Federer není ani druhý nejlepší v historii, tvrdí wimbledonský vítěz

8. 6. 2020, 10:10
Aktuality 160
Roger Federer vyhrál 103 titulů a stále může překonat rekord Jimmyho Connorse, má nejvíce grandslamových trofejí a nejvíce týdnů strávených na postu světové jedničky. Přesto není podle wimbledonského šampiona Pata Cashe nejlepším hráčem všech dob. Bývalý australský tenista má dokonce před švýcarskou tenisovou ikonou dvě jména. Proč?
Profily hráčů
Pat Cash

Federer je mnohými považován za nejlepšího hráče všech dob. Osmatřicetiletý Švýcar má 103 titulů, přičemž je stále aktivní a může překonat rekord Jimmyho Connorse (109), nejvíce grandslamových trofejí (20), nejvíce týdnů strávených na tenisovém trůnu (310) a vyhrál, co se dalo. Bývalý tenista Cash je však jiného názoru.

"Každý říká, že Federer je nejlepším hráčem všech dob, ale já bych ho nedal ani na druhé místo. Podle mě by měl mít nejlepší hráč historie pozitivní bilanci alespoň s jedním ze svých největších rivalů," poukazoval vítěz Wimbledonu 1987 na Federerovu negativní vzájemnou bilanci s Rafaelem Nadalem (16-24) i Novakem Djokovičem (23-27).

Bývalá světová čtyřka si myslí, že nejlepším hráčem všech dob bude na dlouhou dobu Djokovič, který oba své rivaly překoná. "Djokovič má výborné statistiky. Federer s Nadalem na něj měli velký náskok, ale on už je skoro dohnal. Nakonec bude nejlepším hráčem historie," předpověděl.

Djokovič na letošním Australian Open slavil svůj 17. grandslamový triumf, na Federera tak ztrácí tři tituly a na Nadala dva. Navíc už mu moc nechybí, aby Švýcara překonal v počtu týdnů strávených na postu světové jedničky, momentálně jich má 282. Letos ještě neokusil porážku, když vyhrál všech 18 turnajových zápasů. V honbě za dalšími tituly ho zastavila pandemie koronaviru, tenisová přestávka bude trvat minimálně do konce července.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

160
Přidat komentář
fretek
Je možné, že Federer má s někým horší H2H, což však považuji za méně podstatný ukazatel. Pro mne je hlavní jeho úderový repertoár, v němž nejen že vymyslel nové věci, ale dovedl je použít v nečekaných úsecích hry, a to s úspěchem. Tím vkládal - jako nikdo jiný - do tenisové hry novou pestrost a krásu. Měl by tedy být historicky č. 1.
Reagovat
smazaný uživatel
Nove prvky priniesol aj Santoro, dobre sa na neho pozeralo.

Ale holt, to nestači.
Reagovat
Amputace
A Nadalův liftovaný FH hrál do té doby kdo?

Federer není právě žádný revolucionář, on přetavil do dokonalosti již zažité systémy. Naopak Nadal byl tím, kdo přišel s úplně něčím novým, co tenisový svět do té doby vůbec neznal a dokonce až dodnes s tím kdejaký tenisový fanoušek bojuje a nechce to přijmout.

Nemusí se vám to líbit, ale je to tak. Nadal je ten revolucionář, Federer je vlastně klasik, který to dotáhl do úžasnosti - což je skvělé a pro mě obdivuhodné, ale nenazývejme to jinak, než to je. Jako Federer hrálo plno hráčů, ale až on to dotáhl do té totální úrovně. Jako Nadal nehrál nikdo: celý svět nechápal, co se děje, když on nastoupil v 18ti letech a vyhrál GS tím stylem, který nikdo významný nepraktikoval.
Reagovat
smazaný uživatel
A to je právě to, co Nadalovi škodí po 30tce. A zejména vůči BIG3 mimo antukové turnaje.

Nadal nepředvedl tenis, on předvedl brutální fyzický výkon, který byl založený na šílené obraně a hlavně perfektním pohybu.

