bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chára, Holtby či Pettersson. Hráči NHL vystupují proti rasismu

7. června 2020, 15:30

Matěj Hodoval

Spojené státy americké si momentálně neprocházejí jednoduchým obdobím. Po koronavirové pandemii se v zámoří aktuálně řeší hlavně protesty po smrti George Floyda, ke kterým se přidali také někteří hráči National Hockey League.

Pro pořádek: Ameriku zasáhla smrt Afroameričana George Floyda, který zemřel po zásahu policisty Dereka Chauvina. Video, které celou situaci zachytilo, vyvolalo v zemi velkou vlnu protestů proti rasismu a policejnímu násilí.

K protestům se různými způsoby připojili také hráči z nejlepší hokejové ligy světa.

Opravdu mě zasáhlo a frustrovalo, když jsem viděl smrt George Floyda. Je mi zle z toho, že policista udělal něco takového lidské bytosti. Jsou to lidé, kteří by nás měli chránit. Rasismus není přijatelný,“ zmínil v příspěvku na svém instagramovém účtu Elias Pettersson, útočník Vancouveru.

Někteří z řady hokejistů se protestů zúčastnili osobně a vyrazili do ulic. Jmenovitě se vydali podpořit boj proti rasismu třeba forvard Dallasu Tyler Seguin či slovenský veterán Zdeno Chára.

V tomhle světě není místo pro rasismus. Nikdy nebudu vědět, jaké to je procházet ulicemi a cítit se v ohrožení. Musíme se o sebe více starat a vzájemně se respektovat,“ sděluje na své oficiální facebookové stránce muž, kterého nelze ani v davu protestujících přehlédnout.

Pro oficiální web NHL se k problému vyjádřil třeba i brankář Washingtonu Braden Holtby

Jeden z mnoha důvodů, proč nechodím na sociální sítě moc často, je ten, že je na nich spousta lidí, kteří něco napíší ještě předtím, než se nad tím zamyslí. Myslím si, že je čas, se na sebe podívat do zrcadla a najít způsob, jak se můžeme zlepšit a poučit se z minulosti.“

Svůj pohled na nelehkou situaci v USA přidali také Josh Ho-Sang, P.K. Subban a Evander Kane, kterých se téma rasismu dotýká bohužel často.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.