Hejtman poděkoval desetiletému chlapci, který zachránil život mamince mladšího kamaráda

Foto: Jiří Balát
ZLÍN, BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - Za odvahu a duchapřítomnost poděkoval v sídle Zlínského kraje hejtman Jiří Čunek desetiletému Mikulášovi z Bystřice pod Hostýnem. Chlapec pomohl zachránit život mamince mladšího kamaráda, serveru Zlin.cz to řekla Adéla Čuříková z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Ne každý, kdo slyší plakat u sousedů dítě, zastaví a jde se podívat, proč tomu tak je. Desetiletý Mikuláš z Bystřice pod Hostýnem to udělal a zachránil tak život mamince Mirka, který stál nad maminkou v bezvědomí. Úžasné je, že Mikuláš, aniž by sháněl pomoc kohokoliv jiného, zavolal na linku 155 a pak vše dostalo rychlý spád. Pokud by tak neučinil, mohly být následky fatální. Mikuláš svým činem může být vzorem pro všechny své vrstevníky. Jeho rodiče na něj mohou být velmi hrdí,“ ocenil statečný čin hejtman Jiří Čunek.

Na událost hejtmana upozornila Irena Žáková, která pracuje jako externí lékařka pro Zdravotnickou záchrannou službu Zlínského kraje – oblast Kroměříž. „Pracuji pro záchrannou službu již 17 let a za celou dobu své práce jsem se s takto silným a emotivním zážitkem nesetkala. Starší z chlapců dokázal velice přesně popsat danou situaci a navést záchranáře na místo zásahu. Pacientka byla v hlubokém bezvědomí převezena do Krajské nemocnice T. Bati, kde se po 24 hodinách intenzivní péče probrala k plnému vědomí. Svým statečným rozhodnutím zachránili chlapci ženě život,“ popsala dramatickou situaci Irena Žáková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x