Čím je starší, tak o svou devizu přichází a více vyhrává na zkušenosti, které mu zejména proti Djokovičovi už nestačí. Zlomilo se to u něj v letech 2016-2017, tam v těch zápasech proti svým rivalům zcela evidentně ztrácel pohybově, ty míče vracel jinak a třeba ve finále AO17 byl permanentně pod tlakem, kdyby ten zápas prohrál 3:1, neřekne nikdo nic, nakonec byl break nahoře a stejně to nedal, už neměl kde brát.

A tahle pauza mu v tom uškodí Xkrát tolik, Djokovič je na tom fyzicky lépe, Thiem je brutálně fyzicky našlapaný a Rafa bude dle mého hrát příští jaro ještě hůře, než tohle a je otázka, zda to bude stačit na RG. Mnohokrát mě už vyvedl z omylu, ale poslední 3 roky to na něm vidím a nelepší se to.
Reagovat
woody
Kolikrát už byl Nadal odepisovaný a vždy se vrátil a vyhrával, až na jedno temné období. Ten chlap je sportovec s brutální vášní pro sport . Má zkušenosti jako skoro nikdo jiný. Rozhodně bych ho neodepisoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem neřekl, že ho odepisuji. Já jenom vypichuji fakt, že i když se vrátil a byl odepisovaný, tak na hardu svým největším soupeřům nestíhá. Letos ho mimo duo Fed/Djok zlomil na GS i Thiem.
Reagovat
woody
Vzhledem k tomu,že vyhrál poslední US open, tak co tvrdíš je liché. Pokud by byl na hardu nestačil, nebyl by poslední vítěz US. Ano v cestě neměl ani jednoho z BIG3, ale dokázali by ho na US porazit? Ani jeden, ani náhodou (vzhledem k jejich rozpoložení)...
Reagovat
paddy
by bylo hřích této nabídky nevyužít a Fulnek mu tak bude moci konečně do očí říct, co si o něm myslí :)

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1448136-fanousci-si-mohou-vydrazit-treninkove-hodiny-s-lendlem-i-beckerem.html#dop_ab_variant=0&dop_req_id=06okuBIDsNz-202006082211&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
FulnekUltras
budu rád, když příští rok nevydraží mě ;-)))
Reagovat
paddy
zajímavý dokument o skryté hrozbě a v budoucnu nejčastější příčině úmrtí
covídek je procházka růžovou zahradou

https://www.iprima.cz/filmy/krize-antibiotik
Reagovat
FulnekUltras
hlavně se nezapomeň v pravý čas nechat pořádně opíchat ;-)
Reagovat
paddy
tys mě už předběhl viď :)
https://www.youtube.com/watch?v=ZTocCi3aFD8
Reagovat
FulnekUltras
akorát lituju, že se mi to nepoštěstilo pod Kozderkovou... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=USNEZmBO770
Reagovat
darek.vrana
A nejlepším hráčem historie je tedy kdo? Dominik Hrbatý:).
Reagovat
weak
Jeff Tarango ?
Reagovat
Krisboy
Můj favorit je Karsten Braasch.
Reagovat
Fandina
Zatím má nejvíc prvenství v nejvíce ukazatelích. Až je bude mít někdo jiný, tak to bude on.
Reagovat
weak
posledni, kdo v chlapech vyhrál Grandslam, byl Rod Laver..... a za nejlepšiho hráče všech dob ho bere málokdo.... :-) čilsla nejsou všechno
Reagovat
paddy
to bylo ještě v době, kdy hrálo tenis sotva 12 lidí :)
Reagovat
Amputace
Tady se nádherně vidí, jak fanouškům Federera naprosto chybí jakákoli pokora. Objeví se člověk, který nevynáší jejich idola do nebes, a pro mnohé z nich je to automaticky ubožák, no name, který nic nedokázal, a tak dále.

