Hlavní obsah

Pes, kterého v Norsku smetl sesuv půdy do moře, se dokázal zachránit

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Následky čtvrtečního sesuvu půdy v norském městě Alta byly poměrně mírné, i když samotný sesuv vypadal dramaticky a pohřbil osm domů a karavan. Žádný člověk nebyl zraněn, sesuv ale odnesl do moře fenku jménem Raija. Té se podařilo doplavat na břeh, kde jí pomohli záchranáři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana psa po sesuvu půdy v NorskuVideo: AP

 
Článek

Na videu Norského královského letectva je vidět, jak záchranář sestupuje z helikoptéry, aby vysvobodil psa z místa masivního sesuvu půdy. Nasadí mu postroj a odveze ho z místa katastrofy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila, jak se v Norsku utrhl kus země i s domy a sjel do mořeVideo: AP

Roční fenka Raija patří Tore Andre Pedersenovi Hagalidovi. Toreho rodiče ve čtvrtek viděli, jak jejich čtyřnohý miláček mizí v moři. V půl sedmé večer se však dozvěděli radostnou zprávu, že se Raije podařilo doplavat na břeh.

Sesuv půdy smetl v Norsku do moře osm domů, karavan a psa

Evropa

V devět hodin večer už Raiju předávali záchranáři šťastné rodině, která roční fenku vzala na vyšetření k veterináři. „Je neuvěřitelné, že se dokázala zachránit v podstatě sama, je vážně šikovná,“ řekl pro norskou veřejnoprávní televizi NRK Tore Andre.

Reklama

Výběr článků

Načítám