„Stačí mi jeden úder, abys přede mnou poklekl,“ říká Henry Cejudo, který se hodlá utkat s mladou boxerskou hvězdou

„Stačí mi jeden úder, abys přede mnou poklekl,“ říká Henry Cejudo, který se hodlá utkat s mladou boxerskou hvězdou Dva šampionské pásy, zlatá medaile z olympiády, Cejudo by ale chtěl víc. | zdroj: Profimedia

Rekordman mezi bojovníky, Henry Cejudo, se chce utkat s vycházející boxerskou hvězdou, Ryanem Garcíou.

 

Henry Cejudo nedávno všechny překvapil, když po vyhraném zápasu a úspěšné obhajobě svého titulu v bantamové váze proti Dominicku Cruzovi, oznámil, že jde do zápasnického důchodu.

V tu chvíli se to jevilo spíše jako nátlak na UFC, aby mu organizace zvýšila finanční ohodnocení za zápasy, ale teď už to vypadá, že to šampion ve dvou váhových kategoriích myslel skutečně vážně a MMA zápasení pro něj aspoň pro teď skončilo.

To se však netýká boxu, ve kterém by si „Tripple C“ v rámci superfightu rád „ťuknul“ s prozatimním šampionem v lehké váze (do 61,23 Kg) organizace WBC, Ryanem Garcíou.

Cejudo je v oblasti bojových sportů rekordmanem. Nejen, že vyhrál a obhájil tituly v muší a bantamové váze v UFC, ale také (a málokdo to o něm ví, protože Henry to velice nerad prozrazuje), vyhrál i zlatou olympijskou medaili ve wrestlingu z Pekingu. To se zatím žádnému jinému bojovníkovi nepovedlo a Cejudo by do sbírky rád přidal i titul šampiona v boxu.

„Myslím, že jsem udělal všechno co v MMA udělat jde. Jsem olympijský šampion, šampion muší váhy a šampion bantamové váhy. Obhájil jsem oba své tituly. Myslím, že jediné co teď chci, je přimět Ryana Garciu, aby přede mnou poklekl,“ řekl skromně Cejudo.

21 letý Ryan Garcia je vycházející hvězda světového boxu. S boxem začal v sedmi letech a v sedmnácti už šel do profesionálního ringu. Tam je doposud neporažený a jeho skóre je opravdu impozantní. 17 ze svých 20 zápasů vyhrál na KO, většinou v prvním kole a pouze 3 krát vyhrál na body. Naposledy bojoval v únoru s Francisco Fonsecou, kterého knockoutoval v prvním kole, když mu v kontru poslal skvělý levý hák přímo na bradu a obhájil svůj prozatimní pás v lehké váze.

 

„Opravdu si nemyslím, že je tak dobrý, opravdu ne," vyjádřil se na adresu Garcíi Henry Cejudo. Věřím, že s pořádným týmem a správnou taktikou, bych ho mohl přinutit, aby přede mnou poklekl, přímo před očima Oscara De La Hoyi (bývalý boxerský šampion a promotér, který měl v minulosti s Garcíou obchodní spory). Cítím, že mám nástroje, sílu, zkušenosti, abych jej porazil a chceme, aby se ten zápas uskutečnil. Potenciálně v Saudské Arábii, abychom měli za sebou člověka s pořádnými penězi. Takového člověka máme a je ochotný nám oběma zaplatit. Je to jen na Garciovi, aby podepsal smlouvu.“

Cejudo neztratil nic ze svého až trochu směšného trashtalku a má pro Garciu vzkaz, kterým by rád mladého šampiona vyprovokoval k podpisu smlouvy:

„Ryane Garcío, je mi z tebe absolutně zle. Přinutil bych tě přede mnou pokleknout tak rychle, že si to ani nedokážeš představit. Můžeš na mě zkusit 100 úderů, ale já potřebuju jen jeden úder, abys přede mnou poklekl. Takže podepiš tu smlouvu zlato!“

I přestože v boxerském zápase by byl García jednoznačný favorit, nebylo by fér Henryho hned odepisovat. Jako teenager dělal vedle wrestlingu také boxing a i přestože se mu nevěnoval naplno, dokázal vyhrát mistrovství boxu v Arizoně (turnaj Golden Glove). I ve svých MMA zápasech Henry ukazoval, že boxing má na velice dobré úrovni a pravděpodobně by dokázal Garcíu trochu potrápit.

Zdroje:  tmz.com , mmafighting.com

Nejnovější články