Kdyby se ale diskutovalo například o Nadalově dopingu, budou těmi prvními, kteří se odvolají na vyjádření druhořadých a mediálně zcela nezajímavých hráčů...
Reagovat
gigin
Stejně si nemyslím, že to berete nějak extra vážně, páč to snad ani není možné.
Reagovat
blixa
Já se bojím, že to vážně berou :-D Zlatý WTA. My tam nemít Ultrase, tak si ho snad musíme vymyslet :-D :-D
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
paddy
no fůj, imperialističtí západní umělci se k tobě nehodí :)
Reagovat
FulnekUltras
pokud to jde, držím se aspoň mimo NATO ;-)
Reagovat
blixa
No to sice jo, ale vždyť je to tak strašně maloburžoazní ! :-D
Reagovat
blixa
Já se bojím, že to vážně berou :-D Zlatý WTA. My tam nemít Ultrase, tak si ho snad musíme vymyslet :-D :-D
Reagovat
gigin
FU má tenisové myšlení v poho. Tam byl šílený Kvěš.
Reagovat
Fandina
Kveš fandil Petře a to bylo všechno. FU je magor.
Reagovat
gigin
FU umí uznat, že Petra prohrála páč prostě z její strany bylo něco špatně. Kvěš nikoliv. Promiň, ale v tomhle byl magor Kvěš.
Reagovat
Fandina
To bych neřekla. Byl to neškodný fanoušek jedné hráčky. Absolutně čitelný.
Reagovat
gigin
Ok.
Reagovat
Nola
bingo
Reagovat
Pe3k
Za to fanoušci Rafy jsou pokorou přímo proslulí facepalm.

Btw. nehazej všechny do jednoho pytle.
Reagovat
smazaný uživatel
Petrika do smetného pytle..:)

zvlast
Reagovat
smazaný uživatel
Vcera som zahliadol nejaku diskusiu na nete, kde sa spomina Federov triumf RG09.

Niekto tam spomenul, ze pan Boh zaplat za Soderlinga..

A niekto z FFF nasledne uviedol, ze Federer bol vraj v takej forme, ze by dal aj Rafu :)

Toto je naozaj zvláštna sorta ľudí, očakávam, že to raz ktosi vezme za pačesy a natočí o tejto sektočke nejaký pútabý dokument.
Reagovat
Nola
ja som zase citala po finale AO2019, ze Nadal bol lepsim a utocnejsim hracom, iba sa vyhadzal, tak si vyber, vzdy je to iba subjektivny nazor, toho ktoreho fanusika, ktory si nedokaze pripustitu holu pravdu
Reagovat
smazaný uživatel
No dobre, to bol jeden zápas..

Ale Federer v tom turnaji isiel cez 5 setov, ci s Haasom aj Del Potrom. Nadal sa za 15r dostal do 5 setov dvakrát a z toho raz s Isnerom skrz TB. Kazdy históriu pozná, to moze vyslovit naozaj len niekto z čelného predstavenstva FFF.
Reagovat
Nola
poznam, celu tu genezu, nemusis mi to pripominat, pri Fedexovi skutocne stali vsetci svati, no ak by si cital vsetky hajty na Novaka, tak by si bol s tymto debi lnym vyrokom uplne v pohode, taky safi sa s tym nemazna ani tu, a kopne si pri kazdej moznej prilezitosti
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud někdo rozporuje RG, tak je nemocný. Federer byl míček od porážky s Haasem a trefil forehand inside out na čáru, tam stačil centimetr a je po RG.
Reagovat
paddy
Reagovat
Stopball
Možná by stálo za to prověřit možnost, že Pete Cash je/není ubožák.
Reagovat
FulnekUltras
nějaký ten práskač do Štrasburku by se na to mezi čecháčkovským pirátstvem určitě našel
Reagovat
gigin
A kdyby tobě někdo doma něco kradl a já to viděl a nahlásil, to je též udavačství?

Už si četl, jak si náčelník nakradl?
Reagovat
FulnekUltras
spíš mě zajímají netransparentní zahraniční zdroje milionu chcanek

https://www.youtube.com/watch?v=_OpE8cSZh4M
Reagovat
Krisboy
Proč by jím měl být?
Reagovat
Pe3k
Je známý hater Federera, takže jeho názory mají asi stejnou váhu jako názory místního pomatence a šaška Petržalky.

Btw. Pokud budeme argumentovat H2H pak je jasným vítězem Djoko. To už je fuck, hejtrum stačí, že to není Federer.
Reagovat
Nola
neber to tragicky.. Stanimal sa vyjadril, ze najlepsi je Fedex, David Ferrer ma nazor, ze je nim Rafa a mozem pokracovat.... KOZEL je iba jeden, ten velkopopovicky :D, v jednej statistike je Fedex urcite pred vsetkymi, je najbohatsim tenistom v historii, jeho medialny obraz je dokonaly, ma najviac fanusikov, snad nemusim pokracovat
Reagovat
Pe3k
Ferrer rikal že goat je Federer.
Reagovat
Nola
mozno, uz si nepamatam, vacsina mladikov na okruhu, aj tych starsich, tenis.dochodcov, dievcata na okruhu WTA najviac podporuju Fedexa, tak jedna lastovicka snad leto nerobi....
Reagovat
Pe3k
Nejde o vlaštovky, ale o fakta. Když už někoho konkrétního uvedeš...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasným vitazom si ty, rybár..Minimálne čo sa týka malej násobilky a základov počtov :)
Reagovat
weak
tak já půjdu proti větru a Cashovy argumenty ještě podpořím trochu jiným úhlem pohledu:
V době, kdy FEDERER vyhrával jeden grandslam za druhým, tak ve srovnání s pozdějšími roky neměl takovou konkurenci... HEWITT, NALBANDIAN,SAFIN, RODDICK, CORIA, MOYA, HENMAN.... všechno super hráči, ale ve srovnání s DKOKOVIČEM, NADALEM, MURRAYEM? jediný, kdo byl stejně fantastický byl SAFIN - jenže to byl nevyrovnaný blázen, kterého víc bavili holky a casina než tenis... FEDERER se přesně narodil mezi bohy - odcházející AGASSI, SAMPRAS a nastupující NADAL, DJOKOVIČ, MURRAY...
suma sumarum - pokud by se FEDERER narodil o 5-6 let později - nikdy by tolik grandslamů nevyhrál resp. měl by to mnohem mnohem těžší....
Reagovat
dappe
Klidně by toho mohl vyhrát více, nedá se to odhadovat. Vy co tohle píšete totiž na jednu stranu tvrdíte, že by toho vyhrál méně v první polovině kariéry (což je pravda), ale už si neuvědomujete, že by toho vyhrál více v posledních deseti letech.

Zrovna Djokovič na tom, že je Federer o tolik starší také trochu vydělal, protože jeho tenis je proti němu mnohem zranitelnější než v případě soubojů s Nadalem. Vyhrát Wimbledon by byl také pro Djokoviče daleko těžší úkol, být Federer stejného věku jako on.
Reagovat
weak
uznávám, fair argument :-) - Federer je fyzicky prostě "gumák", který snad nemá tělo z téhle planety... ona samotná statistika, kdy Roger v životě neskrečoval jediný zápas, je dechberoucí a naprosto nepochopitelná....
já se směju všem těm žabomyším válkám a přestřelkám mezi fanoušky/odpůrci Nadala, Djokoviče nebo Federera... já ty kluky žeru všechny stejně a z jejich top tenisu mi běhá mráz po zádech a stejně tak jsem miloval SAMPRASE, AGASSIHO, SAFINA, RAFTERA, KUERTENA a další, na kterých jsem vyrůstal :-)
ale jsem přesvědčen, že až jednou Roger, Rafa, Novak i Andy odejdou, tak budeme prstíčkem hrabat a na další takhle brutální generaci tenisových bohů budeme čekat dlouhé roky... a my starší už se asi nedožijem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžeme vědět kolik by toho Federer vyhrál, nebo prohrál. Samozřejmě mě osobně by zajímalo, jak by BIG3 vypadala, kdyby si byli věkově rovni.

V tomto případě se domnívám, že by Federer byl určitě lepší, než Nadal. Rafa těžil z rivality v dobách, kdy měl božský pohyb a jde vidět, že čím se starší, tak více ztrácí. Na hardu Rogera neporazil už roku a ta bilance proti jeho rivalům je posledních 5-6 let brutálně záporná.

Ale Djokovič by byl podle mě problém i tak.
Reagovat
Amputace
Nadal by horší než Federer rozhodně nebyl. Čtyři roky by byl na okruhu prakticky bez konkurence, protože v 18ti už vyhrál GS, zatímco Federerovi ten nástup trval podstatně déle. V době nástupu Federera by byl Nadal ve své top formě a měl na kontě pravděpodobně už pěknou řádku GS, takže těžko říct, jak by se s nástupem do takové situace a proti takovému soupeři Federer vyrovnával. Navíc by tam byl už i Djokovič, se kterým se musí počítat.

Nadal z ničeho nikdy netěžil. Jako mladý čelil tehdy vrcholnému Federerovi, ve svých nejlepších tenisových letech pak beast módu Djokoviče. Už z logiky věci je tedy jasné, že by na tom, kdyby byl Federer mladší, mohl Nadal jedině vydělat. Dříve by sice přestal Federerovi stačit, ale to, co by získal během jeho absence na okruhu a v době jeho nástupu (kdy Nadal už by byl GS vítězem s aurou šampiona), by za to určitě stálo a vyneslo Nadalovi více GS než má v současnosti. Na věkové rovnosti těch tří by rozhodně nejvíce vydělal Federer, protože svoje top léta nemusel konfrontovat s top léty těch dvou.
Reagovat
panzer.dragon
tady děláš jak kdyby zrovna federer na svym vrcholu byl nějaká zásadní překážka pro Rafu :-), do roku 2017 roger porazil rafu na gs jen dvakrát.. naopak rafa těžil z toho že rogera porážel, možná by rafa dostal na rg od někoho naložíno už dřív kdyby tam nebyl v x finále roger
Reagovat
smazaný uživatel
Ved my vieme, ze je lepsi a Feder nikdy prekazkou nebol.

To len vy sa stále staviate na zadné
Reagovat
panzer.dragon
těch posledních 5 let je od Nadala vůči Federerovi hrůza, je vtipný že to rafovi na starý kolena takhle ustřelilo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslis tu jednu Austráliu?...a rok 2017...

Cize jeden rok, nie 5..

Ale touto logikou mozem zas hovorit. ze Federer Nadala neporazil 11 rokov na tráve..

No vidis, a sme doma. Zas si si nabehol :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal má bilanci s duem Djokovič/Federer od roku 2014 asi 3 výhry a 15 porážek.

Tady nemůžeš nijak obejít fakt, že tahá kačera.
Reagovat
Amputace
Tak mi řekni, kolik procent těch zápasů se odehrálo na antuce? Jinde přece zpochybňuješ hodnotu jejich H2H na základě toho, že se většina odehrála na antuce, takže kolik procent Federerových výher nad Nadalem za posledních 10 let bylo na antuce?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty 3 výhry jsou z antuky :)
Reagovat
Amputace
A těch 15?
Reagovat
smazaný uživatel
Všude jinde.

To je o čem mluvím, já nerozporuju antuku, vy tady děláte z Rafy komplexního hráče a já pouze argumentuji tím, že komplexní hráč přece nemůže prohrál 15x z 18ti pokusů se svými největšími rivaly, což znamená, že od roku 2014 neporazil nikoho z BIG3 jinde, než na antuce.

To je celé.
Reagovat
Amputace
Po třicítce? Úplně v pohodě. Drží si to své, oni také. Co na tom stále nechápeš? Být to tak celou kariéru, neřeknu ani půl slova. On si proti svým hlavním rivalům na rozdíl od někoho všechno uhrál sám, nepotřeboval zásahy osudu, vyřazení či zranění svých největších rivalů a podobně. Až prohraje proti Federerovi na antuce, měl by usoudit, že je to vážně špatné a měl by zvažovat konec kariéry.
Reagovat
smazaný uživatel
Od roku 2014?..:)

A od roku 2018 to je kolko, 3:3??...

