5. června 2020 • 15:27

Zápasy bez diváků? Siegl zmínil hráče, který ve Spartě zářil jen při tréninku

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

I víkendové ligové kolo ve FORTUNA:LIZE se bude hrát bez fanoušků na stadionech. Tedy až na těch pár, co se vměstnají do omezeného počtu osob, které mohou být přítomny na utkání. Legendy Sparty, které se sešly na oslavách padesátin bývalého kapitána Jiřího Novotného, si přejí návrat fanoušků do ochozů. „Už aby byl konec tohoto období, zápasy měly atmosféru a byly tam emoce, které k tomu patří,“ přeje si trenér Ivan Hašek. Bývalý kanonýr Horst Siegl zmínil jméno hráče z nedávné minulosti, kterému by "tréninková" atmosféra při utkání vyhovovala.



Aby se znovu mohla na plné obrátky roztočit česká nejvyšší soutěž, bylo třeba učinit opatření. Hraje se bez diváků. Pár se jich sem tam na stadionech objeví, ale oproti běžným zvyklostem jde o zanedbatelný počet, při některých televizních přenosech jsou pouštěny fanouškovské ruchy ze záznamu.

To je situace, kterou Jaromír Blažek v kariéře nikdy nezažil. „Když nejsou diváci, je fotbal poloviční. Na Spartě i venku jsme vždy hráli před hodně lidmi, takže nedokážu posoudit, jaké to pro hráče může být. Myslím, že to není nic příjemného kvůli motivaci a přípravě na zápas. V tomhle prostředí mi to pořád přijde jako trénink,“ uvedl bývalý brankář Sparty i reprezentace.

Liga bez fanoušků? Sparťanské legendy na to mají jasný názor
Video se připravuje ...

Podobně to vidí i kouč Ivan Hašek . „Je to nepříjemné. Osobně hraní bez diváků nemám rád. Neznám hráče, kterému by se to líbilo. Čím více lidí, tím lépe.  Ať je to sebelepší zápas, i třeba v bundeslize, tak mě to v televizi tolik nebere jako s klasickou atmosférou,“ podotkl.

Legendární Franz Beckenbauer nedávno přišel s myšlenkou, že některým hráčům prázdné tribuny mohou vyhovovat. „Je pravda, že řada hráčů je takových. Nezvládají to, když nastoupí k zápasu a jsou pod tlakem fanoušků. Přitom na tréninku jsou famózní. Bohužel hlava hraje hodně, tak je to v každém sportu,“ konstatoval oslavenec Jiří Novotný, majitel čtrnácti ligových titulů.  „Pro mě bylo vždycky lepší hrát před plným stadionem. I když fanoušci proti nám nadávali. Pro mě to byla daleko větší motivace. Vyhecovalo mě to, a proto jsem to miloval,“ navázal.

Vyhlášený kanonýr Horst Siegl dokonce poukázal na jednoho fotbalistu, kterému by současný stav pravděpodobně vyhovoval. „Osobně jsem zažil jednoho hráče tréninkového typu. Šlo o Jana Šimáka. Podle mě to byl nejlepší hráč, kterého jsem poznal. Při tréninku ukazoval maximum, ale v zápase to neprodal,“ upozornil na záložníka, kterého vedl jako asistent ve Spartě a jehož kariéru poznamenaly problémy s alkoholem.

Jaroslav Hřebík se zdraví s Janem Šimákem a Milanem Pacandou
Jaroslav Hřebík se zdraví s Janem Šimákem a Milanem Pacandou

 

Sparťanské legendy přišly popřát Jiřímu Novotnému k padesátinám
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud