Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Bojovník MMA Procházka pózoval pro dobrou věc: Pomůže Michalovi (18) s nádorem na mozku

Autor: chal - 
5. června 2020
18:28

Už 11 let bojuje 18letý Michal Řeha s nádorovým onemocněním mozku. Za tu dobu už statečný mladík podstoupil řadu operací a chemoterapií, což se na jeho zdravotním stavu bohužel projevilo. Michalův příběh zaujal i v současnosti zřejmě nejlepšího českého zápasníka MMA Jiřího „Denisu“ Procházku, který Michalovi věnuje peníze z dobročinné aukce obrazu, pro který pózoval.

Michal těžkému osudu čelí od svých sedmi let. Tehdy mu poprvé lékaři objevili nádory na mozku. Diagnóza Michalovi změnila život. Bohužel ani 11 let poté nemá definitivně vyhráno a ten nejzákeřnější protivník se vrací. Michal je ale bojovník a nevzdává se.

Jaké to je bojovat ze všech sil ví i asi nejlepší český MMA zápasník Jiří „Denisa“ Procházka. Pravidelně čelí tuhým soupeřům a nezřídka proti nim vítězí. Procházka by to samé přál i Michalovi, a proto se rozhodl, že ho finančně podpoří darováním výtěžku z dobročinné aukce obrazu, pro který pózoval malíři Eriku Schusterovi.

Aukce probíhá na Facebooku a končí v pondělí ve 20:00. Vyvolávací cena obrazu je pět tisíc korun, minimální příhoz 200 korun. Peníze by měly Michalovi pomoci k nákupu speciálního „lehokola“, tedy kola, na kterém se jezdí vleže.

Kolo by Michalovi výrazně pomohlo při pohybu, se kterým má kvůli mnoha operacím a chemoterapiím problémy. Kromě toho náročná léčba Michalovi přinesla i psychické problémy. „Trpí únavou a změnami nálad, při chůzi se neobejde bez chodítka,“ uvedli organizátoři aukce.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi