titulní strana > tisková zpráva
KDU-ČSL povede na Vysočině do voleb lékař Vít Kaňkovský
5. června 2020
JIHLAVA (KDU-ČSL) - Lídrem kandidátky KDU-ČSL na Vysočině pro podzimní krajské volby bude lékař a poslanec Vít Kaňkovský, který je v současné době členem Ústředního krizového štábu. Do krajského zastupitelstva budou za křesťanské demokraty kandidovat lidé s letitými zkušenostmi v komunální politice, ale i nováčci přinášející do regionální politiky svěží vítr. Lidovecká kandidátka jde do voleb s heslem RECEPT PRO ZDRAVOU VYSOČINU.

„Při sestavování kandidátky jsme se snažili, aby byly rovnoměrně zastoupeny nejen všechny okresy Kraje Vysočina, ale také aby složení kandidátů bylo co nejpestřejší profesně a věkově,“ popisuje lídr kandidátky Vít Kaňkovský. Ten se v politice pohybuje od roku 1998, kdy byl zvolený zastupitelem města Třešti. Členem Zastupitelstva Kraje Vysočina je od roku 2012, poslancem druhé volební období. Kromě politické práce nadále pracuje jako ortoped a primář Centrálních operačních sálů Nemocnice Havlíčkův Brod.

Dvojkou na seznamu kandidátů křesťanských demokratů do zastupitelstva je bývalá vedoucí odběrového střediska v Třebíči Marie Dudíková, která je velmi aktivní v oblasti dárcovství krve i jako třebíčská zastupitelka. Další dvě pozice patří starostům: třetí pozici má starosta obce Oslavice Pavel Janoušek, čtyřku dlouholetý starosta Světlé nad Sázavou Jan Tourek. První pětici uzavírá ekonom Miroslav Houška, který je v Zastupitelstvu Kraje Vysočina už páté volební období, v letech 2005-2008 byl radním Kraje Vysočina po ekonomiku.

Na dalších místech kandidátky jsou zastoupeny nejrůznější profese. Vedle starostů a místostarostů nechybí učitelé, manažeři, lékaři, vysokoškolští pedagogové, podnikatelé, zemědělci, pracovníci v sociálních službách či ve zdravotnictví a lidé z řady dalších oborů.

Ve stávajícím krajském zastupitelstvu má KDU-ČSL sedm mandátů. Vedle senátora Františka Bradáče a poslance Víta Kaňkovského stranu reprezentuje Josef Herbrych, Miroslav Houška, Pavel Janoušek, Čeněk Jůzl a Jaromír Kalina.

„Kandidáti KDU-ČSL do krajských voleb budou prosazovat komplexní program rozvoje našeho kraje. Důraz klademe zejména na dostupnost zdravotní a sociální péče ve všech částech kraje, na zlepšení stavu silnic 2. a 3. tříd a kvalitní veřejnou dopravu. Jako zcela zásadní pro další budoucnost Vysočiny vidíme obnovu lesů po kůrovcové kalamitě společně s komplexem opatření proti suchu, ať už se jedná o ochranu stávajících a hledání nových vodních zdrojů, propojování vodovodních sítí atd. Rozhodně nezapomínáme také na podporu zaměstnanosti a podnikání, což bude vzhledem k ekonomickým dopadům pandemie koronaviru pro obyvatele Vysočiny opravdu zásadní,“ řekl k volebnímu programu KDU-ČSL lídr Vít Kaňkovský. Ten také zdůraznil téma, na které mj. také ukázala pandemie koronaviru a tím je nutnost zkvalitnění internetového připojení ve všech obcích Vysočiny.
Další tiskové zprávy:
28. března 2024 13:34
28. března 2024
27. března 2024 16:00
27. března 2024 14:47
27. března 2024 14:46

Online diskuse
Přehled dosavadních příspěvků
 DatumAutorNázev

< zpět na titulní stranu

Reklama