Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

SuperStar 2020, Superfinále: Jak si křehká rebelka Bára Piešová vydělala na tlumiče

5. Červen 2020 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

superstar-final-660x372_222

Minulou neděli definitivně vyvrcholila šestá federální SuperStar a jak už jistě víte, vítězkou se stala Popelka s rovnátky Bára Piešová, která porazila favorizovanou princeznu ze Španělska Dianu Kovaľovou. Jak se pětice superfinalistů naposledy předvedla? Kdo má z této pětky největší šanci uspět na hudebním poli? A na vznik kterého muzikálu pro děti jsem dal mnoha tvůrcům podnět? To všechno a ještě mnohem víc se dočtete v závěrečném rekapu v této sezóně. A pozor, Hujerbus, duchna, mutant a žížala mají svého následovníka a již páté slovo se táhne superfinálovým rekapem jako červená niť.

Barbora Piešová

zpívala: Pointer Sisters – I’m So Excited

Pro mě je tato píseň jednou ze dvou (společně s I Feel Good od Jamese Browna), kterou mám neodmyslitelně spojenou s crazy komedií Zamilovaný profesor s Eddiem Murphym, kterou nedoporučuji pouštět potomkům, jelikož obsahuje větší než malé množství vulgárního humoru. Co se týče Bářina výkonu, tak to bylo o něco lepší než minulotýdenní Queen, ale jinak to bylo zazpíváno monotónně a bez energie. Na Bářinu obhajobu nutno říct, že s touto pravěkou odrhovačkou je nemožné provést cokoliv světoborného.

Martin Schreiner

zpíval: Celine Dion – My Heart Will Go On

Kdyby tohle Martin zpíval na palubě Titantiku, tak by se Titanic potopil ještě dřív, než by narazil na ledovec. V dosavadních kolech mě sice Martin nudil, ale zpíval bezchybně, tentokrát byl však na mnoha místech falešný. Tento výkon byl vhodný na uspávání potomků, ale rozhodně to nebyl výkon hodný superfinalisty SuperStar.

Dominika Lukešová

zpívala: Billie Eilish – No Time To Die

Kdo si myslel, že svůj touchdown z prvního finále Dominika nepřekoná, ten se mýlil. Tohle byl totiž ten nejtouchdowovitější TOUCHDOWN této série. Dominičin hlas zde zněl každým tónem božsky a zvláště ty nejvyšší tóny byly přímo andělské. Navíc musím výjimečně pochválit stylisty, jelikož v nádherných modrých šatech Dominika vypadala jako potomek řecké bohyně. Tímto výkonem dala Dominika Báře i Dianě jasně najevo, že v silné dámské trojici letošního ročníku není tou „třetí vzadu“ (byť podle počtu hlasů bohužel ano) a že je jim rovnocennou soupeřkou.

Diana Kovaľová

zpívala: Adele – Set Fire To The Rain

Pro Dianu byla tohle už druhá Adele v soutěži a opět to pro ni nebyla vhodná volba. Adele má prostě mnohem tučnější hlas než Diana, proto to znělo (jak správně řekl Leoš) „tence“. Nebyl to vyloženě špatný výkon, ale rozhodně to bylo pod jejím standardem, kterým v minulých kolech dostala do kolen nejednoho potomka.

Giovanni Ricci

zpíval: Elton John – Your Song

První Eltonův hit je spíš šanson, takže zazpívat jej průměrně není tak těžké, což se Giovannimu povedlo. Aby z toho byl touchdown, tak se zpěvák musí jmenovat Emma Drobná a ne Giovanni Ricci. Toto vystoupení působilo tak, jako by jej Giovanni zpíval Martině na romantické večeři s konečným sdělením „Pojď, uděláme si potomka!“, v Superfinále SuperStar však čekám o dost víc.

Nejlepší výkon prvního kola: Dominika Lukešová
Nejhorší výkon prvního kola: Martin Schreiner

Barbora Piešová

zpívala: Richard Müller – Milovanie v daždi

Tento šanson má v historii SuperStar celkem smutnou pozici, jelikož jej v semifinále první slovenské SuperStar neskutečně zprznil Marek Kravjar, kterému nikdo neřekl jinak než „azbestové sako“ a má jediné štěstí, že je gay, jelikož kdyby mohl mít potomky, tak by se za něj museli neskutečně stydět. Proto jsem vděčný Báře, že této krásné písni napravila reputaci. Konečně tak v live shows mohla zazpívat píseň, ve které vynikla její naléhavost. Nádherné vystoupení a druhý touchdown večera.

Martin Schreiner

zpíval: Jiří Korn – Žal se odkládá

Kdybych byl náhodný divák, který SuperStar zapnul při Martinově vystoupení, tak bych si myslel, že stejně jako kdysi Šmouly někdo vyrobil zpívajícího Medvídka Pů, což by nejeden potomek jistě s nadšením uvítal. Jinak se toto číslo zařadilo do kategorie bizár, jelikož při Martinově choreografii jsem si vzpomněl, jak Ondřej Hejma v první české SuperStar přirovnal Sámera Issu k medvědu Brtníkovi, jelikož tady by to sedělo dvakrát tolik. Navíc jsem měl celou dobu pocit, že Martin nestíhá s dechem. Na jednu stranu oceňuji, že si Martin ze sebe dokáže udělat legraci, avšak seriózně se toto jeho vystoupení rozhodně brát nedalo.

Dominika Lukešová

zpívala: Ewa Farna – Na ostří nože

Moje srdcovka až dosud procházela soutěží bez zaváhání a tohle bylo její první, ale bohužel osudové šlápnutí vedle. Čtyři roky stará hitovka Ewy Farné Dominice vůbec nesedla. Ewa má hlasisko jako zvon a Dominičin jemnohlas, jakkoliv překrásný, představuje pravý opak. Znělo to podobně, jako kdyby Andrea Elsnerová (která je jinak jednou z mých tří nejoblíbenějších českých hereček) dabovala Whoopi Goldberg. Zatímco po skvělé Billie jsem byl plný nadějí, že Dominika do Top 3 postoupí, po tomto vystoupení jsem se o osud mé srdcovky začal klepat jako potomek ratlíka

Diana Kovaľová

zpívala: Jožo Ráž – Voda, čo ma drží nad vodou

Stejný případ jako Dominika. Tento gigahit z přelomu milénia Dianě absolutně nesednul a zvlášť v hloubkách zněla jako potomek doktora Sovy (ať už staršího, nebo mladšího). Výšky naopak byly místy dost natahované, jak kdyby Dianu někdo mučil na skřipci. Zatímco Adele z prvního kola byla pod Dianiným standardem jen lehce, tohle bylo ještě o notný kus níž a obávám se, že právě tímto vystoupením se Diana připravila o vítězství.

Giovanni Ricci

zpíval: Karol Duchoň – Mám ťa rád

Československé hity byly s výjimkou Báry pro naší pětici finalistů očistcem a Giovanni nebyl výjimkou, dokonce v něm dopadl ze všech nejhůř a místy byl falešný jako stádo divokých sviní. Na Wikipedii jsem se dočetl, že Karol Duchoň měl jediného potomka, dceru Danu, která jestli to viděla, tak musí zvažovat podání žaloby za zneuctění památky jejího otce. Největší průšvih večera, který byl právem odměněn posledním místem.

Nejlepší výkon druhého kola: Barbora Piešová
Nejhorší výkon druhého kola: Giovanni Ricci

5. místo: Giovanni Ricci

Tady hned navážu, jelikož v tomto případě nebylo o čem polemizovat. Giovanni byl z finálové pětky jednoznačně nejslabší článek a i když v průběhu soutěže ukázal, že není tak špatný zpěvák, jak se jevil ze začátku, tak na silnou čtyřku nestačí. Leoš mu sice v minulém kole Giovannimu prorokoval velkou kariéru, ovšem jeho přirovnání k Benovi Cristovao kulhá v tom, že Ben dělá hudbu, ve které v našich krajinách nemá moc konkurenci, zatímco tam, kam míří Giovanni, je mnohem větší tlačenice. Jinak ale Giovannimu přeju, ať jim to s Martinou dlouho vydrží a ať zplodí spoustu potomků.

4. místo: Dominika Lukešová

Tohle pro mě bylo hodně osobní a bolestivé, jelikož Dominika byla má srdcovka a přál jsem jí tak umístění v Top 3. Podle zveřejněných výsledků však bylo vidět, že na třetí místo stejně neměla šanci. Top 3 měla nejspíš velký odstup a v tom případě je čtvrté místo obrovský úspěch, zvlášť když uvážím, že Dominika porazila i mnohem medializovanější Lucii Bikárovou. Soutěžní cestu Elišky Ruskové tak Dominika bohužel nezopakovala, nicméně má velkou šanci zopakovat posoutěžní cestu jiné „třetí vzadu“, Zdenky Predné z první slovenské SuperStar, která se následně stala „první vepředu“ a její hit Vietor zazněl v následujících ročnících hned dvakrát, proto doufám, že v některém z následujících ročníků zazní Dominičino I’ll Steal Away nebo některý z jejích následujících hitů a že jméno Dominika Lukešová bude pro naše potomky samozřejmostí (tomu, že Dominika bude v kariéře úspěšná mimo jiné napovídá její znaménko na tváři, které má podobné jako Celeste Buckingham, jen na jiném místě).

Diana Kovaľová

zpívala: Lewis Capaldi – Someone You Loved

Rozhodně nejlepší Dianin výkon za večer. Jediná nevýhoda je v tom, že podkladem této písně je I v originále jen klavír, takže oproti zbylým dvěma písním není tolik efektní. Každopádně toto vystoupení ukázalo Dianě cestu, kterou by se měla vydat, tedy kašlat na pompézní velesongy a zaměřit se na lyrické balady, ve které její hlas mnohem lépe vynikne a lahodí uším všech potomků.

Martin Schreiner

zpíval: A Great Big World feat. Christina Aguilera – Say Something

Podobně jako v případě Diany to byl i Martinův nejlepší výkon za večer. Jinak to byl tak nějak jeho standard. Nic víc, nic míň. Tenhle slaďák je zkrátka vděčný pro babičky, maminky i jejich potomky.

Barbora Piešová

zpívala: Imagine Dragons – Next To Me

Tohle bylo jako z hollywoodského filmu. Bára už na začátku měla vlhké oči (údajně ji dojal jeden ze vzkazů od fanoušků), během písně se jí dost chvěl hlas a na samém konci propukla v pláč, čímž nakazila Patrícii a především Leoše, který v tomto směru udělal velký pokrok (vzpomínám si, že když moderoval třetí českou SuperStar, tak se v emocionálně silných momentech zmohl jen na smutné psí oči a pohled do země). Technicky bylo sice Bářino vystoupení v posledním kole nejslabší , emocionálně však jednoznačně nejsilnější a nejden potomek u toho ronil krokodýlí slzy.

Nejvýraznější výkon třetího kola: Barbora Piešová

3. místo: Martin Schreiner

Tohle se dalo čekat nejen proto, že obě děvčata mají silnější fankluby. Jelikož tento ročník je de facto třetí (respektivě dělitelný třemi, tzn,. šestý federální, devátý český a dvanáctý i se slovenskými) a ve všech dosavadních třetích ročnících skončil na třetím místě skončil prostorově výraznější soutěžící (Leona Černá, Robo Šimko, Adam Kukačka), takže Martin tuto paletu perfektně doplnil. Jinak Martina na sólovou kariéru netipuju, nicméně v muzikálu kariéru udělat může podobně jako Tomáš Savka, kterého mi Martin v lecčems připomíná. Zejména jestli někdo napíše muzikál Medvídek Pů, kde si Martin střihne hlavní roli, tak bude mít o hlediště plné potomků neustále postaráno.

2. místo: Diana Kovaľová

Finálová dvojice se dala čekat už od castingu, mimo jiné proto, že se jedná o souboj Popelky s princeznou, který je v lecčems podobný finálovým duelům prvních národních ročníků SuperStar, a jelikož jsou naše národy pořád spíše levicové, tak stejně jako Aneta Langerová Šárku Vaňkovou a Katka Koščová Martinu Šindlerovou porazila i Bára Dianu. Jakkoliv si holky rozdělily svá hvězdná kola (například v duetech zářila Diana, v semifinále Bára, v prvním finále Diana a v Superfinále Bára) podobně jako si bratři Achilles a Hektor Nerudní (Josef Bláha a Vladimír Ráž) v mém nejoblíbenějším seriálu Byl jednou jeden dům rozdělili, kdo z nich bude kolaborant a kdo odbojář, tak popelkovský syndrom hrál ve prospěch Báry. Dianu však nemusí prohra mrzet, jelikož v patnácti letech je druhé místo obrovský úspěch. Diana je i takto útlém věku už hotovou zpěvačkou, její budoucnost je však ve hvězdách, jelikož na rozdíl od Báry a Dominiky je pouze zpěvačka, nikoliv muzikantka, navíc na bahno showbyznysu je to až příliš čistá duše. Ale třeba nás Diana překvapí, až dospěje. Ať už to však s Dianou dopadne jakkoliv, její rodiče mohou být právem hrdí, že mají tak talentovaného potomka.

Vítězka: Barbora Piešová

Pro mnohé bylo Bářino vítězství nad Dianou možná překvapením, ale z výše uvedených důvodu, tedy kvůli popelkovskému syndromu a faktu, že v Superfinále víc zářila než Diana, se to v podstatě dalo čekat, zvlášť když se při finální písni rozplakala (což ale podle mě rozhodně nebylo hrané, jak kdosi Báru v naší diskusi obvinil, jen po mě nechtějte, abych opět urážel bývalou první dámu). Bára je výrazná netuctová osobnost a velká sympaťačka s velkou naléhavostí ve zpěvu, takže si náklonnost diváků získala snadno. I nad její budoucností však visí otazník, jakkoliv má jako muzikantka větší šanci než Diana, tak osobnostně není úplně showbyznysový typ, pročež víc favorizuju „středovější“ Dominiku, jelikož z novodobých vítězek nejvíce uspěla podobně „středová“ Emma Drobná, zatímco na Sabinu Křovákovou nebo Lenku Hrůzovou si dnes vzpomenou jen ti nejvěrnější fanoušci (Anetu Langerovou do této rovnice nepočítám, jelikož ta byla výjimkou z velké části proto, že byla první). Každopádně Báře k vítězství gratuluji a přeji jí, ať tlumiče vydrží i pro její potomky.

Proč právě potomek?

A teď se dostávám k jádru potomka, proč se právě tohle slovo stalo červenou nití rekapu podobně jako v minulých letech Hujerbus, duchna, mutant a žížala. Tentokrát je ta souvislost vskutku sofistikovaná a dovedla mě k ní druhá nejúspěšnější (po Green Day) postpunková kapela devadesátých let The Offspring, což v překladu znamená potomek. Možná si říkáte, proč jsem zrovna vytáhl tuto kalifornskou partičku, když jediný, kdo od ní v našich soutěžích kdy co zpíval, byl herec Roman Zach v loňské Tváři. Je tomu tak proto, že když jejich název rozdělíte, tak se změní význam a off spring náhle znamená smolné jaro a toto jaro bylo kvůli koronaviru pořádně smolné. A taky jsem chtěl opět demonstrovat, že pro vysílání talent shows je podle mě prostě lepší podzim. No a do třetice se to hodilo i díky Monice a její rozkošné Rumince.

Hodnocení Superfinále a vůbec celého ročníku podle DJ Vlada:

Oproti mimořádně povedenému Superfinále minulé řady, které bylo pamětihodné především díky stříbrné Elišce Ruskové, se toto moc našim soutěžícím moc nepovedlo a zachraňovaly to dvěma touchdowny pouze Bára s Dominikou. Co byl ovšem nápad za milion, tak to bylo streamování s Monikou, která se kvůli tomu, že jen pár dní předtím porodila svého prvního potomka, překrásnou dcerušku Rumiu, nemohla Superfinále osobně zúčastnit. Nebylo to sice poprvé, kdy porotce streamoval (Habera v roce 2006 při druhé slovenské SuperStar podstoupil operaci slepáku a protože ho operovali v Praze, tak musel do Bratislavy streamovat), navíc Monika několikrát ze streamu vypadla kvůli kojení a nejspíš pak i usnula), ale tohle se opravdu povedlo a já si tak svou bohyni mohl užít až do konce. Velkou poklonu zaslouží také Leoš, který vzal na svá bedra roli moderátora a porotce zároveň a zvládl to obdivuhodně, akorát je škoda, že při vyhlášení vítěze nezvednul zadek a nedošel na pódium.

Tak nám skončil již dvanáctý ročník královny všech talent shows a stejně jako ten minulý byl velmi rozporuplný. Jakkoliv je jasné, že hlavním viníkem je koronavirus, tak extrémní natahování předtočené části a naopak osekání živáků soutěži rozhodně neprospělo, právě naopak. Velkým negativem byl pak masakr velkých talentů v prostřední části soutěže, na jejichž úkor postupovali horší. Ať už to byla quirky princezna Alica Urcikánová, folklórní písničkářka Kamila „Hošťálková“ Polonyová, „český Rag N Bone Man“ Jaroslav Dolník, mladý rebel Tomáš Mikulka či někteří jiní vyřazení, ti všichni byli pro soutěž perspektivnější než někteří jedinci (jmenovat nebudu), kteří prolezli až těsně před brány finále. Navzdory tomu se povedlo sestavit velmi slušnou finálovou sestavu, jejíž největší devizou byla pestrost a každý si v ní našel favorita (tedy skoro každý až na věčného kverulanta Tomáše). Živé přenosy nejvíc utrpěly ani ne tak absencí diváků jako spíš absencí moderátora. Ačkoliv zejména Leošovi patří velké uznání za to, jak zvládnul skloubit, tak moderátor tam prostě chyběl. Na zabití byl často i zvukař, který soutěžící mnohokrát topil jako doktora Mráčka, a také stylisté a vizážisté, kteří ze soutěžících (včetně superfinalistek Báry a Diany) dělali občas šílené kreatury. Jednoznačným plusem naopak byla porota, pomineme-li jejich rozhodovací činnost, tak se tři ze čtyř nováčků opravdu mimořádně povedli. Slabším článkem byla pouze Patrície, která ale ke konci už nijak zvlášť nevadila. Největším překvapením byla jednoznačně Monika (a to prosím i pro mě, jejího největšího fanouška v republice), která se se svým střízlivým a zároveň kritickým pohledem stala nejlepší ženskou porotkyní EVER, dokonce z piedestalu sesadila i Ewu Farnou, proto doufám, že se objeví i v další sérii (a doufám, že to nebude v době, kdy ji Mach znovu oplodní, aby její účast nebyla ohrožena). Skvěle se předvedl i Leoš, který dokázal, že pod chladnou profesionální slupkou se může skrývat opravdový srdcař. Líbilo se mi především, jak komunikoval s fanoušky. Podle očekávání skvělým porotcem byl i Čeky, který se zejména v castingu projevoval jako skvělý glosátor a zároveň geniální muzikant, jakkoliv postupem soutěže mu trochu docházel dech. No a nakonec Paľo byl tak nějak klasika, jeho hulvátství dokáže i po letech překvapit, ale bez něj to prostě nejde. Zvlášť když letošní porotu srovnám s tou předloňskou, ve které byl Matěj Ruppert zcela příšerným porotcem (zlatá Patrície) a Katarína Knechtová se dopustila neodpustitelné a neprofesionální sodomie svým románkem s Petrem Borkovcem, a proto z nováčků (Haberu nepočítaje)nejlépe paradoxně vycházel Ben Cristovao, kterému však vyčítám určité věci ve vztahu k Monice, tak letošní porota rozdrtila tu předloňskou způsobem, který připomíná mučení neviňátek. Naši potomci budou na tuto SuperStar hlavně vzpomínat jako na tu, kterou poznamenal koronavirus, v níž rovnátková Bára porazila mladičkou Dianu ze Španělska a která objevila SuperStar budoucnosti – Dominiku Lukešovou.

Všem čtenářům tak přeji krásné léto, ať je potomci nezlobí a koronavirus nás už definitivně opustí.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 279
1
Bezík
Reagovat

DJ Vlado : Jen technická, Marián Čekovský a „starší člověk“ ? 43 let, o rok mladší než Leoš a o 15 než Habera. Jeho „upozadění“ bylo sice zjevné, ale řekl bych, že důvody byly nejspíš jiné, než že by mu došel dech.

2
DJ Vlado
Reagovat

@Bezík: Diky za připomenutí :-) To mám z toho, že si nic pořádně neověřuju (viz. jako před dvěma lety to, že Hanzlík nikdy nehrál u Chytilové, naštěstí to bylo správně :-D) a Mariánovi bych prostě od pohledu tipoval víc, rozhodně víc než pořád mládě vypadajícímu Leošovi :-)

3
Violete
Reagovat

@DJ Vlado: A jak jsi to myslel s tou levici a pravici? A podepisuji to, ze Leos se nadstandardne venoval fanouskum, jak Tomas tady chtel bezprostredni dojny, tak na Instagramu je video pro fajnsmekry z doby tesne po vyhlaseni.Socialni media proste vedou. Dominiku take vidim nadejne do budoucna, pro me se stala nakonec nejvetsim objevem.

4
Jai Kudo
Reagovat

Opravdu nevím, proč jsem letošní ročník SS2020 sledoval docela pozorně, to asi ten koronavirus nebo co. Protože podle mě to byl jeden z nejslabších ročníků vůbec. Je ale fajn, že to tolik lidí bavilo a posílali tolik SMS, asi taky ten koronavirus nebo co :-D Ohledně Vladova recapu bych byl opatrnější s těmi „touchdowny“, já jsem tam letos žádný neslyšel, snad se mu přiblížil duet Dolníka s Dominikou. Ve finále žádný. Ani Billie Eilish. Naopak většina vystoupení ve finále byla o poznání slabší, než v předchozích kolech. U všech. Možná to bylo absurdním výběrem skladeb (ať už je vybíral kdokoliv) nebo trémou nebo zvukařem….. btw občas si zkuste pustit SS2011, a to nejen s GG, ale i s Adamcem, Kolečkářovou, Harichem aj. Ta kvalita zvuku je nesrovnatelná.
Co se týká SF Vlado se zase trefil, fakt jsem si u Schreinera vzpomněl na Safku nobo na Foreta, v muzikálech možná. Dominika má bohužel hodně „tenký“ hlas, jinak s Barborou dvě největší letošní osobnosti SF. Diana byla asi nejtalentovanější zpěvačka z celé letošní SS, jenže….není to osobnost (zatím), snadno podléhá stresu a nervozitě (což je pro fungování v šoubyznysu zásadní nedostatek) a není ještě dostatečně „vyzpívaná“. Btw. Nevím, jestli víte, že GG přihlásili rodiče už do SS2009, taky v 15ti. Nakonec tehdy na casting nešla, protože se ještě necítila dostatečně připravená a dobře udělala. Možná by se v 15ti nedostala ani do semifinále….

5
DJ Vlado
Reagovat

@Violete: Myslel jsem to tak, že naše národy preferují plebejské Popelky před aristokratickými princeznami :-) A jelikož já jsem od malička středový volič, tak pro mě „zlatá střední cesta“ Domča byla jednoznačná volba :-)

6
Joel
Reagovat

@Jai Kudo: tak to pro mě byl letos jediným opravdový touchdownem duet Matěje s Valerie :) asi jediné vystoupení, na které si vzpomenu ještě při příštím ročníku a řeknu si, že to fakt “zandali” jak napsal jeden komentující na youtube :D

Já bych asi v tomto ročníku zkritizoval výběr písní. Kromě toho, že se nám tradičně opakuje pár velkých div, které si evidentně produkce každý rok odškrkává a dává si záležet aby na nějaký profláklý hit nezapomněla, tak mě to letos nějak ještě víc nebavilo. Invence veškerá žádná, velmi málo nových kousků a když už tak takové, které mě nebaví a myslím, že nejsem sám. Samozřejmě se nemůžou zavděčit každému, ale letos mi to přišlo ještě bídnější než obvykle.

7
Ter.
Reagovat

Titanic narazil na útes? Aha :)

8
Bezík
Reagovat

@Ter.: Nebuď pižla. Básnická licence, tedy, rekapistická … ;-)

9
orchis
Reagovat

DJ Vlado, z tvého rekapu je víc než kdy jindy patrné, koho jsi preferoval :-)))

Přesto moc děkuji za všechny tvé rekapy, které jistě není snadné dávat do kupy, sepisovat a určitě jsi s nimi strávil plno času, který jsi mohl věnovat třeba…. svým srdcovkám :-)))

Moje shrnutí je pod minulým rekapem (642, 643), ještě se pokusím dát dohromady alespoň pět výkonů, které jsem si pustila opakovaně…

10
Prochor
Reagovat

U Dominiky jsem přesvědčený, že se lepšila kolo od kola a při více kolech by si učitě zlepšila pozici.
P.S. Jestlipak by zvítězila Aneta kdyby byly jen dvě kola ? V prvním kole ještě vedl Sámer, ve druhém kole měli Aneta a Sámer stejně hlasů. https://www.dama.cz/clanek/vysledky-hlasovani-v-superstar

11
Jai Kudo
Reagovat

@Joel: S tím výběrem písní úplný souhlas. Už dlouhodobě je to naprostá katastrofa a taky neschopnost produkce vymyslet, resp. vybrat něco nového. Jedna Billie Eilish to nenapraví.

12
orchis
Reagovat

Tak nakonec jsem dala dohromady nejen 10 vystoupení, které jsem si pustila více než jednou…. Pořadí je od bunkru po finále…

1. Miroslav Šimůnek: Plain White T’s – Hey There Delilah (škoda, že nešel dál)
2. Diana Kovaľová: Christina Aguilera – Contigo en la Distancia (čistá nádhera)
3. Valerie Lynn, Klára Berisha, Esther Lubadika, Lucie Bikárová: Lady Gaga feat. Beyoncé – Telephone (v kvartetech absolutně profesionální číslo)
4. Vlastimír Povolný, Dominika Lukešová, Martina Koniariková, Giovanni Ricci: Passenger – Let Her Go
5. Samuel Meyers, Michal Choma, Jan Fanta, Mikuláš Hrbáček: One Direction – Story Of My Life (i když tento styl moc nemusím)
6. Diana Kovaľová & Martin Schreiner: Zayn feat. Sia – Dusk Till Down (i když od Elišky Ruskové a Petra Borkovce se mi to líbilo více)
7. Valerie Lynn & Matěj Vávra: Michael Jackson – Smooth Criminal (preciznost)
8. Barbora Piešová: Gloria Gaynor – I Will Survive (píseň je má guilty pleasure :-))
9. Martin Schreiner: Petr Muk – Tančíš sama (velmi dobře podané, s citem, pěkné)
10. Diana Kovaľová: Christina Aguilera – You Lost Me (s „čistým“ zvukem úžasné)

Pokud touchdown, tak pro mě číslo 2, 8, 9, 10

Nevešlo se:
1) Michal Šafrata, Barbora Piešová, Matěj Vávra, Sandrine Amadou Titi: The Beatles – Come Together
2) Zvláštní pořadí: Barbora Piešová: Imagine Dragons – Next To Me z finále (kvůli té emoci, nemůžu si pomoct :-))

13
Michaela
Reagovat

Ano, má první SuperStar, kterou jsem naprosto hltala a naprosto jsem propadla kouzlu Sámera Issy, já z něj byla v tu dobu hotová. :D :D :D To, že vyhraje Aneta, mi bylo nějak jasné, těžce jsem nesla, že zrovna Šárka přeskočila nakonec Sámera. :D :D :D

Také si myslím, že, kdyby bylo více finálových kol, by Dominika šla nahoru. Ale hodně by záleželo. Produkce ji jako vítězku nikdy nechtěla, takže by pořád dostávala songy naprd, pořadí naprd a já nevím, co ještě.

Moc bych jí přála, aby se uchytila a mohla se věnovat hudbě.

Teď už je chvilku po SuperStar a letos se mi líbila doopravdy jen Dominika a Matěj Vávra, na ostatní zapomínám.

14
Bezík
Reagovat

@orchis: Zajímavé, 3x kvarteto, to bych nečekal ;-)

15
J
Reagovat

@Prochor: Ty jo, ty výsledky už jsem úplně zapomněl…
V prvním kole dokonce Anetu předehnal i Savka…
Ve druhém kole zabodovala Zlatuška. Písnička se jí asi povedla, když byla dokonce pátá…
Martina pak začala ztácet, Šárka posilovat a nakonec i Tomáš málem porazil Sámera.
Anetu prostě lidi žrali – v podstatě jen postupem času její oblíbenost rostla…

16
BarBora
Reagovat

Až na posledné tri časti som to sledovala len tak ledabolo, tak nemá význam, aby som
robila nejaké rebríčky a nebyť Bašky, asi by som to sledovala ďalej len tak bajočko.
Ani sa mi nechce opakovať výhrady, ktoré som už v priebehu deja spomenula a predo mnou to už viacerí zhrnuli. Len ma nemilo prekvapilo vyjadrenie Dominiky, že dve finálové kolá úplne stačili, viac by len ťažko zvládla, už chce domov. No, s takým prístupom by sa ani Karel nestal Gottom. A pokiaľ produkcia mieni pokračovať v trende znižovania živých vystúpení, prestanem to sledovať úplne. Ale sem prídem pozrieť, či sa náhodou niekto schopný neobjaví. Baške prajem, aby si správne vybrala piesne, v ktorých vyniknú jej danosti a v čom je hneď rozpoznateľna. Vlastne každému z nich prajem, aby sa v rámci svojich možností uplatnili, je to na nich, šťastí a pracovitosti.

17
Honza
Reagovat

Musím říct, že mě Superfinale opravdu zklamalo. Když to srovnám s prvním finále, tak to bylo opravdu slabý a od superfinálový pětky (kterou jsem tak nějak čekal, tipoval a doufal jsem v ní) bych čekal víc. Takže takhle podle mě vypadá seznam nejlepších vystoupení v Superfinále
1) Dominika Lukešová – Billie Eillish-No Time To Die
2) Barbora Piešová – Richard Müller-Milovanie v daždí
3) Martin Schreiner – Great Big World a Christina Aguilera-Say Something
4) Barbora Piešová – The Pointer Sisters-I ´m So Excited
5) Martin Schreiner – Jiří Korn-Žal se odkládá
6) Diana Kovaľová – Adele-Set Fire To The Rain
7) Barbora Piešová – Imagine Dragons-Next To Me
8) Diana Kovaľová – Lewis Capaldi-Someone You Loved
9) Dominika Lukešová – Ewa Farna-Na ostří nože
10) Giovanni Ricci – Elton John-Your Song
11) Diana Kovaľová – Elán-Voda čo ma drží nad vodou
12) Martin Schreiner – Céline Dion-My Heart Will Go On
13) Giovanni Ricci – Karol Duchoň-Já mám ťa rád
Když bych to rozebral, tak nechápu, co tam dělal Giovanni oba jeho výkony byly dost amatérské a místo něj bych tam radsi viděl Lucku Bikárovou, Michala Šafratu nebo Júliu Kramárovou. U Martina mě zklamal výběr písní, dobře zazpívaný Say Something ho nezachrání, Titanic byl totálně tragický a kromě těch výšek na konci bych na to vystoupení nejradši zapomenul, Žal se odkládá bylo zazpívaný dobře, ale souhlasím, že se ten song to Superfinále vůbec nehodil. Největším zklamáním byla Dianka, která pokazila, co se dalo (mě se nelíbilo ani Someone You Loved). Dominika sice pokazila druhou písničku, ale No Time To Die byla nejlépe zazpívaná písnička večera a to z velkým odstupem na Bářino Milovanie v daždí. Bára se mi jeví jako zasloužená vítězka všechny tři výkony byly dobré, až na poslední song, ale v tom bylo zase tolik emocí, že mi to ani nějak nevadí. Takže konečné pořadí bych si představoval takhle:
1) Bára (když zprůměrujeme ty tři, respektive dvě vystoupení, je na tom nejlíp)
2) Dominika (hlavně za No Time To Die a za minulý výkony, Na ostří nože byla jediná písnička, která se mi od ní nelíbila a kdyby dostala prostor na třetí song, tedy dostala se do TOP 3, tak by mi to udělalo radost a určitě by se jí to povedlo)
3) Diana (jednak za minulý výkony během soutěže a jednak za to, že narozdil od Martina se mi líbil aspoň vyber písní)
4) Martin (kromě Say Something nebylo dobrý nic, Žal se odkládá jsem sice dal na páté místo, ale v Superfinále Superstar to nemá co dělat a Titanic byl katastrofální, navíc na rozdíl od Diany, která se mi líbila celou soutěž, se mi on začal libit až v duetech)
5) Giovanni (bez komentáře)
Celkově mě přijde, že to byl pěvecky silný ročník (určitě lepší než 2013 a 2018), jako slabý se může jevit díky mimózně vybraným písním hlavně v Superfinále, i když vlastně celkem po celou dobu soutěže, ale jinak mi přišli zpěváci na docela vysoké úrovni. Souhlasím, že z holek má největší šanci na úspěch Dominika+až se vydá Bářino CDéčko, já si půjdu do fronty stoupnout jako první. Z kluků má největší šanci prorazit asi Michal, Tomáš Mikulka (škoda, že skončil tak brzo) a Mikuláš (hlavně díky svému vzhledu a vysoké popularitě u mladých dívek). Nejvíc mi ve finále chyběla Kamila Polonyová, naopak Timotej tam neměl co dělat. Jedná se o vlastně jediné dva přešlapy porotců, jinak mi přišla vynikající. Jako nejlepší porotce mi přišla Monika Bagárová následována Mariánem, doufám, že aspoň jeden z nich zasedne i v další řadě. Z poroty byla nejhorší Patricie, ale nedá se říct, že by mi tam nějak extrémě vadila (narozdíl od např Knechtový). Takže závěr? Gratulace Báře, hodně úspěchů v hudbě i ostatním soutěžícím a už se těším na další řadu :)

18
Jarda
Reagovat

Ta Vladova věta o tom, že „naše národy preferují plebejské Popelky před aristokratickými princeznami“ je naprosto vystihující pro toto diskusní fórum a patrně i pro převažující ročníky hlasujících. Langerová, Křováková, Hrůzová, Predná, Veselovská, do jisté míry i GG a teď Piešová (teď míchám různé soutěže, ale to myslím nevadí) na straně těch popelek, ale spíše by sedlo říct vymykajících se rebelek jsou důkazem koho naše mládež i diskutující na tomto fóru preferují. Ne vždy se to podaří (např. vítězství Bagové), ale převážně ano. Ty druhé, většinou lepší zpěvačky jsou možná právě proto pasovány do rolí princezen a právě tento aspekt je celkem paradoxně rozhodující a pro ně nevýhodou.
Pokud bych měl však od těchto kritérií odhlédnout tak bych si postavil pořadí takové, že vítězkou a SuperStar by se z hlediska komplexnosti a celkové úrovně podle mého názoru stala DOMINIKA, druhá by byla DIANA a teprve třetí Barbora. Dominika proto, že neměla v ničem slabiny – dobře a čistě zpívá, hraje na hudební nástroje, začíná skládat svoje písničky (ta její první je výborná), má velmi dobré jednání a celkový projev a co je pro mě důležité – krásně se na ni dívá. Diana je asi nejlepší zpěvačkou, ale jak správně napsal Vlado vítězství si asi „odstřelila“ sama velmi nevhodným výběrem obou písní, zvláště té, kterou mají všichni v hlavě v podání Jožo Ráže. Totéž Dominika s výběrem písně od Ewy Farne si určitě nepolepšila. Vždycky když se to stane tak si říkám od čeho tam mají hlasové poradce i další odborníky, proč jim neřeknou že se takové skladby nehodí. Kdyby se Diana vybrala některou ze skladeb, která má na YouTube tak krásně nazpívané tak by asi vyhrála. Ale možná je to pro ni takto lepší. Tomáše ale lituji, protože tolik dobrých kluků tam už dlouho nebylo a přesto s žádnému nepodařilo vyhrát. Ještě pro mě dvě nejhezčí dívky – Hanka Džurbanová a Dominika Lukešová.

19
orchis
Reagovat

@Bezík: tak to nějak vyšlo:-)

Ale já mám obecně moc ráda v těchto soutěžích duety, a kvarteta „mi přišla k chuti“. Taky mi tam přišel poměrně dost dramatický rozdíl mezi povedlo x nepovedlo, tak možná proto…

20
Bezík
Reagovat

@Jarda: Milý Jardo, tvoje věta „Vždycky když se to stane tak si říkám od čeho tam mají hlasové poradce i další odborníky, proč jim neřeknou že se takové skladby nehodí.“ mě opravdu velmi rozesmála, až jsem si poprskal monitor kávou :-D Vzhledem k tomu, že SS už sleduješ asi docela dlouho je dost neuvěřitelné, že ti dosud nedošlo, že soutěžící si žádné skladby nevybírají, ale ty jsou jim produkcí přiděleny, přesněji řečeno vnuceny. Nebo si vážně myslíš, že si mladí chlapci dobrovolně vyberou Korna, nebo ještě lépe Karola Duchoně, o jehož existenci Giovanni zcela určitě neměl ani tušení ? :-D :-D Nebo že by Dominika byla tak šílená a rozhodla se dobrovolně pro ten grc od Ewy Farné ? :-D Fakt jsi mě pobavil :-D

21
Bezík
Reagovat

@orchis: No mě právě ty kvarteta moc dobrý nepřišly, čestná výjimka byl „Telephone“, který byl hlavně díky Valerii a Esther fakt dobře provedenej, ale zase ta skladba je strašlivej grc (pro mě :-D), že ji prostě mezi top 10 zařadit nemůžu :-D

22
Jai Kudo
Reagovat

@Bezík: Napsal jsi to za mě. Pro mě je neuvěřitelné, že někdo, kdo sleduje víc jak jednu řadu SS si ještě myslí, že si soutěžící něco vybírají nebo že o něčem rozhodují. Vždyť i ty písničky na kastingu jim musela odsouhlasit produkce….

23
orchis
Reagovat

@Bezík: Telephone je grc i pro mě :-))

24
Jarda
Reagovat

@Bezík: Samozřejmě, že v tom má produkce poslední slovo. Ale v různých rozhovorech (např. i s Dominikou) říkají, že dostávají na výběr z několika písní a že nakonec je to na dohodě. Mohou být všechny volby špatné, ale napadlo vás proč by vlastně měla produkce schválně ničit úroveň, co z toho mají? To mě stále není jasné, co z toho mají? Můžeš mi to říct? Kdyby chtěli někoho odstřelit tak už to mohli udělat dávno, ne až v posledním vystoupení. Ani sázkové kanceláře to „nevychytaly“ jak to? Já vím, že vy jste tady naprosto nejchytřejší a proto už sem ani nechodím, ale občas mi to nedá.

25
Bezík
Reagovat

@Jarda: Oficiální instrukce, jak odpovídat na otázky. Ona to někdy může být i pravda, ale když máš na výběr 5 grců, co si vybrat, že ? Teď už to má produkce mnohem lépe podchyceno než dřív, kdy v přímém přenosu soutěžící, dostávajíc sodu od portoty vypálil „ale já jsem si to nevybral !“. Produkce neničí, ona „reguluje“, aby soutěžící co nejsou určeni pro vítězství náhle nevypálili nahoru. A kolikrát chce asi pomoci ale opak se stane skutečností, to letos pocítila Dianka. Ale jestli chceš věřit tomu, že vše je čisté a soutěžící to má ve svých rukou, tvoje volba :-D

26
Tomáš
Reagovat

Já si tam nenašel favorita v Top 10? Je pravda že ty nejlepší zpěváky podle mě vyházeli už v předkolech a tak šel do Finále spíš průměr ale myslím že Michal Šafrata můj favorit určitě byl a Timotej taky. Beru, že Timotej si postup do Superfinále nezasloužil ale Michal ano a že před němu dali diváci přednost Giovannimu, který byl nakonec v SF jako páté kolo u vozu, to je pro mě doteď možná tou největší záhadou letošního ročníku. V SF sem to pak docela dost přál Martinovi, tam mě bavil až na ten Titanic. A Báře nakonec taky no, nemám s ní žádný problém a určitě je to pro mě lepší vítězka než Mašková a Drobná ale proč pořád dokola proboha jenom holky a všechny jsou si něčím podobné… A nemyslím že by byla Top 10 nějak moc pestrá, bylo tam moc holek a málo kluků a to je prostě fakt, ne můj pocit. Taková Esther, Julia nebo i Bikárová tma podle mě byly docela zbytečné. Kdyby místo nich tam byl třeba Vávra, Dolník nebo Choma, myslím že by Top 10 byla ještě o hodně pestřejší. A dále nechápu proč nemůže být Top 12 aby měli diváci větší výběr, proč je takový problém dát tam ty dva soutěžící na víc když do roku 2013 to vždycky šlo a ve Voice to jde dodnes. Asi už má prostě Nova víc zažitou top desítku ale to je škoda, já měl raději když bylo finalistů 12.

27
Tomáš
Reagovat

Ještě k X Factoru – nemyslím že se nechytl u českých diváků. Spíš na něj naše televize kašlou, X Factor měl asi jen smůlu a byla to náhoda že u nás dopadnul tak jak dopadnul. První řadu dělala v roce 2008 Nova, nebylo to moc dobré provedení tak jak to bylo u většiny našich show předtím než jsme se spojili se slováky ale sledovanost to mělo myslím stejnou jako předchozí české Superstar, možná jen o něco nižší. Druhý X Factor už byl česko slovenský a ten hodně zprznila Prima a Jojka v roce 2014 hlavně tím že udělali jen tři živáky. Nova s Markízou teď jsou zvyklé na Superstar a Voice a je vidět že to nechtějí měnit a X Factor zřejmě zůstal někde u ledu, vůbec ani nevím jestli na něj ještě má licenci Prima s Jojkou nebo už jim vypršela ale tak jako tak si myslím že ho tam už stejně nikdy dávat nebudou. Kdyby se ta show udělala pořádně, myslím že by mohla dosáhnout podobného úspěchu jako letošní SS. Mě osobně se ten formát líbí víc než Voice, Voice by mi nevadilo kdyby se u nás nevysílal už nikdy. Ale to je kdyby, televize si natáčí a vysílají to co sami chtějí a tak to bude i dál.

28
Bezík
Reagovat

Tak jsme si zasuperstářili a teď zase na pěknú notečku ! SAODAJ !
https://www.youtube.com/watch?v=IbSopDjYsZA

29
orchis
Reagovat

@Bezík: tvůj typ divoženek? :-))

30
Bezík
Reagovat

@orchis: Taky taky, já jich mám … :-D

31
Bezík
Reagovat

A bychom stále nechodili jen na západ a na jih, tak taky něco z východu ! Moji miláčci Otava Yo ! ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=0JQ0xnJyb0A

32
Bezík
Reagovat

Pokud někteří dle předchozího videa usoudili, že jsem se úplně zbláznil :-D, nevěřte tomu ! ;-)
Tak zase trochu něčeho stravitelnějšího :-D Jack White a moje nejoblíbenější bubenice Carla Azar ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=oQI_x-eQgEw

33
Bezík
Reagovat

No dobrá, tak bez varování ještě jednu :-D
Ta dáma v šílených žlutých teplácích je Světlana Ben, úžasná to osůbka a lídr běloruské velmi alternativní skupiny Stříbrná svatba. Doprovází ji pochopitelně Otava Yo ;-)

34
Bezík
Reagovat
35
orchis
Reagovat

@Bezík:

Vy nás zásobujete, pane Karfík :-))) Mrknu večer

36
Jai Kudo
Reagovat

@Bezík: Když chceš něco z východu, tak já tě asi trumfnu. Co takhle mongolská rocková banda The HU s Lzzy Hale? Mimochodem občas ukázka tradičního mongolského hrdelního zpěvu. Tahle technika se tam učí dlouho a jsou borci, kteří dokáží takhle zpívat dvojhlasně. Aspoň jsem o tom slyšel :-D
https://www.youtube.com/watch?v=mdN1U9NvuIc

37
Sa. I.
Reagovat

@Jai Kudo:
36
Joj, jsem překvapená, jak se mi to líbilo :-o :-)

38
Jarda
Reagovat

@Jai Kudo: Halestorm je dělo! Ewa Farna na druhou, úžasné grády.

39
SuperManiak
Reagovat

Zajtra sledujte na Markíza International relácia Spolu pre Slovensko o 20:30 vystúpi Barbora s Čekym a zdá sa, že Babou uvidíme aj v nove sérii šou Tvoja tvár znie povedome
https://www1.pluska.sk/soubiznis/domaci-soubiznis/nova-supe.rstar-barbora-piesova-sokujuca-sprava-par-dni-vitazstve-toto-markizy-necakala

40
Bezík
Reagovat

@SuperManiak: Chudák Bára … :-((((

41
Jarda
Reagovat

Pan Koval napsal toto:
Dianka si vybrala iba You Lost me, tu jej schválili. potom mala pripravené iné skladby do finále a tie jej neschválili. Povedali že má spievať vodu aj keď sme hovorili že vodu určite nie lebo jej to nesedí je mimo jej rozsah. Takze Dianka by si vodu od elanu nikdy nevybrala.

42
Zuzana
Reagovat

@Bezík: Milý Bezík, tvoja veta „A kolikrát chce (produkce) asi pomoci ale opak se stane skutečností, to letos pocítila Dianka.“ ma naozaj veľmi rozosmiala, asi viac ako teba Jardova veta. Rovnako tak názory tu na panáčkovi, že produkcia tlačila Dianku na víťazstvo. Ja tu nebudem nikoho presviedčať, btw Barboru mám rada. Snáď len link na status, ktorý na facebooku napísala Dianina mama: https://www.facebook.com/jana.h.kovalova

43
Bezík
Reagovat

@Zuzana: Měl jsem až do finále ten dojem, ale jak už jsem pak zde uvedl, můj konečný názor je takový, že jim to bylo jedno. Šlo jim daleko spíš o to, nasadit dva protichůdné koncepty (princezna a rebelka) proti sobě a tím přimět hlasující k větší aktivitě, což se zjevně povedlo. Nicméně to, že výběrem písní do finále se snažili Diance spíš pomoci, to je i nadále můj názor, Myslím, že produkce si přála „dechberoucí“ výkony od obou dvou, aby se co nejvíc hlasovalo. To, že se to zrovna moc nepovedlo nesvědčí o velkých produkčních kvalitách. Nakonec tím Dianku spíše potopili, takže chápu názor její maminky, že šlo o „frašku“ ;-) Ale tenhle názor můžou mít oprávněně prakticky všichni účastníci finále.

44
Monika
Reagovat

@Zuzana: Ten FB presne ukazuje co jsem si o rodicich Diany myslela celou dobu. Ambiciozni rodice co tahaji dceru od souteze k soutezi, pac jsou presvedceni, ze jejich dcera je svetova hvezda a kdo to neuzna, tak tomu nerozumi a zavidi. Nikdo jiny nemohl vyhrat, Diana to mela nalajkovane od zacatku, prohrala, tak je to fraska, kdyby zvitezila je to super zalite sluncem…

45
Rimmer
Reagovat

@Monika: Úplně přesně vystiženo! Ještě dodám, že její YT kanál plně ovládají rodiče, a při jen nepatrném náznaku kritiky okamžitě skrývají lajky či vypínají komentáře.

46
Rick
Reagovat

@Zuzana: o to som radšej že to vyhrala Baša. Je dobré ak sú rodiča hrdý ale niekedy treba vedieť aj kedy prestať. Ako z nej chcú mať hviezdu keď ju nenaučí prijímať kritiku a prehru. Diana vyzerala že je s druhým miestom ok a jej rodiča to považujú za frašku. Co budu robiť ak Diana vydá nejaký song a bude naň vlna hejtu? A stat sa to môže, Diana sa potom akurát zosype. Nikto v showbiznise nemá len fanúšikov. A rodiča v čele kariéry sa už raz veľmi zle osvedčili viď SHS 3.

47
DJ Vlado
Reagovat

Tady jsem někoho tězce inspiroval: https://novaplus.nova.cz/porad/superstar-2020/bonus/6220-ticha-voda-co-brehy-mele-podivejte-se-na-cestu-soutezi-dominiky-lukesove :-D

Ale je to velmi výstižné a bylo to na Domče to nejkrásnější :-) Zatímco Bára a Diana byly favoritky od začátku, Domča nejdřív proplouvala „pod radarem“, jakkoliv byla skvělá, a takové „tiché vody, co břehy melou“ jsou nejlepším kořením pro každou soutěž :-)

48
Zuzana
Reagovat

@Rick: Barborka bola moja favoritka od castingu, fandila som jej a som rada, že vyhrala, no Diana mi na rozdiel od niektorých nevadila. Ale som presvedčená, že produkcia Barboru tlačila už od semifinále, Dianu potrebovali len do top 3, ale v žiadnom prípade výhra. Pre nich „nudná“, slušná… mladučká a hlavne s rodičmi za chrbtom. Preto napr. ten výber pesničiek a rodičia vedia určite svoje, boli tam na hoteli s ňou 2 týždne. Som matka, viem sa vžiť do ich pocitov a emócií hneď ráno po finále, no ja by som to nenapísala. K FB, YT a je prirodzené, že nekontroverzné osoby ako Diana, Martin, Dominika a pod. majú menej hejtu a kritiky, alebo ojedinele, lebo ich sledujú hlavne ľudia, ktorým sa páčia. Inak je to u „kontrverznejších“ – Timotej, Lucia, Barbora…Inak môj manžel kritizova na YT jeden cover Diany, stále tam je koment, nikto ho nevymazal a nájdu sa aj iné, teraz som to kontrolovala a na instagrame má ojedinele aj hejty. Myslím, že Diana berie 2. miesto úplne v pohode a tak to aj prezentuje, vidieť to aj v rozhovore v tomto videu: https://www.topky.sk/cl/100313/1914853/Strieborna-Superstar-Diana-Kovalova–Kritika-od-rodicov–

49
Jai Kudo
Reagovat

Nařed Emma Drobná s placatou Zemí, teď Barbora s tímhle…
„Nevěřím na koronavirus. Je to, jak věřit na Ježíška, nikdy jste ho neviděli…“
KOnspirační nesmysly a báboly na pokračování. :-( Smutný pohled na inteligenci a vzdělání mládeže….

50
Monika
Reagovat

@Jai Kudo: No nevim tak Bara zrovna moc vzdelana neni….me to vubec neprekvapuje co rika :-))

51
Bezík
Reagovat

@Jai Kudo: Tohle kupodivu není ani o inteligenci, ani o vzdělání. Podobné nesmysly jsou schopni hlásat lidé s univerzitním vzděláním a IQ přes 130. Tohle je o totálním rozpadu autorit a důvěry. Fakt jsem rád, že už jsem starej. Tenhle svět nebude pro mě …

52
orchis
Reagovat

@Zuzana: Souhlasím s tím, že Diana vzala 2. místo úplně skvěle. Bylo to vidět i před a po vyhlášení…

A u rodičů to tak někdy je, že to přehánějí se svými potomky, ale na Dianě to zatím stopy nenechalo, alespoň tak mi to přijde…

53
Ally
Reagovat

Tak pro mě byla takovou tichou vodou Dominika ,ale hlavně asi Martin Schreiner, možná i díky komentářům a rekapům tady , jako že nuda :) jsem si ho objevila až ke konci.. a mám pro něho tedy (momentální) slabost :)
Byla pozornost na lidi typu Timotej, Mrázovi, Bikárová..ale lidi se řídí i ušima ..a srdcem ?
Přirovnání k Savkovi mi úplně nesedí,ale chápu jak to Vlado myslí

Jinak Leoš měl pravdu, pohádala jsem se o TOP 10 výkonech i se sebou ,natož s někým jiným:)

TOUCHDOWN :
Diana Kovalová a Martin Schreiner – Dusk till Down
Dominika Lukešová – No Time to Die
Valérie,Klára, Esther, Lucie – Telephone

další do TOP 10 :
Michal Šafrata – Chci zas v tobě spát ( kdo už to dá ?:)
Dominika Lukešová – Derniere Dance
Nikola Šroubková – Everything I wanted ( fakt šikovná, kdo ví proč se nechodila)
Martin Schreiner – Jealous
Martina Koniariková- Thousand Years ( mně se to její kuńkání prostě líbí :)
Valérie Lynn a Matěj Vávra – Smoooth Criminal
Julia Kramárová – Hurt ( nedokonalé, ale vzalo)

No nevešlo mně tam věci co mě bavily – Barbora = I will survive, Esther a Whithey, Martin a Korn..

54
Ally
Reagovat

Joj, neveselé čtení dnes..u citátu Barbory jsem si ale musela vzpomenout na Dědictví a argument Bolka :)
No každopádně si s ní asi užijeme zábavy :) i takový Giovanni vypadá nadějně :)

@orchis: JJ, Diana je ještě taková čistá duše..že to s ní snad nic neudělá. Člověk chápe, že matka brání svoje dítě..no snad se jim to rozleží.
Kdoví, jestli by se neměla zvýšit věková hranice ? I když záleží asi člověk od člověka..

55
Bezík
Reagovat

@Ally:

Nevesely truchlivy
jsou ty vodní kraje,
kde si v trávě pod leknínem
rybka s rybkou hraje.

Tu slunéčko nezahřívá,
větřík nezavěje:
chladno, ticho –
jako žel v srdci bez naděje.

56
Jai Kudo
Reagovat

@Bezík: Tak nedělní chvilka poesie tady myslím ještě nebyla….. :-D

57
Violete
Reagovat

Když už tady byla řeč o tom, že diváci se přiklání k Popelce, než k princeznám, já bych se ráda dočkala, aby na předním místech v Superstar byla třeba temná princezna Shireen, třeba jako tahle https://www.youtube.com/watch?v=CyWUd5Whh9w

58
orchis
Reagovat

@Ally: Ano, rozdíl člověk od člověka. Eliška minulou sérii byla asi taky stejně mladá, ale připadala mi mnohem dospělejší.

59
Bezík
Reagovat

@Jai Kudo: Ty jsi včera uspěl s hudbou, tak já to dnes zkouším s poezií … :-D

60
Bezík
Reagovat

@Violete: Nebude to spíš čarodějka ? ;-)

61
Violete
Reagovat

To je fakt, pro čarodějky by to vítězství bylo snadné, stačilo by pomyslet :-) Nebylo by to fér vůči ostatním soutěžícím. Ale tyhle typy u nás v soutěži nebodují, ve Voice byla jedna taková Viktoriya Michshenko, tam to bylo takové temné zaklínání. Jinak ještě trocha irské poezie, chlapíci fakt výborní https://www.youtube.com/watch?v=0QdbeM2JWYE&feature=share&fbclid=IwAR0ShmHGV8886nUHMYgedyqsCuKMVo5m7cSQTANsar21BREAexnNGB1fTDs

62
Jai Kudo
Reagovat

@Bezík: S tou „inteligencí“ máš v zásadě pravdu, ale i u takových klasických konspirací, jako je demolice dvojčat, „nepřistání“ na Měsíci nebo chemtrails existuje jisté, byť malé procento možných pochybností. Ale placatá Zeměkoule nebo neexistence viru, který nakazil 7 mil. lidí a 400 tisíc lidí zabil, to je už docela dost….ehm.

63
Bezík
Reagovat

@Violete: No, a jsem s Erbenem zase v háji … :-D

64
Bezík
Reagovat

@Jai Kudo: mě to přijde prakticky nastejno … :-D

65
Violete
Reagovat

@Jai Kudo: Díky, teda musím se více zaměřit na východní muziku, třeba tohle Hunnu Guren je super https://www.youtube.com/watch?v=vztRqe_CHC0

66
Violete
Reagovat

@Bezík: A jedny divoženky, závan slunce a lučních květin https://www.youtube.com/watch?v=LsgO5OTUsRU

67
Violete
Reagovat

Ještě poslední tip Crazy horse https://www.youtube.com/watch?v=GLjnHTHQBzk

68
Bezík
Reagovat

@Violete: Crazy Horse ? Napřed jsem doufal, že otevřu něco více francouzkého … ehm … :-D
https://www.youtube.com/watch?v=Vtmqyi_ZsUE

69
leowee
Reagovat

Tak castingy v létě a nová Superstar se začne vysílat už na podzim, to je teda mazec.

70
Prochor
Reagovat

@Ally: Co se Domči týká, tak se mi dost líbila v duetu s Jardou Dolníkem. Tam jsem si jí poprvé víc všimnul a řekl jsem si, že je dobrá.

71
Bezík
Reagovat

Takhle se soutěží !!! Jen netuším co to je ? Nějakej čínskej X-Faktor ? :-D
https://www.youtube.com/watch?v=UvW8JEuIo58

72
Jarda
Reagovat

Myslím, že by tady na závěr nemělo chybět pár procent:

Piešová 32,5 %
Kovalová 26,8 %
Schreiner 20 %
Lukešová 12 %
Ricci 8,7 %

73
SuperManiak
Reagovat

@leowee: v ktorej krajine? :D

74
Rena
Reagovat

@leowee: Nová SS na podzim 2020? To snad ne. Kde to píšou?

75
Rena
Reagovat

@Rena: Na podzim spíš bude nová Korona než nová ss :-).

76
Violete
Reagovat

@Ally: Hezky řečeno, pohádala jsem se sama se sebou :-) Také jsem to tak měla při výběru 10 výkonů. Jinak ten článek, co tady diskutujete, patrně stáhli. Našla jsem jen rozhovor s Barborou, kde odpovídá úplně v pohodě a sympaticky https://www1.pluska.sk/soubiznis/domaci-soubiznis/trpke-spomienky-barbory-piesovej-ludia-mne-spravali-otrasne-prirovnavali-ma-chlapovi. Jinak ta věta s koronavirem i mohla být nadsázka. Podle mě má takový specifický smysl pro humor. Jestli jste neviděli film Dokud nás svatba nerozdělí, tam měla jedna postava přesně takový humor, říct něco navážno jako žert.

77
Bezík
Reagovat

@Violete: To je pravda, to ona dělá. A nějakej imbecilní redaktůrek to mohl vzít vážně. Těžko říct.

78
Violete
Reagovat

Jinak, pokud to tady ještě stále čte Markéta Chladová, zrovna jsem si říkala, že by nám mohla zahrát v létě v Peruci na akci k thunské výstavě. Pouštěla jsem si dnes její Arethu Franklin Respect, to bylo vynikající.

79
Violete
Reagovat

Ještě jeden tip na hudbu na večer, myslím, že Haley Reinhart to dovede pěkně rozbalit https://www.youtube.com/watch?v=R6RD6mjiIZE

80
SuperManiak
Reagovat

@Rena: mám pocit, že je tu znova Aleš Jilevický či ako sa volal. Toto nie je pravda Markíza chystá nna jeseň šou Tvoja tvár znie povedome.

81
dolores
Reagovat

je tyzden po skonceni Superstar a tu to este stale zije :-))

@Zuzana: s Dianou to mam podobne ako ty, hoci sa tesim Barborinmu vitazstvu, Diana ma ohurila svojim velkym talentom…ale ja (tiez som matka), by som svoje dieta este v tomto veku do SS neprihlasila, pockala by som este aspon 2 roky, aby dozrela, zvlast u Diany by to bolo dobre tak v 17-18 tich ,,,a mam na mysli nielen mentalne dozrievanie, ale aj to spevacke, co sice u Diany je uz takmer na profesionalnej urovni, ale to nazorove hudobne smerovanie je u nej este velmi detske, (dokonca este len nedavno objavila jacksona ! ). Takze by som ju nechala este napocuvat rozne styly, zanre. trochu ju nechat sa v tom pohrabat aby jej ohromny talent sa mohol zmixovat so zrelsim prezivanim hudby… Aj mozni buduci producenti radsej spolupracuju a podpisuju zmluvy so svojpravnym interpretom a nie s jeho zakonnymi zastupcami. Preto povazujem druhe miesto pre Dianu za adekvatne a dokonca ak by bola tretia za Martinom, bolo by to stale v poriadku.
Produkciou imho tlacena do vyhry nebola, ale posobilo to tak aj preto, ze bola takmer za kazdy vykon chvalena porotou a aj jej superi v sutazi opakovane oznacovali jej meno, ak padli od novinarov otazky, kto vyhra… zrejme si uvedomovali, ze je skvela spevacka, ved nie su hluchi…(jedina Dominika tipovala najprv Michala, lebo chcela, aby konecne vyhral kluk a v top 5 tipla Barboru, zrejme mala prehlad o fanusikovskych naladach )
Diana si myslim napriek tomu zostala skromna a pokorna a to ze je detska neznamena , ze je nezodpovedna a hlupa. Drzala a drzi sa pri zemi a v telerane povedala, ze sa crta nejaka spolupraca, tak som zvedava s kym.

A to, ze dostala Vodu aj napriek upozorneniu, ze jej je nizko a potom presne za toto bola porotou zdrbana, svedci uz po X-ty krat o ubohosti vyberu piesni… cize nie aby to bolo co najlepsie a divak mal zazitok, ale aby bola zachovana akasi prapodivna zanrova pestrost a aby na znasobilo hlasovacie napatie… ? V tom videu na Topkach mi pride vtipne ako sa Diana snazi neporusit zmluvu a zakamuflovat, ze jej tu piesen pridelili povinne, a ze len proste suphlasila s tym co jej dali :-))

82
dolores
Reagovat

@Jai Kudo: tie decka dnes nevedia triedit informacie, ktore sa k nim hufne dostavaju… oficialne seriozne spravy sa im miesaju s hoaxami, ktore si vymysli nejaky psychopat doma za pocitacom …a zrejme Barbora ten nazor prebrala od niekho, komu veri ,,(,dufam, ze nie od Michala)

teraz ma byt na Markize beneficny koncert obetiam koronavirusu, a bude tam vystupovat aj Basa, tak som zvedava ako chce spievat pre niekoho , kto podla nej neexistuje :-D

@Bezík: no mne sa zdalo, ze to povadala uplne vazne akoby o tom bola presvedcena .. ale mozno jej to uz niekto vysvetlil a uvedomila si to … mozno sa aj teraz v tom programe k tomu vyjadri

83
dolores
Reagovat

@Jarda: no hura, ake tajomstvo zverejnili :-D poradie TOP5 sme sa ak sa nemylim dozvedeli uz na konci prenosu, tak aspon ze tie rozostupy nam odtajnili…. a poradie celej TOP10 nesmieme vediet …, lebo sme LEN ubohi esemeskujuci .divaci :-)

84
Violete
Reagovat

@dolores: Vid, uz si pripadam jak stamgast po zaviraci dobe, jak tady jeste zustavame ;-)

85
Bezík
Reagovat

@Violete: Kdyby štamgast, já už si připadám jako inventář … :-D

86
dolores
Reagovat

@Violete: no ak vas ziadny vrchny nevyhadzuje, tak sa tu mozete obveselovat po zaverecnej dokedy len chcete :-D

87
libena
Reagovat

@Violete: díky za připomenutí haley, miluju ji od doby, kdy soutěžila v americkém idolu

88
Miš
Reagovat

Talentovky jsou moje guilty pleasure, nikdo z mé sociální bubliny podobné věci nesleduje. A letos to bylo utrpení i pro mě, nejspíš československé verze vzdám. Většinou nemívám jediného oblíbence, přeju si podívanou. A ono se mi to i většinou splní, jako souboj Gunčíková vs. Adamec, Emma vs. Štěpán. Eliška vs. Karmen vs. Tereza Mašková apod. Prostě zábava. Letošní superstar stála za starou belu. Dílem osekáním živých kol, kdy -náctiletý potěr ztratil nervy, protože si na živo nic nevyzkoušel, dílem kvůli strašnému zvučení, dílem výběrem repertoáru. A bohužel asi i díky větším zásahům „shora“ kdy byli preferováni kandidáti s velkým počtem sledujících na sociálních sítích. Líbily se mi víc starší verze, kdy se naživo vybíralo i v semifinále. A hlavně rozum do hrsti v organizační části. Jestliže se náctiletým dětem dá na výběr, co budou zpívat, tak ať v tom jsou pořádný věci. Toho Duchoně budu rozdýchávat nejspíš i za rok a z Jiřího Korna se dá vybrat tři p*dele divácky i hudebně zajímavějších věcí. I pro medvídka Pú.

89
Rimmer
Reagovat

@Violete: Článek stažený není, stále je i s videem na Novém čase. Vím ale, že se proti němu sama ohradila, že to tak vůbec nebylo myšleno, dokonce kvůli tomu měla stream, kde to celé vysvětlovala, bohužel nezůstal uložen. Neviděl jsem ho, ale prý tam padlo, že vůbec není pravda, že by zpochybňovala jeho existenci, a že snad její děda na je na ni kvůli tomu naštvaný.

90
Bezík
Reagovat

@Rimmer: Tak jsem si to našel. Bože … to byl jednoznačně fór !, jen naprostý id.iot to mohl vzít vážně. Pochopitelně že ten bulvár, kterej to s ní točil z toho okamžitě udělal senzaci (přestože jim muselo bejt jasný, že to je fór) a z ní dělá blbku. Klasika. Nemá ještě zkušenosti s hovadama z bulváru, který je potřeba kopat do riti !!!

91
Bezík
Reagovat

@Bezík: Už jen ten přepis, co bulvár udělal je na pár facek.
Realita v rozhovoru (podotýkám, že celý rozhovor vtipkuje, například že ven chodí jen v noci protože je klid :-D) :
A čo tý a korona, aký máš na to názor ? Já nieviem na koronu. To je ako veriť v ježíška, prostě nikdy stě to neviděli , a prostě …(celou dobu se tlemí)

přepis bulváru : „Neverím na koronavírus. Je to, ako veriť na Ježiška, nikdy ste ho nevideli.

Další sled článku rovněž maniplace jako prase. Na blití.

92
dolores
Reagovat

@Bezík: tak ja som naprosty id.iot, lebo som mala pocit, ze to mysli vazne :-D … a bolo mi to dost divne, lebo sa mi inak zdala, ze ma v hlave upratane.
teraz ked to dementovala, uz čítam tuto jej hru inak, ..ale musi si Baska davat pozor co kedy a ako povie, lebo je to ako hodit zapalku a ohen sa siri ani nevie ako, a potom je uz tazko hasit :-D

dnes zaspievali vsetky tri posledne vitazky SS v duetach so spevakmi, Maskova s Kulym, Emma s Petrom Lipom …. a na zaver Barbora s Cekym si strihli Milovanie v dazdi,..viac sa mi ale pacila Barborina solo verzia v sutazi.
dnes ma asi najviac dostala Emma s Lipom a ich Prosperita

93
dolores
Reagovat

@Bezík: ja som ten clanok ani necitala, pozrela som len video a zdalo sa mi ze to mysli vazne, este aj teraz ked si ho spatne prehravam, nemam pocit ze zartuje, … asi je dobra herecka :-D kedze aj svojho deda vylakala :-))

94
Bezík
Reagovat

@dolores: No, nejsem Slovák, třeba tomu nerozumím, ale já ten rozhovor vnímám že od začátku skoro do konce jednoznačně vtipkuje,a ještě se u toho tlemí, aby to bylo jasné. Jinak ona opravdu umí říkat fóry s naprosto kamenou tváří, ale tady k tomu nedošlo ale stejně jí to nebylo nic platné. Děda si nejspíše přečetl přepis, jako většina lidí a chudák usoudil, že se mu zbláznila vnučka :-D

95
Rimmer
Reagovat

Nevím přesně, na čem byla ta obhajoba založena, zda, že to měl být žert, nebo že to myslela jinak (něco o mediální manipulaci tam bylo, takže není vyloučené, že ji před rozhovorem sama novinářka naváděla, ať dává naschvál ulítlé nebo nadsazené odpovědi, že to bude legrace), ale to už se asi nedozvíme. Leda že by to některá z fanstránek na instagramu, které to zaznamenaly, nahrála či aspoň přesněji popsala, co v tom streamu bylo :).

Můj názor je, že si to určitě nemyslí, protože v rozhovoru v tbt s Matúšom Krnčokom mě hodně překvapilo, jak moc inteligentně a rozumně mluví.

96
Bezík
Reagovat

@Rimmer: No hlavně se může točit na tom, že ten přepis je lež. V rozhovoru nikde neřekla, že na koronavirus nevěří,

97
Toka
Reagovat

Je vlastně zvláštní, jak je tenhle ročník kontroverzní. Za mě se jedná o nejlepší ročník vůbec. Kritizované věci jako Patricie nebo absence moderátora mě naopak vyhovovaly. Leoš v pohodě zvládal řídit show z pozice porotce a Patricie je prostě takový sluníčko, ta porotu skvěle doplňovala. Dále třeba rozhodnutí dát Julii a Lucku Bikároovu po vyhazovu jako background vokály do pozadí bylo geniální! Lucka je pro kameru stvořená a evidentně jí to fakt bavilo. Jednoznačně nejautentičtější ročník, ať už ohledně emocí, produkce, zvukaře a samozřejmě koronaviru obecně.

Co se týče soutěžících, mám podobný vkus jako Vlado. Domča je pro mě největší objev letošního ročníku. Většinu favoritů mi vyhodili ještě před finále (Alica Urcikánová, Jarda Dolínek). Dianka byla dlouho taky můj favorit, ale čím víc se odkrývala její osobnost, tím víc mě přestávala bavit. Možná za to mohly její podprůměrný výkony ve finále. Bára byla taky můj favorit, ale nutno podotknout, že z části tou bylo její senzační osobností. Jsem taky takový nekompromisní cynik. :)

Zde je mých TOP10:
1) Dominika Lukešová – Stay With Me – Každý ročník se objeví vystoupení, které je perfektní ve všech směrech. Zpěv, vizáž soutěžícího, produkce, efekty. Loni to byla Eliška Rusková a její I Will Always Love You. Letos to byla právě Domča a Stay With Me. Během jejího vystoupení jsem říkal, že pravděpodobně postoupí a bude to takový malý upset nad Luckou Bikárovou. Klavír prostě dělá divy. Ze stejného důvodu se v minulém ročníku Karmen probojovala tak daleko.
2) Martin Schneider – Tančíš Sama – Nádherný výšky, falzet a refrém. Emočně procítěné, tohle se Martinovi fakt povedlo.
3) Dianka Kovalová – You Lost Me – Tohle Diance hrozně sedlo. Zde její „tenký“ hlas byl ku prospěchu a takových písniček se měla držet. Adele v jejím podání nebyla špatná, vůbec, ale něco tomu chybělo.
4) Dominika Lukešová & Jarda Dolínek – Someone You Loved – Velmi těsně, ale nejlepší duet večera. Nemůžu pochopit, jak za tohle mohl Jarda skončit, měl hlas jako zvon. Asi moc velká typová podoba s Martinem Schneiderem. A věk možná taky hrál roli.
5) Bára Piešová & Tomáš Mikulka – V Slepých Uličkách – Tomáš měl postoupit jen za tu harmoniku. To byla tak nádherná tečka za tímhle senzačním duetem, že si opravdu nezasloužil vypadnout. Bohužel byl málo výrazný a tohle byl jeho v podstatě jediný touchdown.
6) Bára Piešová – Somebody To Love – Slušnej nářez. Queeny zvládla bravurně.
7) Alica Urcikánová – Toxic – Nejlepší casting letošního ročníku. Její vyřazení považuju za obrovskou křivdu způsobenou nešťastným kvartetem a výběrem písně. Fakt jsem se těšil na víc jejich vystoupení, protože zbožňuju lehce zastřený hlas Emmy Drobné a Alica má takřka totožnou barvu hlasu.
8) Dominika Lukešová – No Time To Die – Tady jsem malinko ovlivněn Domči verzí z Youtube. Ten konec mě vždycky dostane.
9) Bára Piešová – Next To Me (casting) – Podobně jako u Domči výše jsem ovlivněn Barči verzí na Youtube, která je naprosto perfektní záležitostí.
10) Dianka Kovalová – Someone You Loved – Mě se hrozně líbí, jak se jí mění hlas, jak v téhle písničce pracuje s dynamikou a falzetem.

Speciální zmíňka:
Timotej Májský – Myslím, že može být – Jakkoliv mi Timotejův projev strašně nesedl, čím víc se odkrýval, tím víc mi přestal vadit. Tohle bylo jeho finále a za mě velmi důstojný odchod.

98
jjj
Reagovat

@Rimmer:
Od Báry to byl fór zcela jistě, bylo mi to jasný vlastně ještě předtím, než jsem si rozhovor pustil. Jak může někdo vůbec pochybovat? :-) Vždyť to přesně zapadá i do stylu jejích ostatních odpovědí. Je to stejný případ jako s Emmou Drobnou, která si podle bulváru údajně myslí, že země je kulatá. Tehdy taky všichni naschvál odpovídali blbosti na každou otázku, ať byla sebejednodušší. Před bulvárem je holt asi někdy lepší nevtipkovat, i když to člověk myslí dobře a chce pobavit, pak může vypadat jak blbec. Stejně doufám, že Bára bude vtipkovat dál, je pohotová. Otázka spíš zní, jestli v onom bulváru pochopili, že šlo z její strany o vtip a jen hledali nějakou senzaci. Nebo jestli nic nepochopili. Tipl bych si, že se jednalo o první variantu, prostě jen chtěli nalákat čtenáře.

99
jjj
Reagovat

@jjj:
Když jsem si teď ale přečetl, co je ještě v článku kromě videa s Bárou napsané… Nevěřícně tam kroutí hlavou nějaké dvě moderátorky specializující se na koronavir, že až osobní zkušenost by Báru přesvědčila, ale že stejně nepřejou nikomu nic špatného :-) Začínám si myslet, že to bulvár myslí vážně, když do toho tahaj další osoby. Moderátorky ale nemusely vědět, v jakém duchu Bára odpovídala, prostě jen dostaly návodnou otázku vytrženou z kontextu, takže těžko soudit, jak jsou na tom rozumově.
Je tam ale i rozhovor s Emmou, u ní už si nejsem jist. Sice na začátku začne s čipem v noze, kde je vtipkování jasný, takže nějaký kontext tam je. Ovšem jestli pak dál na téma placatosti Země stále pokračuje v podobném duchu, tak tohle se jí moc nepovedlo. Pořád si říkám, že nemůže myslet ty nesmysly vážně, že se musí jednat o propracovanej vtip, kterej je nad mé schopnosti. Tehdy v Superstar ten vtip vyzněl jasněji, bohužel se mi to nepovedlo najít. No, četl jsem, že lidí, co věří v placatost Země jsou miliony, pořádaj se na to téma i konference, to je fakt sranda :-)

100
Jai Kudo
Reagovat

Ať už se to svede na bulvár nebo že to byla sranda nebo ne, jestli chce Barbora takhle jako vítězka SS komunikovat s médii, ať už s bulvárem nebo jiným, tak teda potěš Pánbů. VIdeo jsem neviděl, nejde mi spustit…
A Emma tehdy o té placaté Zemi přece vedla debatu s Marcinem a říkala, že se to dověděla když byla v Dánsku a že to s tou kulatou Zemí není tak jistý atd. Tohle nezkreslili bulvární novináři a jako sranda mně to nepřipadá….
https://www.youtube.com/watch?v=_8SeDTTsCdw

101
Jai Kudo
Reagovat

Ještě jen tak na okraj, Tereza Mašková vydala první album a hodnocení ……. 25% :-D POslední dvě věty jsou boží: „Při poslechu člověk hudebně jen trochu zběhlý a sčetlý lomí rukama při vzpomínkách na skutečně živočišný, jiskrný a roztančený funk. Tohle je karaoke v nádražní restauraci v Sušici. Podobně jako prakticky celé album.“ (Jindřich Göth)

Zdroj: https://www.idnes.cz/kultura/hudba/tereza-maskova-superstar-ondrej-brzobohaty-marek-ztraceny.A200608_090747_hudba_jgo

102
Bezík
Reagovat

@Jai Kudo: A jak chceš komunikovat s bulvárními médii ? Jedině dobře mířenou ranou pěstí. Protože ať vtipkuješ nebo ať mluvíš seriozně, stejně si všechno překroutí dle svých potřeb. Ten rozhovor byl úplně normální, já osobně tipuju že tam byla domluva na tom, že bude vtipnej. Ano , je nezkušená. To je pochopitelné. Příště už to snad bude ta rána pěstí, ať už obrazně nebo reálně ;-)

103
Bezík
Reagovat

@Jai Kudo: Jindřich se rozjel :-D IDnes fakt nemá šťastnou ruku na hudební redaktory, napřed Hnátek, teď Jindra :-D. Nicméně asi v tomto případě nebude dalek od pravdy, musím si to sebemrskačsky poslechnout celé, byť Mašková nikdy nebyla můj šálek čaje. Zatím jsem slyšel jen fragmenty a dojem z toho je obvyklý. Zoufale chybí umělecký názor a repertoár. To je to co nechybí Langerové a Drobné. Byť nemusíme být zrovna jejich fanoušci, tohle jim upřít nemůžeme a proto jsou taky jediné úspěšné.

104
Frida
Reagovat

@jjj: Tak jasně, že to myslela z legrace. Byla to pry citace z Červeného trpaslíka. ( Byla jsem poučena svým synem)

105
jjj
Reagovat

@Jai Kudo:
Emma už tu placatost zmiňovala i v Superstar, když jim všem dali nějaké otázky k zodpovězení, většinou byly hodně jednoduchý, a snad ani na jednu neopověděli normálně, dodnes jsem znal jen tuhle její reakci. V tom článku o Báře je i stejný rozhovor s Emmou jako v tvém odkaze, jen je až na druhý straně. Jak jsem psal, mám teď pochyby. Našel jsem nějaký video, kde to vypadá, že z toho má srandu. I popisek tvrdí, že Emma ví, že země je kulatá. Možná se nechala strhnout zábavným pořadem a úplně nedomyslela následky, možná raději změnila názor :-)
https://www.youtube.com/watch?v=_kGLcfrOuwo

106
BarBora
Reagovat

Čo Emma alebo Baška, zvyknem si pozrieť Nebezpečné vzťahy a tam „starý“ Musil tvrdošijne furt len ….človek radikálne zmení názor o 360 st. Asi že 360 je viac ako 180😂.

Včera som videla Bašku a bola som milo prekvapená, ako zvládla prvú veľkú akciu v priamom prenose, medzi starými harcovnikmi. Zdá sa, že aj Adele sa páči, vraj aj sms poslala.
Ten inkriminovaný rozhovor som zatiaľ nevidela, ale prekvapuje ma, koľko ľudí má taký názor na koronu. A ak ešte pridajú soplik a chripočku, mám dosť.

107
Jai Kudo
Reagovat

@Bezík: No jo, Hnátek… :-D Teď už jen chybí recenze na musicserver.cz (kdysi docela dobrý hudební web, posledních pár let totální odpad!).
Btw info pro zájemce zítra na TV Rebel v 21:00 koncert finské kapely Battle Beast a famózní zpěvačka Noora Louhimo. Skandinávský rock/metal…

108
Jai Kudo
Reagovat

@BarBora: To je samá „Baška“ – OK, ale mně to furt připomíná Bašku Vodu kam jsme měli letos jet na dovolenou …… a nepojedem…. :-D

109
Bezík
Reagovat

@Jai Kudo: Nejedeš ? To myslím, že je škoda. Pro „odvážlivce“ to myslím bude zážitek, všude volno a levno .. ;-)

110
Ally
Reagovat

Tak vtipy na koronavirus jsou na odlehčení situace , ale je to citlivé téma, a bulvár pořebuje skandály ,je to hnus no..
Jsem to neviděla, nečetla..ale jinak se dávají do psaného textu smajlíky nebo ty komentáře “ smích “ , když to není jasné, ne ? Co na to @ Violete jako profík ? :)
No nic , za trest, že jsem tomu uvěřila si asi poslechnu to celé album Terezy Maškové za 25 % :)
A i kdyby věřila, proč se jí na to ptají ,jako jsi Superstar, tak máš rozumět něčemu, čemu nerozumí ani doktoři pořádně ?, , no nic no..

111
Bezík
Reagovat

@Ally: No to bychom mohli uznat za přijatelný druh trestu …. :-D

112
Violete
Reagovat

@Ally: Chtela jsem napsat, ze se redaktorky malo divaly na Superstar, ze bylo z kazdeho rozhovoru jasne, ze Bara zertuje. Jeste v tom videu to vypada, ze i redaktorka to vnima s humorem, ale co z toho vzniklo za clanek je primo desive, jak se tam vyjadruje i zastupce televize a jak to cele v textu zkreslili evidentne s tim falesnym zamerem, skoda mluvit. Ale tohle vam musim poslat, japonska hudba Wagakki Band https://m.youtube.com/watch?v=T4RHuXd5pMg

113
Violete
Reagovat

Chtela bych jit na jejuch koncert, to je jeste vetsi narez nez v klipu https://m.youtube.com/watch?v=ponTbDDMYjw&list=RDponTbDDMYjw&start_radio=1

114
Prochor
Reagovat

@DJ Vlado: Podle mně měla Dominika potenciál na výhru. Stačí si vzpomenout kolik favoritek vypadlo při plném počtu kol. Namátkou, Martina Balogová, Tereza Najdekrová, Stýblová, Vrublová, Sabina Slepčíková. A kdo by to na začátku řekl?

115
jjj
Reagovat

@Violete:
Bára je ale takovej mimoň, že u ní je vlastně možný všechno. Možná je ještě větší mimoň, než považuju za možný, úplně jistej už si nejsem, na úplnou jistotu bych ji potřeboval znát v reálu :-)

117
Jai Kudo
Reagovat

@Bezík: Jednak nejsem odvážlivec :-D a jednak se nám to letos zkomplikovalo. Zkusíme příští rok, od CK jsme na příští rok dostali bonus 25% takže to bude levnější.

118
Bezík
Reagovat

@jjj: Nechápu, proč ti připadá Bára jako mimoň. To děvče sice neutrpělo kdovíjaké vzdělání, ale v hlavě to má podle mě srovnané dobře. Žádné příznaky mimoňství nepozoruji.

119
Bezík
Reagovat

@bulsara: No vidiš, já na to málem zapomněl. Zkouknul jsem ten pořad ze záznamu (tedy spíš přeskákal), mě se ten duet musím říci líbil. Ještě byl pěknej duet Petra Lipy s Emmou Drobnou.

120
BarBora
Reagovat

Pre zmenu vrátim Európu, opäť Eurovíziu. Málokedy sa mi stane, že ma tam niečo naozaj zaujme, ale v roku 2009 som tam mala 5 obľúbených piesní, bol to silný rok.
Najviac tieto dve:

Radostná, pohodová:
https://youtu.be/iDHaVZt5j-w

Mystická:
https://youtu.be/cP49Ib8n4Bc

121
jjj
Reagovat

@Bezík:
Můžeš mít pravdu, o Báře prakticky nic nevím. Slyšel jsem ji hovořit jen párkrát, vždy krátce, snad nikdy vážně, většinou to vypadalo, že si jen z něčeho utahuje, takže nemůžu soudit, jak to má v hlavě srovnaný. Mně Bára trochu jiná připadá, vymyká se běžně zažitým standardům chování a vyjadřování, takže zůstanu u mimoně, protože mi jsou sympatičtí. A taky na takovým označení nevidím nic špatnýho, z mé strany je to vlastně pochvala. Musím ale dodat, kdyby některé věci myslela opravdu vážně, tak bych z chvály musel značně slevit. Možná si jen nerozumíme :-)

122
Violete
Reagovat

@bulsara: Díky moc, mně tohle vystoupení přišlo ještě lepší než v soutěži.

123
Violete
Reagovat

@BarBora: Za mě spíše ta mystická, ale tahle je ještě lepší od Sandry https://www.youtube.com/watch?v=4jjmTQikKbY

124
BarBora
Reagovat

@Jai Kudo:
V Baške Vode som bola, dávno, fajn bolo. Teraz, kým sa s tou zákernou sviňou neurobí poriadok, alebo to sama nevzdá, tiež nevystrčim nos z republiky.
Dobre, tak sa vrátim k Báre😀.

125
Violete
Reagovat

@jjj: Zaplaťpánbůh za mimoně mezi námi :-) Já jim rozumím, takže mně přišlo jak Bára odpovídala, že to bylo úplně v pohodě. Naopak to obdivuji. Ale obávám se, že u bulváru se to fakt nevyplatí.

126
BarBora
Reagovat

@Violete:
Zvláštna pieseň, celkom sa mi páči, len ten začiatok ma vyľakal. Sandra má exkluzívny hlas na určitý druh piesní, jeden čas babrala aj do tvrdšej muziky, podľa mňa to bol krok vedľa.

127
Violete
Reagovat

A dávám ještě jednu píseň, moc dobře se takhle v noci poslouchá https://www.youtube.com/watch?v=jOTkBGb9EGM

128
Violete
Reagovat

@Frida: A v čem citovala Bára Červeného trpaslíka?

129
Bezík
Reagovat

@Violete: No dobře, tak nějakou ukolébavku.
Marián Čekovský rockerem … :-D
https://www.youtube.com/watch?time_continue=70&v=H1Nn0DIKarY&feature=emb_logo

130
Violete
Reagovat

@Bezík: Super, tak ještě Para, viděli jsme s manželem naživo a jsou vynikající https://www.youtube.com/watch?v=O1k1TYBlUrU

131
Frida
Reagovat

@Violete: Nekoukám na ten seriál, ale syn to má rád a tam byl příměr k tomu Ježíškovi. Bylo to zkrátka myšleno tak, že pokud někdo něco nevidí na vlastní oči nebo hmatatelně, neznamená to, že to neexistuje. Naráží na lidi, kteří si zkrátka nevidí ani na konec svého nosu.

132
Frida
Reagovat

@BarBora: To by mohl být taky dobrý fór. Páč Bašek je víc. A můžeme tam v létě klidně jet. Je to přehrada Baška na severu Moravy. Populární…

133
Michaela
Reagovat

@Prochor: Jsem si nemohla vzpomenou, kdo byl Tereza Najdekrová! :D :D :D Tak jsem si ji progooglila.

V té SuperStar jsem měla jedinou favoritku, tou byla Soňa Pavelková. Vždy, když zpívala, jsem měla husinu úplně všude. I její CD jsem si koupila. Moc šikovná holčina, v tu dobu.

Komu jste fandili Vy v ročníku, který vyhrál Drda? Fandil také někdo Soně? Vlado? :D :D :D

134
DJ Vlado
Reagovat

@Michaela: jj. Soničce jsem taky moc fandil a její jediné CD bylo skvělé, hlavně Sněhurka mě vždycky dokázala dojmout :-)

135
Michaela
Reagovat

@DJ Vlado: Škoda, že nepokračovala. Měla strašně nádhernou barvu hlasu. A o jejím charisma ani nemluvím.

136
jjj
Reagovat

@Michaela:
Tehdy jsem fandil taky Soně, pak ještě Báře Zemanový. U Soni to bylo asi největší fandění ze všech ročníků, byl jsem aktivní i na jejích oficiálních stránkách, což normálně nejsem. Už to vypadalo, že vydá i druhé CD, něco už bylo hotový, ale pak se zničehonic odstěhovala do Kanady za otcem nebo za kým, chtěla prý žít ve své komunitě, moc ji to tam táhlo. Teď žije v Anglii. Oficiální stránky byly během pár dní s omluvou zrušený (chvíli tam visel jen nějaký nápis), CD se nedokončilo, mám dojem, že kvůli vzájemnému kamarádství to neměli producenti dobře ošetřený, ale mohu se mýlit. Byl to tehdy docela šok, na stránkách jsme skládali básně, posílali kresby, bylo tam veselo, a najednou konec. A to ještě pár dní před zrušením se na těch stránkách objevil sestřih z jejího vystoupení na nějakém náměstí, zpívala už tam několik nových písniček, zdáli se mi ještě o level lepší než na prvním CD. Viselo to tam tak den, maximálně dva. Dodnes mě mrzí, že jsem si to neuložil :-)

137
Michaela
Reagovat

@jjj: Já měla stažené všechny její písničky ze SuperStar, poté její CD a doopravdy jsem jí dlouhou dobu poslouchala. Bylo mi nějakých 16 – 17. :D :D :D

138
Violete
Reagovat

@Michaela: Ja Bare Zemanove a Leone Cerne. Sona byla zajimavy, je tam v jejim hlase trochu temnota, kterou mam rada, tohle je krasne https://m.youtube.com/watch?v=8WAOcqqdp5g#menu

139
Violete
Reagovat

@jjj: Zni to uzasne ta stranka a fanousci, na youtube pod Sonia Polak ma nejake veci, tak snad v tom bude pokracovat.

140
Bezík
Reagovat

Teď na mě na YT vypadlo tohle :
https://www.youtube.com/watch?v=N9Ozh3KZQ4w
no … ehm … ale proč ne, no :-D Asi první díl ;-)

141
Tomáš
Reagovat

Chtěl bych žít ve státě, kde vyhrávají pěvecké soutěže i chlapi. Kam se mám podle vás přestěhovat? UK, USA, Německo, Čína, Malajsie, JAR nebo Kongo?

142
jjj
Reagovat

@Violete:
Jo, bylo to tam pěkný. Z místních diskutérů tam chodil i Vlk, ale ten už vypadá vyléčenej :-) Soňa byla milá, ze všeho měla radost, a pak zčistajasna konec. Tehdy jsem ještě oplýval mladickým zápalem, o to víc jsem byl po konci zklamanej :-)

143
Tomáš
Reagovat

@Violete: Ahoj, ty jediná z nás tu máš přímý kontakt na Leoše. Protože už je jasné že se už jinak nic nedozvíme, prosím tě tedy sám za sebe. Můžeš Leošovi napsat a zeptat se ho jaké bylo pořadí celé Top 10 v tom 1. finálovém kole, které se konalo 24. května? Ptal sem se sice už Michala Šafraty a ten mi napsal že si myslí že to 6. – 10. místo bylo skutečně vyhlášeno podle počtu hlasů ale chtěl bych mít jistotu. A hodně by mě zajímalo i pořadí v první Top 5 a kdo to kolo vyhrál. Prosím, udělej to pro mě a napiš mi to pak tady. Leoš to jistě ví, budu z toho mít větší radost než z vánočního dárku když mi to od něj zjistíš. Díky moc.

144
Tomáš
Reagovat

@Michaela: V tom ročníku jsem fandil Spilkovi. I když taky nevyhrál, tak na poměry mých favoritů se dostal hodně daleko a od vítězství ho dělal jen kousíček. To byly aspoň časy, to se už nikdy nevrátí. Ách, taková nostalgie.

145
Bezík
Reagovat

@Tomáš: Tomášku, Kongo bude fajn ;-)

146
jjj
Reagovat

@Bezík:
Docela mile tam působí Lucie Bikárová, ona je fakt maličká, ale o to větší má v sobě motorek. Sympaticky ale působí všichni, možná Giovanniho by tam mohlo bejt míň, ale když je ten rejža… Vypadá to, že se na finále připravovali opravdu pečlivě :-)

147
Bezík
Reagovat

@jjj: Jo jo, myslím, že „přípravu“ rozhodně nepodcenili :-D

148
Violete
Reagovat

@Tomáš: Cina by mohla vypadat slibne https://m.youtube.com/watch?v=EGdLNqUDVL8&t=302s Ale ja myslim, ze v pristim rocniku se treba dockas, treba zakon pravdepodobnosti zafunguje.Me se libi Laplaceova definice pravdepodobnosti: Necht nahodny pokus splnuje predpoklady: Vsech moznych vysledku je konecny pocet.Vsechny vysledky jsou totozne.Vsechny vysledky se vylucuji. ;-) Ta sestka, tedy vitez prece musi nekdy padnout.

149
Violete
Reagovat

@Frida: Diky, tak to tomu dava novy rozmer a Bare fandim, at je stale sva.Budu se muset na toho Cerveneho trpaslika podivat,kdyz uz i nas tady podezirali, ze tady praktikujeme stejny humor a on to pritom byl mythighoulovsky humor.

150
Tomáš
Reagovat

@Violete: No dobře a napíšeš teda tomu Leošovi a zeptáš se ho jaké bylo pořadí v 1. Finále?

151
Markéta Chladová
Reagovat

@Violete: Jsem!!!náhodička přišla jsem to akorát zkouknout :D po koronakrizi zazpívám rada kdekoliv…je to dlouhý! Za pochvalu za Arethu děkuju:) u tohohle vystoupení mi pískal celou dobu odposlech, víc stresu jsem asi nezažila, ani to tam pak nedali pro jistotu:D Jinak někdo tu psal, že ta úroveň živáků byla úplně jinde než úroveň vystoupení před živákama.Mám k tomu jedno sdělení z pěvecký praxe – živý zpěv v tv neupravíte přes spoustu krásnejch udělátek, ale ze záznamu se to dělá krásně.Třeba i proto byl mikrofon a karaoke v prvním kole, dřív se to nedělalo. Můžete tím obrovsky pomoct těm, kteří zkrátka na živo znějí jinak než byste čekali.Zkrátka na živáku se to ukáže:))

152
Violete
Reagovat

@Markéta Chladová: Super, tak to jsem rada, muzes mi tedy napsat na mythighoul@gmail.com, at se muzene domluvit? Diky moc a tesim se. Ta vystava je pocta jedne slechticne ze 17. stoleti spoutane na obraze retezy, tak treba vymyslime i neco tematickeho.

153
Violete
Reagovat

@Tomáš: Promin, musime to nechat na Leosovi, pokud by chtel, sam to sem da.

154
Ally
Reagovat

@Markéta Chladová: Tak to jsme rádi, že snad pak “ lepší zůůůstanou “ : )
@Bezík: Kongo :)) To mi nedělejte , mám dnes sešitou pusu od zubaře, neměla bych se asi smát
Dobrá partička na videu, koukám, že noční zmrzlina asi svědčí hlasivkám :)

155
Mirek
Reagovat

Dobrý den,
můžu se jenom zeptat , kvůli čemu myslíte, že snížili počet semifinálových a finálových kol v posledních letech, jestli je to kvůli sledovanosti nebo financím nebo kvůli něčemu jinému, díky za odpověď

156
Bezík
Reagovat

@Ally: Dobrá dobrá, budu na to myslet ;-) Zubař, to je peklo … :-(((

157
Bezík
Reagovat

Pro příjemný úterní podvečer …
https://www.youtube.com/watch?v=zAqeBFN4axA

158
Tomáš
Reagovat

@Violete: Tak to se ničeho nedočkáme. Ale nechápu, rozhovor s ním uděláš a na takovou prkotinu se ho nemůžeš zeptat. Mě to přijde ty výsledky z prvního finále a vůbec všeobecně ty výsledky kolikrát jak nějaké vládní tajemství, které není možné zjistit a i to se provalí líp než tohle. :-D No tak teda nic no, já už to vážně vzdávám.

159
Lukša
Reagovat

@Tomáš: Tome Tome, když novinařině nerozumíš, tak do toho těm, co s ní mají něco společného, prostě nekecej. A jestli něco chceš, piš na Novu a neřeš to přes Mareše a další. Vždyť i on je pod smlouvou a nemůže si jen tak čachrovat s informacemi, které třeba ani nemá…

160
Jai Kudo
Reagovat

@Bezík: DObré, dobré….šikovný holky, dobře hrají i zpívají.

161
Rimmer
Reagovat

Ta Bára je fakt zabiják, poslední minuta fb streamu z rádia Beta stojí za to. Ona by fakt mohla mít vlastní komediální pořad :)

162
Tomáš
Reagovat

@Lukša: Na Novu sem psal už hodněkrát dřív a buď mi nikdo neodepsal nebo napsali že to nezveřejňují. Nic, už to házím za hlavu. Seru na to.

163
Bezík
Reagovat

@Tomáš: A lampárnu, lampárnu jsi zkoušel Tomášku ? ;-)

164
Tomáš
Reagovat

https://www.youtube.com/watch?v=A9BjML54-7o Tímhle se asi pro letošní rok loučím, stejně už tu všechny jenom otravuju. :-D Škoda že tohle Michal nedal ve Finále, možná by postoupil dál. Líbí se mi v tom jeho hlas víc než od Timoteje a asi i než Martina, kteří to letos zpívali taky. Vůbec tenhle song asi aspiruje na jeden z těch co se poslední dobou zpívají v talentovkách nejčastěji. Ale tohle je super, tak se tu mějte a třeba při další SS se opět uvidíme. :-)))

165
Violete
Reagovat

@Bezík: Mně se od Larkin Poe líbí spíše tohle blues https://www.youtube.com/watch?v=cEWiJR9qeoc

166
Violete
Reagovat

Pak ještě zbožňuji Black Snake Moan Blues, jestli jste viděli film, ten je dokonalý https://www.youtube.com/watch?v=yYY06G4R7zY

167
Violete
Reagovat

@Tomáš: Šafrata je hezké rozloučení, také bych mu bývala dopřála více písní v soutěži. Další Superstar už je za nejbližším rohem :-)

168
libena
Reagovat

jestli jste někdo sledovali britský x factor, tak jste určitě zaregistrovali divoženku janet devlin. právě vydala nové cd confessional, odkaz na její kanál:
https://www.youtube.com/user/janetdevlin

no a já právě teď poslouchám take that, sešli se každý u sebe doma a nahráli perfektní corona sessions, stejně tak gary barlow zveřejňoval během karantény na svém instagramu denně jeden song s jiným umělcem
https://www.youtube.com/watch?v=e-GK1-jowbY&feature=emb_logo
vím, že sem dáváte spíše zpěváky, které je třeba ještě „objevit“, ale staří dobří hoši z take that mě nikdy nezklamou :-)

169
Tomáš
Reagovat

@Violete: Další SuperStar je za nejbližším rohem a tentokrát natuty vyhraje holka z Česka. :-D Mějte se.

170
Violete
Reagovat

@libena: Tak Janet Devlin je pro mě objevem, díky. Její Honest Men je vynikající. Ale to mě nepřekvapuje, já mám divoženky ráda :-) Trochu mi připomíná Janku Selickou, snad Janka natočí také nějaké CD.

171
Violete
Reagovat

Když už se pomalu loučíme, do příští Superstar to tady nedáme :-), tak dávám ještě tuhle píseň od Moniky Bagárové, luxusní záležitost https://www.youtube.com/watch?v=h8cwDnsfrqc

172
Bezík
Reagovat

@Violete: Ale princezno, že bychom to nedali ? :-D Jen by nám musel Vlado čas od času vyrobit nějaký „fake“ článek, abychom nelistovali kdoví jak dozadu ;-)

173
Bezík
Reagovat

@Violete: Jo, to je krásný, ale to je cover Son Househo skladby někdy ze šedesátek. Inu, černoch je černoch ;-)

174
Violete
Reagovat

@Bezík: Což o tom my bychom to dali, když tady už nějakou dobu jukeboxujeme. Myslíš článek Superstar se připravuje a připravuje … :-)

176
Violete
Reagovat

@libena: Tak to jsem na ten Tvůj odkaz zvědavá, když neprošel :-) Když jsme u blues-jazzu, tak mám ráda ještě CD Bena Harpera a Charlieho Musselwhita, vybrala jsem si ho kdysi náhodou v Bontonlandu jen podle obálky https://www.youtube.com/watch?v=1BZxZT-9HwM&start_radio=1&list=RD1BZxZT-9HwM&fbclid=IwAR3Hyv2bVYCIcqA4a7eGaRi_27RxQTcWIhNNXIrfqOY4D9I2-R7GAs80VDI

177
Bezík
Reagovat

Co takhle si dát třeba OHMME ? Prostě duch … ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=hstB_R4pahw

178
Violete
Reagovat

@Bezík: Tak tohle jsem přesně teď potřebovala slyšet, díky, ta basová linka je úžasná a vůbec to dokáže zlepšit náladu. A co říkáte na takový styl hudby https://www.youtube.com/watch?v=xlXwpaAVoJQ Někdy animace ruší poslech hudby, ale tady mi přijde, že ta vizualita jde s hudbou naprosto v souladu, něco jak bývala Křižíkova fontána.

179
Bezík
Reagovat

@Violete: S vizualitou jsem v pohodě, ale hudebně je to na mě trochu pompézní. Já jsem radši za tu podstatu, třeba tak :
https://www.youtube.com/watch?v=GdvD3sJh1M0

180
Violete
Reagovat

Tomáš tady už není, ale tenhle chlapík je neuvěřitelný, tak ještě dávám tenhle odkaz https://www.youtube.com/watch?v=UyaZmFGyuMg

181
Violete
Reagovat

@Bezík: Chápu, takže více minimalistické, to by se Ti mohla líbit třeba Agnes Obel, nebo Katie Melua, tam člověk ani nedýchá, aby mu to jemnost neunikla :-)

182
Violete
Reagovat

A nebo třeba tohle Michael Kiwanuka https://www.youtube.com/watch?v=V1aeh3NbMDQ

183
Bezík
Reagovat

@Violete: Agnes je můj miláček :-D Katiu ańi Michaela moc neznám, mrknu se na ně ;-)

184
Michaela
Reagovat

Janet Devlin byla fajn, ale já v tom ročníku měla jinou srdcovku – Amelia Lily, ta byla má TOP a pak se mi líbila celá cesta Little Mix.

Janet pro mě byla tak na 3. – 4. místě. :D

185
frida
Reagovat

@Violete: Nechci vam lezt do zeli, ale kdyz uz jste to tady takhle rozjeli, tak si dovolim take trosku prispet. ja rada posloucham toto https://www.youtube.com/watch?v=8LeQN249Jqw

186
Bezík
Reagovat

@frida: No vidíš, hezký, my pořád západ východ jih a na Island jsme nějak zapoměli ;-)
Hned to napravíme, mladičká Bjork ještě v kapele ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=Z5fAWpv_axs

187
Bezík
Reagovat

A kdopak je tato mladičká punkerka ? :-D
https://www.youtube.com/watch?v=NAuP1JDesJs

189
BarBora
Reagovat

@frida:
Toto áno.

190
Jai Kudo
Reagovat

@libena: Z toho kouká nějaký slzavý údolí :-D :-D :-D

191
Violete
Reagovat

@frida: Island mám ráda, a to jsem tam ještě nebyla :-) Ale doporučím knihu Listopadoví motýli, to je naprostá poezie. Jinak s Islandem mám spojenou také Markétu Irglovou https://www.youtube.com/watch?v=6ZnE4qQEQqE

192
Violete
Reagovat

Mám pro vás hádanku, kdo z českých skupin nazpíval Sandokana v rockové úpravě?

193
Bezík
Reagovat

@Violete: Nooooo, takovou šílenou parodickou verzi vyrobil Barel Rock, ale jestli bych ji nazval rockovou, to si nejsem jist :-D

195
DJ Vlado
Reagovat

Napadlo mě, že bychom si mohli dát takovou malou „sebestřednou“ ANKETU :-) Seřaďte pětici slov, která se od roku 2014 stala červenou nití mých superfinálových rekapů podle toho, jak vás jejich užívání v každém odstavci pobavilo :-) Pro připomenutí jsou to Hujerbus, duchna, mutant, žížala a potomek :-) Jako bonus ještě napište, který z exkluzivních hostů ze záhrobí vás pobavil víc, jestli před dvěma lety Chytilová, nebo letos Zindulka (alias Pumplmě)? :-)

197
frida
Reagovat

@Bezík: mi se libila hlavne v tomto filmu https://www.csfd.cz/film/9389-tanec-v-temnotach/komentare/ cely film byl skvely

198
Violete
Reagovat

@Bezík: To nebude ono, manzel rika, ze to byl rockovy narez v klubu Kocour tak pred 20 lety, byla to kvalifikace na nejakou soutez.

199
Violete
Reagovat

@DJ Vlado: Ja si z toho nevyberu, me nejvice pobavila Amazonka, ja jsem na tyhle archetypy ;-) Potomek byl zajimave zapracovany. Hujerbus asi slusne zdomacnel tady, rekla bych.

200
frida
Reagovat

@Violete:zajimave, myslim kniha. Marketa me moc nebere, ale tento film https://www.csfd.cz/film/215456-screaming-masterpiece/komentare/ je prurezem severske hudebni sceny.

201
Bezík
Reagovat

Amelia Siba, o které jsme si tu už psali ve smyslu, že skutečné talenty do SS nejdou vydala po prvním EP svoje první album. Kupujte, stahujte, poslouchejte zde :
https://teargarten.bandcamp.com/album/dye-my-hair

202
Bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Jednoznačně Hujerbus :-D, s odstupem asi žížala a mutant :-D Co se „hostů“ týče tak Zindulka ;-)

203
Bezík
Reagovat

@Violete: Tak to vůbec netuším :-D Ještě si vybavuju nějakou šílenost od Maxim Turbulence, kterou si pořád pouštěla moje malá vnučka až jsem jí to definitivně zatrhnul a začali ji trápit Talking Heads, které si kupodivu celkem rychle oblíbila :-D. Fakt nevím :-D

204
Violete
Reagovat

@frida: Ta kniha je emocne hodne silna a poeticka, libila se mu od te autorky nejvic a moc diky za tip na film.Snazim se na Febiofestu videt zajimave filmy a tenhle islandsky Labut me vzal za srdce https://www.csfd.cz/film/542224-labut/prehled/

206
Violete
Reagovat

Jinak o hudebni scene v Leningradu krasby snimek je Leto https://www.csfd.cz/film/617503-leto/komentare/

207
Rudolf
Reagovat

@DJ Vlado: Asi bych dal stejné pořadí, jak se tu ta slova postupně objevovala, tedy nejzábavnější Hujerbus, ten přišel jako první a byl bezkonkurenčně nepřekonatelný. Jako host samozřejmě vyhrává Pumplmě.

208
Rudolf
Reagovat

@Rena: Dneska to je slabý odvar proti tomu, co se psalo někdy v těch prvních ročnících (tehdy se ještě nepoužívalo slovo „hejt“), co tehdy např. vzkazovaly pubiny „Šárině“, „Žabendovi“ a jiným antifavoritům, to byla síla.

209
Violete
Reagovat

A znáte tuhle písničkářku? https://www.youtube.com/watch?v=nrgtUUG_rp8 Nevěděla jsem, že existuje něco jako dreampop.

210
Violete
Reagovat

A dávám ještě tuhle emocemi nabitou píseň https://www.youtube.com/watch?v=VK7iHiCmTg8 s přáním, ať je příští Superstar nabitá emocemi.

211
Bezík
Reagovat

@Violete: No princezno, dreampop jistě znáš, jen ho asi nevedeš jako škatulku. Zakladateli žánru byli takoví velikáni jako jsou Cocteau Twins, do něj se často řadí velmi známé kapely jako Cigarettes After Sex, Warpaint, nedávno tu zmínění Sigur Rós, My Bloody Valentine, Bat for Lashes nebo z těch komerčních třeba Dua Lipa.

212
Violete
Reagovat

@Bezík: Škatulky nemám ráda, ale tohle území je ještě pro mě neprobádané. Budu muset nahodit sebevzdělávací motory :-) Možná nejblíž znám Joannu Newsom, jestli by se k tomuhle stylu dala počítat.

213
Bezík
Reagovat

@Violete: Joanna asi tak úplně ne, ta spíš proplouvá různými odnožemi folku, zkus ty Cocteau Twins ať máš představu.

214
DJ Vlado
Reagovat

@Rudolf: Rudolfe, nepsal jsi sem dřív (a ještě předtím na Gorillu) pod nickem Gusta? V lecčems mi ho připomínáš :-)

215
Violete
Reagovat

@Bezík: Tak jsem si je poustela a uvedomila jsem si, ze je vlastne znam z filmu Pevne pouto. Jinak na me vyskocilo video s Pagacovou, byla u Krause, o Superstar se ale nemluvilo.

216
Bezík
Reagovat

@Violete: No vidíš že je znáš. Kdo by je neznal ;-) Krause jsem viděl, nemluvilo, neb jde o projekt konkurenční komerční TV a o těch se nemluví :-D

217
Violete
Reagovat

Co si jeste dat na zaver nejoblibenejsi pisne vitezu Superstar? Zacala bych Anetou a Jedinackem, ten text je tak tajemny, ze se mi moc libi a tohle koncertni provedeni je uzasne https://youtu.be/sXQbR_eIpy0

218
Bezík
Reagovat

@Violete: Pokud jde o Anetu, vybral bych Vzpomínku. To je myslím nejlepší věc, kterou Aneta sama složila a otextovala a zároveň určitě nejlepší věc, která vznikla před posledním výtečným albem Na Radosti.
https://www.youtube.com/watch?v=AmoXq5Brvvc

219
Ally
Reagovat

@Bezík: Dobrá anketa. Vzpomínka asi ano , ale já ji snad ani nemůžu slyšet, nejsem úplně plačka, ale u tohoto bulím pokaždé a hned. Vůbec nechápu , jak to může Aneta odzpívat naživo.
Nedávno jsem viděla dokument o Martě Kubišové, kde říkala Anetě, že nezvládne naživo písničku Mama. Pak to zpívaly spolu, to bylo hezký..

220
Bezík
Reagovat

@Ally: Ona už se s tím vyrovnala, takže to dává celkem bez problémů. I tahle píseň je součástí terapie ;-)
Tak a teď druhá a poslední volba, Emma Drobná a Words, volím takovou hodně civilní živou verzi. Živé verze se mi líbí podstatně víc než originální nahrávky, které mi přijdou poněkud přeprodukované a odDrobnělé :-D Dalšího oblíbeného vítěze už nemám, takže tím můj skromný výčet končí ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=_dx7BvJiOYU

221
Bezík
Reagovat

Rejža Giovanni a jeho druhý díl ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=mhVZeluRVkw

222
Violete
Reagovat

Tak ja pridam k Anete Sabinu, pro me je ona takova divozenka-pindruse, a jeji Louky, pole, lan, mam rada energii te pisne https://youtu.be/fPvhoaFMRIs

223
Violete
Reagovat

A do tretice dam Lukase Adamce Karneval https://youtu.be/MqVdbDpkf98 Ja myslim, ze je Lukas cim dal lepsi.

224
orchis
Reagovat

Díky všem, hlavně Bezíkovi a Violete, za stále odkazy a rozšiřování hudebního podvědomí.

Já zůstanu při zemi a doma, a ani to nebyla superstar… :-), ale na toto jsem si vzpomněla já, po 2. ročníku české Superstar:
https://youtu.be/mtWdUH7HIiI

225
orchis
Reagovat

No a toto mi taky utkvělo, zde na panáčkovi velmi dobře známé…

Ale teda taky to není od superstar…
https://m.youtube.com/watch?v=j2TUePkvrbo

226
Bezík
Reagovat

No dobrá, tak když budeme u „nevítězů“, tak jedna taková veselá skočná ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=2iRWIRzySxU

227
Violete
Reagovat

@orchis: Ja si rikala, jestli uz to tady temi tipy nezahlcujeme, ale je fajn si takhle tribit hudebni nazor.

228
Violete
Reagovat

@Bezík: Tak ta me hodne potesila, z nevitezu mam rada Debbi https://m.youtube.com/watch?v=vyYJChpvLj4

229
jab
Reagovat

@Jai Kudo:
A výsledek bude vypadat asi takto ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=aOERKhezW04

230
Bezík
Reagovat

@Violete: Já mám z „nevítězů“ nejraději Magdalenu Šalamounovu. Po několikaletém působení ve skvělé kapele Photolab se bohužel jak kapela, tak Magdalena z hudebního působiště vytratila. Magdalena se v současné době věnuje výtvarnému umění a zazpívá si tak leda s Almelou na svých vernisážích. Chjo, chjo …
https://www.youtube.com/watch?v=nuociJCxS04

231
Bezík
Reagovat

A ještě jednu z jejich jediného a výtečného alba.
https://www.youtube.com/watch?v=kZdB2fLKutw

232
frida
Reagovat

Tak zrovna to neni z zadne souteze, ale ta holka je fajn https://www.youtube.com/watch?v=5uamxNmJ0AY

233
Bezík
Reagovat

@frida: No jo, Natálka :-D Celej tatínek ;-)

234
frida
Reagovat

A pak rada posloucham tuto zenu. Jednak s Laurou a s Lucii Bakesovou, ktera u nich dobre zakotvila https://www.youtube.com/watch?v=m60HDFBim8I a pak v sansonu https://www.youtube.com/watch?v=ymrujXGaNyc

235
Violete
Reagovat

@Bezík: Na me mozna az moc alternativni, chtelo by to naposlouchat, tohle by se Ti mohlo libit https://youtu.be/seTOcMzWzeQ

236
frida
Reagovat

@Bezík: Ma krasnej syrovej hlas, nemusi ani kricet.

237
Violete
Reagovat

@frida: Zajimavy hlas, prozkoumam :-) Tenhle chlapik je fajn na letni dny https://youtu.be/Jk5kYjD9E1I

238
Bezík
Reagovat

@Violete: Jo jo, znám, tenhle kanadskej žabec je fajn ;-)

239
frida
Reagovat

Pak bychom tu meli jeste jednu ucastnici superstar, ktera, myslim, nebyla ve finalovych vecerech, ale zpiva a dobre https://www.youtube.com/watch?v=nwH4ObZ2uQ4

240
Bezík
Reagovat

@frida: Naďa Válová byla v SS ? Ty jo, to si vůbec nepamatuju. No kam se hrabu na Vlada … Jo, tyhle holky jsou fajn ;-)

241
Violete
Reagovat

Jeste dam jednu ze svych nejvetsich srdcovek, poznala jsem ji nahodou pri ceste do Francie, Sophie Delila https://youtu.be/p_qvsINGwMU

242
Violete
Reagovat

@Bezík: Nadu Valovou si ze Superstar pamatuji, zpivala Muka https://youtu.be/aezUtBE-3ho

243
Bezík
Reagovat

@Violete: Takže lehce do soulu, no jo, pěkné, pěkné. Já si tu Naďu fakt nepamatuju, hrozná skleróza :-D A nepatrně mrtvý Klezla, no jo, to byly časy :-D

244
Mia
Reagovat

@Violete: Mne sa celkom páči aj tá nová od Lukáša, ktorú teraz nasadili do slovenských rádií – Najviac. Trocha odklon od tých jeho „čardášov“, ale dá sa. :-) Inak jak som sa tu preklikávala tými rôznymi odkazmi a potom na mňa youtube vypľul kopec ďalších návrhov, tak som objavila Medvídka Schreinera v nejakom videoklipe Ondreja Geee Brzobohatého…:-D Má tam svoj štek s pizzou niekde okolo 1:10. :-D

245
jjj
Reagovat

Něco z instagramu Báry:

Barunka, já Tě hejtovat nechci, v Superstar jsem Ti moc fandila. Ale musíš uznat, že Tvoje slova v tom rozhovoru byla trochu neprozirava a hloupá..jak by Ti bylo, kdyby s takovou osklivou nemoci bojoval někdo Tobě blízký, třeba starší člověk? Babička, dědeček?
A i když se to Tebe nebo Tvé rodiny netýká, za coz jsem strašně ráda, tak tobě jsou statisíce lidi (mrtvých) po celém světě málo? 😔 Nechce se mi věřit, že by milá slečna jako ty byla tak bezcitna a chladná a zla, proto si myslím a doufám, že se Ti prostě jen to vyjádření moc nepovedlo..:
Jinak by mě zajímalo, jestli by ses postavila před člověka, který umírá pomalou smrti na tuto nemoc, v podstatě smrti udusenim, a řekla mi stejná slova do očí. Nebo někomu, komu na to zemřel někdo blízký… Přesto doufám, že to fakt spíš bylo jen nešťastné vyjádření, protože jsi ještě mladá, nezkušena a podávat rozhovory do médií je pro tebe něco úplně nového, co nevíš, jak pojmout…

Bára reaguje:

ja som sa k tomu vyjadrila už bol to hlupy žart z mojej strany … nemyslela som to tak ale jednoducho to fakt vyznelo zle mrzí má to a ospravedlnila som sa už verejne aj v live streamoch …. robila som tisíc rozhovorov za ten deň a už som bola proste taká že mi to bolo jedno prakticky a teraz doplácam na svoju prostorekosť …tak sa chcem ospravedlniť … už si budem dávať pozor na svoje ústa :)

246
orchis
Reagovat

@Bezík: Magdalénu si pamatuju, taky se mi líbila, ale myslím vypadla dost brzo..

247
orchis
Reagovat

frida, Violete: díky za Naďu Válovou… super hlas

zaznamenala jsem, že má nové CD, no, nové… už to je rok…

248
Bezík
Reagovat

@orchis: Jojo, vypadla v nějakém tom semifinále či co to bylo, tuším že porota vybrala 40 a ty pak soutěžili po desíti a z každé desítky diváci vybrali dva, tím vzniklo 8 a dva pak ještě dodala porota. Aspoň myslím :-D

249
Bezík
Reagovat

@jjj: Chudák Bára, ona to ještě bere na sebe, přitom je to vysloveně vina těch bulvárních hyen.

250
Ally
Reagovat

@frida: Já Lauru nikdy moc nemusela, ale koncert bude asi celkem odvaz..a Lucka Bakešová se mi tam hodí, poznala jsem jí podle gest :)
Taky jedna z Vladovy “ stáje” , že ? :)
No tak i Czakovou jsem ocenila až pak sólově, to je aspon Hlas pro mě..škoda , že pak nějak zapadla.. ( nebo vlastně zapadla doslova, jak se říká otěhotnět tuším na Valašsku :)
A Lenka Nová taky Jsem nedávno poslouchala, že vlastně úplně jiný styl..což mě přivedlo k hlubšímu zamyšlení :) , že kdo má talent a rád hudbu, může se dobře projevit i jinak ..což je vidět třeba i v Superstar..asi se neumím správně vyjádřit :)

251
Ally
Reagovat

@Mia: pošli Medvídka Schreinera ..srdíčkovej smajlík :) a tož pohledám když tak..

252
frida
Reagovat

@Ally: Ale jo, dobre Ti rozumim.
Laura na koncertech odvaz, ale uz pred lety. Ted nejak jsem ztratila prehled. Nemam vylozene styl, ktery se mi libi, dost to i stridam, podle nalady, ale to si kazdy. Ale co je dobry, to je dobry, at je to jakykoli zanr. Ovsem jsem stara jak Metuzzalem tak co ode me clovek muze chtit, nez toto https://www.youtube.com/watch?v=7uG2gYE5KOs

253
Bezík
Reagovat

@Ally: Nemám nic proti současné Lauře, ale její koncerty ještě těsně předrevoluční, s Janou Amrichovou, Martinem Poštou a Jiřím Ryvolou, to byly tak neskutečné pecky a taková energie, že současnost je bohužel poněkud slabší odvar.

254
Bezík
Reagovat

@frida: Klid, Metuzalémů je nás tu víc :-D ;-)

255
Ally
Reagovat

@Bezík: Aha, tak to já už nepamatuju :) .nebo možná bych pohledala a vylovila z paměti .. :)

Ale hele to mi teď vyskočilo..Tichou dohodu jsem taky jednu dobu jela pořád..takže nová verze taky neláká no :)

https://youtu.be/lNKcGZXOBjU

256
Bezík
Reagovat

@Ally: No to bude asi podobný ;-) Já bohužel ale nemůžu nějaké živáky Laury z té doby najít :-( Takže jen album Žár trvá z r. 1988.

257
Bezík
Reagovat

No jo, tak poslední zhasíná ;-)
Ještě něco na dobrou noc. Sice to už tady bylo, ale ten poslední měsíc, od chvíle, kdy to vyšlo to poslouchám pořád a pořád ;-) Taky to asi bud mít spojené s tímhle zvláštním ročníkem SS.
https://www.youtube.com/watch?v=Uf8Nu15FXHI&list=RDUf8Nu15FXHI&start_radio=1

259
markv
Reagovat

@jjj:

Nebo vysvětlení v podcastu Boris a Brambor (Superstar so zváračkou):

„A samozrejme boli aj preklepy[?] teraz s tým Nový Časom a podobne, no ahah, takže […] No ja som mala taký rozhovor a trošku som to prepískla. Akože ja som to nemyslela zle. Akože spravili o tom článok, že Barbora Piešová prirovnala koronavírus k Ježíškovi. […] A ja som to vobec tak nemyslela, proste to bol čistý fór, že jednoducho som v živote koronavírus nevidela, rovnako ako Ježíška, tak proste neverím, že to je také hrozné, no. Ale to je len tým, že to je moja, moj názor. No a oni to dosť zveličili a teraz sú ludia úplne že – bum. Každičký, kto číta Nový Čas, tak ma nenávidí.“

Jiný příklad (žertování a skutečnost) ze zmíněného podcastu – proč šla na SŠ chemickou?

„Pretože ma tam zobrali. A išlo o to, že som si dala dve prihlášky, že gympel a hentá škola, a zobrali ma na gympel a hovorím si: keď ma s mojou inteligenciou, známkami a proste rozmýšlaním zobrali na gymnázium, tak to gymnázium bude totálne šitné. Tak si hovorím, že idem na chemickú, a bolo to najlepšie rozhodnutie v mojom živote. […] To bolo tak, že človek si nevybere. Podla mňa je hlúposť sa v štrnáctich patnástich vedieť rozhodnúť, čo chce človek robiť v živote.“

260
Mia
Reagovat

@Ally: https://m.youtube.com/watch?v=Cu4Nror_Ofw
Aha, a to som myslela, ze som tam ten odkaz dala… 😄 Ach ta hlava moja derava.

261
Violete
Reagovat

Bára je přece úplně v pohodě, ten její humor by měli lidé naopak ocenit. Jinak tohle je slušný hudební úlet https://www.youtube.com/watch?v=ldbA86MZIJ0

262
Violete
Reagovat

@Mia: Díky a koukám, že tam ještě tančí porotce Stardance a také Barbora Šampalíková, byla i ve Voice a působí v Semaforu :-)

263
libena
Reagovat

ahojte,
právě běží voice australia 2020, 9. řada. jedním z porotců je guy sebastian (kterého miluju) a jedním ze soutěžících v tzv. all stars je jeho bratr chris. ta blind auditinos byla boží. musím sem dát odkaz. třeba to někoho zaujme. moje emoce z toho šílely. guy okamžitě bratra poznal po hlase a co se dělo, až se porotci otočili a guy měl mluvit, no síla.

jo a co je to all stars?? část soutěžících, kteří prošli předešlými řadami ale nezvítězili. soutěží znovu. ale letos je tam i např. vítězka arménského voicu nebo finalista odněkud z jižní ameriky (už si nevybavuju). vítězové ještě loni nebyli…

tak uvidíme co bude dál, právě skončily blinds :-)

https://www.youtube.com/watch?v=xUh_nHGgvPc

264
Bezík
Reagovat

Skvělí Kalle ve Wombat session, tentokrát v akustické podobě. Magická záležitost.

266
Violete
Reagovat

Kalle vypada vyborne.Z te australske me zaujala tahle divcina https://youtu.be/FNJVboIca-4

268
patrik
Reagovat

@libena: Hele musím říct že každý rok tak jako sleduji The Voice AU – a musím říct že tohle proste TOP The voice a hlavně tahle porota taková chemie co mezi nimi je prostě Wau , ale ten koncept All Star – to je super si myslím , Naši by si měli vzít příklad jak se dělá The voice

269
Bezík
Reagovat

Giovanni režisérem – epizoda 3
https://www.youtube.com/watch?v=GDOOd7lHGCA

270
libena
Reagovat

11.6.2020 vyšel rozhovor v horáckých novinách o michalu šafratovi z litohoře. bohužel není on-line, jen první odstavec. celý ho přepisovat nebudu, ale ty zajímavý věci vypíšu.

Superstar mě nezměnila. Jsem to pořád já

LITOHOŘ (pch) – Soutěž Česko, respektive Česko – Slovensko hledá Superstar má za sebou více než patnáctiletou historii. Hned ve druhém ročníku uspěl zpěvák kapely Carmen Petr Bende. Letos se do finálové desítky probojoval Michal Šafrata z Litohoře, zpěvák v kapelách Bagr a The Feet. Na úplný vrchol nedosáhl, ale sama účast ve finálové desítce je obrovský úspěch a může tohoto mladého hudebníka posunout zase dál.

271
libena
Reagovat

tak jsem to napsala celý…

Začnu obligátní otázkou, jak vás vůbec napadlo so do superstar přihlásit?
Tak nějak mě do toho ukecala moje tehdejší přítelkyně. Ze začátku jsem moc nadšený nebyl, ale nakonec jsem si řekl, že jestli se chci někam dostat, tak u nás moc cest není. A tohle je jedna z nich. Tak jsem si řekl, že to zkusím, protože nemám co ztratit. A nakonec se to vyplatilo.
Jak jste postoupil, tak už jste se asi moc doma neukázal a byl pořád v praze, že?
První cástingy se předtáčely na začátku prosince a začalo se to vysílat až v únoru. Ty se pak vysílaly zhruba dva měsíce. V praze jsme poté byli někdy od začátku března. Takže tam byla asi čtvrt roku odmlka mezi castingem a prvním divadelním kolem. Pak jsme strávili čtrnáct dní v praze, kdy se točila divadla až po semifinále. Pak začala korona. Na semifinále u měli být lidi, ale přišla omezení. Natočili jsme to tak tak na poslední chvíli.
Vy jste zvyklý vystupovat před lidmi, ale je v tom nějaký rozdíl, hrát zábavu třeba v Čáslavicích v kulturáku nebo zpívat pár metrů od habery?
Lidi z poroty jsem do té doby znal jen z televizní obrazovky. Takže to bylo, jako bych najednou vstoupil do televizního seriálu a byl jsem od nich pár metrů. To jsem byl hodně nervózní. Když už pak byla ta divadelní kola, tak tam s námi byli celý večer, bavili jsem se s nimi, vtipkovalo se a už to bylo ve větším klidu. Pak jsme se s porotou sblížili víc u finálových kola a už jsme v podstatě kamarádi.
Mrzelo vás, že jste se nedostal až do poslední pětky?
Já nečekal, že vůbec projdu přes casting. Postoupil jsem až do finále, což pro mě bylo velkým překvapením. Byl jsem rád, že jsem ve finále a že jsem svou cestu mohl zakončit takovou rockovou peckou, jakou jsem ji zakončil (lenny kravitz – are you gonna go my way).
Moc jste si tedy nevěřil. Tak čím jste zaujal porotu, že vás poslala tak daleko?
To do dneška nevím, ale možná tím, že jsem si na nic nehrál. V každém kole jsem byl upřímný k hudbě. Byli tam i tací, kteří si hráli na něco, co nejsou a tu jejich osobnost nešlo rozpoznat. Snažil jsem se být svůj a zpívat po svém. Takže asi kvůli tomu, že jsem byl trochu odlišný, a snad i trochu kvůli zpěvu. (smích)
Jste rockový zpěvák, takže vám sedí určitý druh muziky. Písničky jste si vybírali sami, nebo vám byly přidělovány?
Pokud to nebyly duety nebo kvarteta, tak jsme posílali producentům nějakých deset písniček a oni z nich vybrali jednu. Ale nepovažuji se vyloženě za rockového zpěváka, mám rád od každého něco.
Takže se vám nestalo, že byste dostal písničku, která vám šla, jak se říká, proti srsti?
To se mi stalo jednou, a to v duetech, kdy jsem dostal shallow od lady gagy a bradley coopera. Ne že by mě to štvalo, ale není to prostě můj šálek kávy. Počítal jsem s tím, že dostanu věci, které nebudu chtít, takže jsem s tím byl smířený. Jinak jsem po celou dobu soutěže zpíval to, co mě bavilo.
Hrajete s kapelami bagr a the feet a jste finalista superstar. Změní se pro vás něco ve vašem hudebním životě?
Zatím jsem pár dní doma a nic zvláštního nebo jiného nepociťuji. Snad jen to, že se mi zvedla sledovanost na sociálních sítích. Jestli to bude mít dopad na mou další kariéru, to ještě uvidíme.
Už kolem vás kroužili nějací producenti?
Už během soutěže se mi ozvalo pár lidí, ale byli to většinou lidé, kterým úplně nevěřím.
Zeptám se z druhé strany. Jak chcete tento úspěch využít?
Chtěl bych vydat album se svojí vlastní tvorbou. Mám to už tak nějak připravené, ale není to ještě dotažené do konce. Je to takové nemastné neslané a chtělo by to nějakého producenta, který by tomu dal šmrnc. Uvidíme, jestli seto chytne. Pak bych chtěl hrát třeba i svoje koncerty.
Neznamená to ale, že byste chtěl odejít od bagru a the feet?
Dokud mě vlastní tvorba nebude živit tak, že bych byl tak vyčerpaný a nemohl s nikým hrát, tak nikam odcházet nebudu. Ta soutěž mě nezměnila, zůstal jsem pořád stejný, takže budu s klukama dál hrát. Navíc kluci z obou kapel jsou vynikající muzikanti, takže i kdybych dělal vlastní tvorbu, tak bych ji hrál s nimi.
A jak vás teď berou kluci v obou kapelách?
Přáli mi to, fandili mi. Jsme v pohodě. já si na nic nehraji, takže s nimi budu určitě i dál dobře vycházet.
A co v litohoři?
Tam to byla velká sláva. K nám domů se slezla půlka litohoře a všichni fandili. Když jdu po vesnici, tak už mě zdraví skoro všichni. (smích)
Jak jste se vnímali jednotliví soutěžící navzájem? Byla tam dobrá parta?
Byla tam úplně skvělá parta. Nejvíc jsem se skamarádil s pozdější vítězkou barborou piešovou. Je skvělá, dělá si ze všeho srandu, nic neber až tak vážně a je to vynikající muzikantka.
Spousta účastníků superstar v minulosti zakotvila u muzikálů. To vás neláká?
Teď se koukám na jesus christ superstar s danem bártou a kamilem střihavkou, a to mě hrozně baví. Do něčeho takového bych šel. Ale jinak bych se do muzikálů asi moc nehrnul.
Co vás teď čeká, v souvislosti se superstar?
Možná by mohly být nějaké koncerty s finálovou desítkou, pokud to dovolí okolnosti. Pokud by něco takového vzniklo, tak by to bylo super a moc bych se na to těšil.

272
Violete
Reagovat

@libena: Díky za přepis, obětavá reportérko :-) A Šafratu jako Jidáše bych slyšela moc ráda.

273
orchis
Reagovat

@libena: moc děkuji za zprostředkování rozhovoru..

274
libena
Reagovat

@Violete: @orchis: jste hodní :-) dík

275
Bezík
Reagovat

A hele, stále někdo píše a čte ! Dík za přepis !!! ;-)

277
Prochor
Reagovat

@Lukša: Bára by hlavně neměla ztrácet čas plkáním s novinářskými hyenami. Musí se pustit do díla, než fanoušci zapomenou. Aneta ukazuje cestu. Aneta skončila 20.6.2004 a už v únoru 2005 jsem byl na jejím prvním koncertě v žižkovské Aréně, kterým zahajovala první Aneta Tour. Měla melodie z databáze BMG ( v porotě seděl zástupce firmy Herman) a texty jí napsali nadšení čeští textaři. Pak nazpívala a vydala první album a než si fanoušci zvykli na písničky, tak je nacvičila s kapelou, kterou si fofrem postavila. A pak už vyrazila na Aneta Tour. Jen nevím, jestli je Bára stejně inteligentní a schopná jako Aneta. Abych nezapomněl, koncerty je třeba doplnit recovery. Aneta měla třeba na prvním konceru recover od Garbadge Paranoid a byla skvělá. https://www.youtube.com/watch?v=ypr18UmxOas

279
kvok
Reagovat

Dívám se, že sem ještě nikdo nedal singl Dominiky Lukešové, tak to udělám já: https://youtu.be/TjR8FNN39rE
Asi s ní nakonec Warneři smlouvu podepsali, jsou v popisku, přidali i komentář a zmínili novinku na své facebookové stránce.

Přidat komentář