Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Smolný výjezd do Slezska. Slovácko přišlo v Opavě o dva body i Trmala

Ani výrazná herní a střelecká převaha nezajistila Slovácku více než bod ze hřiště předposlední Opavy. Moravané už po čtvrt hodině hry přišli o brankáře Matouše Trmala, který odstoupil po srážce s opavským Adamem Rychlým. A brzy na to i prohrávali, když po zaváhání náhradníka Radka Porcala skóroval Lukáš Železník. Alespoň bod zajistil aktivnějším hostům v 64. minutě Milan Petržela.

Utkání Opava - Slovácko
zdroj: ČT4 autor: Petr Sznapka

Po opatrném úvodu byli blízko úvodnímu gólu hosté. Opavští vyřešili špatně autové vhazování, po rychlé akci Dvořáka, Jurečky a Sadílka postupoval Navrátil z ostrého úhlu sám na Fendricha, ale gólman Slezanů ho vychytal.

Následně se před bránou Slovácka srazili opavský obránce Rychlý s brankářem Trmalem a oba po tvrdém střetu museli v 18. minutě střídat.

A pak už se měnilo skóre. Kalabiška poslal "malou domů" právě střídajícímu gólmanovi Porcalovi, ten při odkopu trefil napadajícího Železníka, jenž z ostrého úhlu poslal míč do sítě.

Hned vzápětí mohlo být vyrovnáno poté, co Jurečka střelou z otočky napálil balon do tyče a Sadílkova pohotová dorážka zblízka skončila nad břevnem.

"V poslední době mám smůlu a byl jsem rád, že se míč ke mně odrazil. Jsem rád, že jsem se konečně trefil. Všechny góly, které dám, jsou odpracované," uvedl útočník Železník ke své premiérové ligové trefě v sezoně.

Sadílek poté zblízka hlavičkoval těsně vedle tyče a na opačné straně Porcal zlikvidoval velkou šanci Železníka, kterého průnikovou přihrávkou vyslal Dordič.

Slovácko přidalo na aktivitě, v závěru první půle se sám před Fendrichem ocitl Petržela, ale opavský gólman si připsal další úspěšný zákrok.

Tým z Uherského Hradiště rozjel slibně i druhou půli. Po prudkém centru Kalabišky na brankové čáře zastavil umístěnou hlavičku Zajíce domácí gólman Fendrich a dorážka Kohúta byla zblokována na roh.

Po něm hlavičkoval Reinberk, jenže Fendrich byl opět na místě. Slovácko tlačilo dál a Navrátil pálil zpoza vápna nad břevno.

Hosté se dočkali v 64. minutě. Kohút poslal z levé strany centr na Petrželu a ten zamířil k tyči mimo dosah Fendricha.

Tempo hry v závěru značně opadlo, v nastavení přece jenom mohl výhru Slovácka zařídit Kalabiška, svou hlavičku ale nasměroval přímo do míst, kde číhal připravený Fendrich.

"Pro nás je to ztráta, protože jsme byli celý zápas více na míči, lépe jsme kombinovali a mrzí nás, že jsme ze spousty šancí dokázali proměnit jedinou. Myslím, že jsme si odsud měli odvézt vítězství," konstatoval záložník Petržela.

SFC Opava - 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)

Branky: 21. Železník - 64. Petržela. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock. Bez karet. Bez diváků.

Opava: Fendrich - Harazim, Rychlý (18. Hošek), Hnaníček, Helešic (46. Hrabina) - Sus, Souček (59. Řezníček), Zavadil, Dordič (59. Zapalač) - Texl - Železník (67. Schaffartzik). Trenér: Balcárek.

Slovácko: Trmal (17. Porcal) - Kalabiška, Daníček, Divíšek, Reinberk (85. Mareček) - Petržela (73. Juroška), Sadílek, Havlík, Jurečka (46. Kohút), Navrátil - Dvořák (46. Zajíc). Trenér: Svědík.

Jiří Balcárek (trenér Opavy): "Z různých důvodů jsme těžko skládali sestavu. Ať už to byly karetní důvody či zdravotní potíže. Někteří hráči hráli se sebezapřením, ale utkání se nám vůbec nepovedlo. Slovácko bylo lepším a fotbalovějším týmem. Vedli jsme, ale pak jsme hráli z bloku a soupeř měl spoustu šancí. Podržel nás Vilda Fendrich a utkání jsme dohráli do remízového konce také s přispěním štěstí. V konečné fázi může mít cenu zlata."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Z výsledku jsem zklamaný, protože v prvním i druhém poločase jsme si vytvořili dostatek šancí, kterými jsme mohli zápas rozhodnout. O jeho osudu rozhodla naše nemohoucnost v útočné fázi a nesmyslná chyba Porcala. Zápas by vypadal jinak, kdyby ji neudělal. Řekl jsem mu, ať si na to dá pozor. Pro mě je to hrubá nedisciplinovanost, že si toto dovolí v takovém zápase, když ví, že se na góly nadřeme. Druhou věcí jsou šance, jaké měli Sadílek, Kohút či Petržela s Jurečkou. Pokud chceme hrát v tabulce výše, musíme je proměňovat. Ztratili jsme tady dva body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články