Přiznání Tomance (Fórum): Dohoda s Laštovičkou (ODS) proti Kalinovi (KDU-ČSL) hned po volbách!

Zastupitel uskupení Fórum Jihlava Miroslav Tomanec prozradil dohodu s lídrem ODS Petrem Laštovičkou proti koaličním partnerovi Jaromírovi Kalinovi (KDU-ČSL). Tomanec doslova napsal:

„listopad ’18, koaliční vyjednávání. Jsem ve tříčlenné skupině ještě s nim a panem Kalinou (KDU) Jsme s Laštovičkou oba ve shodě že už nebude mít ve vedení města na starosti kanály ani nebude předseda představenstva JIVAKu. Zůstane mu jen vedení sporu za Město. Samozřejmě zuří, my jsme spokojeni. Idyla.“

(Celý dokument s chronologií událostí přímo zde).

Mezi zastupitelem Tomancem a bývalým zastupitelem Petrem Laštovičkou (ODS) už nepanují tak idylické vztahy jako krátce po volbách v roce 2018. Pozice předsedy představenstva městské vodárenské společnosti Jihlavské vodovody a kanalizace se lídr ODS vzdal v červnu 2019. Lídr KDU-ČSL Jaromír Kalina ve stejné době rezignoval na post náměstka primátorky.

Kalinu v křesle předsedy jihlavské KDU-ČSL nahradil Josef Kodet. Kodet rezignoval na funkci předsedy KDU-ČSL letos v únoru. V rezignačním projevu Kodet ostře zkritizoval Kalinu za odchod z koalice (více zde).

Tomancovo doznání tak ilustruje poměry v jihlavské koalici hned po komunálních volbách 2019. Nikdy předtím nikdo z jihlavské koalice nepromluvil o zákulisních dohodách o dělbě moci mezi ODS a Fórum Jihlava.

Po rezignaci Laštovičky loni v červnu dosedl do funkce předsedy městské vodárenské společnosti Miroslav Tomanec. Od letošního jara pobírá za výkon funkce šéfa městské vodárenské společnosti odměnu třiceti tisíc korun měsíčně.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů