Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dostane se z vraždy Maddie podezřelý úchyl na svobodu? Z detailů znásilnění stařenky se zvedá žaludek

Autor: shp - 
6. června 2020
06:35

Jen dva dny poté, co byl světu konečně odhalen podezřelý z únosu a vraždy pohřešované britské holčičky Maddie McCannové, vyšlo najevo, že hrozí jeho propuštění na svobodu. Pedofilní Němec Christian B. (43) by se teoreticky mohl dostat na svobodu díky podmínečnému propuštění. Vyšetřovatelé doufají, že se jim podaří najít jeho kosovskou expřítelkyni, kterou zneužíval jako nezletilou. Mohla by v případu pomoci.

Christian B. žil v portugalském regionu Algarve, kde se nachází i letovisko Praia da Luz, odkud v roce 2007 Maddie zmizela, v letech 1995 až 2007. V době, kdy britská dívenka zmizela z apartmánu pronajatého rodiči, navíc vedl s neznámou osobou půlhodinový rozhovor, což je více než podezřelé. Christian B. není policii neznámý. Ve Španělsku kradl v hotelech a prodával drogy.

Úchyl, který je ze všech doposud jmenovaných podezřelých z únosu Maddie jednoznačně ten nejpravděpodobnější pachatel, si ve věznici v Kielu v Šlesvicku-Holštýnsku odpykává 21 měsíců dlouhý trest za prodej drog. Podle německého listu Frankfurter Rundschau však už o víkendu může požádat o podmínečné propuštění po odsezení dvou třetin svého trestu.

Stařenka: Užíval si, jak mě mučí

To je nyní vysoce nepravděpodobné, ale z právního hlediska stále možné. A to přesto, že byl Christian B. odsouzen na 7 let za znásilnění stařenky (72) v Portugalsku. Jednalo se o Američanku, kterou přepadl v jejím domově. „Cítila jsem, že si užíval, jak mě mučí,“ vypověděla důchodkyně vyšetřovatelům. Násilník ji přepadl, spoutal, bil a znásilnil, uvedl Daily Mail.

Žena prohlásila, že ji Christian B. napadl zezadu, když sledovala v televizi zprávy o hurikánu Katrina. Za vlasy ji poté odvlekl do ložnice, kde ji spoutal. K tomu jí zavázal oči a do úst narval roubík. Vyhrožoval jí přitom u toho šavlí s 30centimetrovou čepelí. Poté, co stařenku zneužil, jí rozkázal, aby mu dala peníze. Vystrašená a ponížená dáma mu dala v přepočtu mezi dvěma až dvěma a půl tisíci korun. Násilník jí pak nařídil 10 minut zůstat v klidu.

Detektivové pátrají po expřítelkyni

Když se stařenka vzpamatovala, zalarmovala policisty. I když byl Christian B. za její znásilnění odsouzen na 7 let, nemůže na výkon tohoto trestu nastoupit, dokud soud neprojedná jeho žádost o propuštění. Jde tedy opravdu nejspíš jenom o teoretickou možnost, že by se mohl dostat na svobodu. Detektivové se nyní snaží vypátrat jeho expřítelkyni.

Tu měl zneužívat v době, kdy byla nezletilá. Muž, kterého německá televize RTL označila jako Norberta M., což není jeho pravé jméno, vypověděl, že žil v apartmánu, který předtím vedl Christian B. Měl v něm prý kiosk a Norbert se dozvěděl, že má nezletilou přítelkyni z Kosova. I když byli známí, vztah s Christianem B. byl pro něj stále čím dál tím komplikovanější.

Sexuální predátor

Stával se více a více agresivním. Slyšel jsem, že opustil kiosek a s dívkou pláchl do Portugalska nebo Španělska. Své psy nechal v kiosku dlouhé týdny. Dokážu si představit, že stojí za zmizením Maddie,“ dodal Norbert M., podle kterého je Christian B.sexuální predátor. Vyšetřovatelé nyní hledají Kosovku, která by mohla o německém pedofilovi prozradit více. Její slova by ho mohla poslat do vězení nadobro.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání