je důležité zachovat finanční prostředky obcím, aby mohly investovat a znovu rozhýbat regionální ekonomiku, pomoci živnostníkům a místním firmám. ​

Obce i kraje v naší zemi plní důležitou úlohu zadavatelů veřejných zakázek, proto v minulých dnech vyvěšovaly na protest proti těmto krokům vlády černé vlajky. Bohužel dopady na obce se mají ještě dalšími návrhy zákonů prohloubit a je důležité, aby se obce již zásadně ozvaly proti takovýmto návrhům,“ uvádí se v prohlášení, které podepsal starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Podle predikce Sdružení místních samospráv se sníží daňové příjmy o 20% a důsledek kompenzačního bonusu by mohl být pro město Nový Bor až 9 milionů korun.

„Pokud to tak bude, je krajně nereálné udržet některé naše naplánované investice. Nemohli bychom například realizovat celoplošné opravy ulic po opravě sítí v lokalitě Skalická a přilehlých ulic, dále také v ulicích Jiráskova a Vančurova, výstavbu nového mostu u knihovny v ulici B. Egermanna, revitalizaci sídliště Kollárova – Jiráskova, izolace zdí u historické budovy školy U Lesa,“ vyjmenoval negativní dopady zásahu státu do rozpočtu města Jaromír Dvořák.

stavkova_pohotovost
 
Zodpovídá: Radmila Pokorná
Vytvořeno / změněno: 5.6.2020 / 5.6.2020
 

 

 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Web a design: PCPOS s.r.o. a , redakční systém