Nadal si drží antuku, Djokovic si drží hard a trávu, Federer si drží čiernobielu fotografiu, ako vyhraval GS.
Reagovat
peRFect
Když byl Djokovic v beast módu (předpokládám že myslíš 2011), tak byl právě o skoro 6 let starší Fedex, kdo ho dostával do pěti setů, nebo ho porazil. Vlaštovky typu Nishikori nepočítám.
Reagovat
Amputace
Však jistě, úplně jiný match-up.

Já přece nezpochybňuji, že být všem třem stejně let, Federer by je po třicítce mohl porážet a být z nich nejlepší - byť si pořád myslím, že by to byl Djokovič, který ve svých 30-33 je lepším hráčem než byl Federer v 30-33. Zamýšlím se spíš nad tím, jak by proti nim mohl být úspěšný do té doby, když ho v nejlepších letech mohl hned z kraje porážet teenager... A myslím si, že po třicítce by toho Federer už tolik nenahnal (ve srovnání s tím, na jakých číslech by tou dobou mohl být Nadal) ani za předpokladu, že by ti dva vůbec neexistovali. Mohl by vyhrát klidně 10 GS po třicítce, kolik by jich ale měl do té doby, když by zápasil od začátku svého nástupu s už kompletním Nadalem a krátce na to také Djokovičem? Vezmi si, že takový Nadal by měl při nástupu Federera pravděpodobně už 7GS (5RG a 2W) a tím pádem obrovské sebevědomí a suverénní pozici No.1. Byla by to se vším všudy jiná situace a těžko říct, jak by se s ní Federer vyrovnal - vždyť už za okolností, kdy měl v kvalitě a zkušenostech zpočátku navrch, začal si takřka okamžitě pěstovat vůči mladičkému Nadalovi komplex, a teď si představ, že by navíc přicházel v pozici, ve které přicházel tenkrát Nadal... Podle mě je to prostě jasné.
Reagovat
peRFect
Nadal měl hru, která na Rogera platila (i přes to byla zápasů vyrovnaných na masters 3 sety, na gs 5 setů a často těsných). Prostě ten systém Rafa měl. Je to vlastně takovej robůtek (bez urážky), od mala ač pravák byl trénován na leváka, protože to přece pravákům vadí - už to samo o sobě mi přijde zvláštní. Ten hoch je produktem svého strejdy. A ten strejda mu vštěpil hru, která je efektivní a která některým tenistům (viz. Fedex) prostě nevyhovuje. A je nemožné se přeorientovat a v pozici Federera i nesmyslné, aby kvůli jednomu hráči měnil styl hry (nemyslím tím variaci úderů, ale styl celkově). Naopak pokud se někdo na vrchol dere (Nole), tak se bude snažit dělat první poslední, aby byl efektivnější a na vrchol se dostal, než ten, kdo na tom vrcholu je. U Rogera není na obdiv jen číslo grandslamů, které jak rád Forehand píše získal především ve weak době, ale fakt, že našel a má inspiraci pokračovat a že SAKRA táta 4 dětí, hráč co je na tour 22 let má stále tu inspiraci a ve svém věku výkonnost být tam kde. Nepamatuji si, kdy dostal naloženo. I zápasy s Rafou a Novakem má vyrovnané. To je to, co na něm tak obdivuji. Motivace, chuť a samozřejmě výkonnost ve svém věku.
Já jsem rád, že ve 37mi letech mám na garminu VO2max 47-48 :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Lol...

Prečítal som si prvé tri riadky, a ty si v dobrom lese. Ze prerobený pravák :)

Jedna z najvacsich dogiem, ktore sa uz x krat vyvrátili.
Reagovat
peRFect
Dnes pro tebe nemám slova útěchy.Takže zdravím z lesa a jen dodám: jak se do lesa volá,tak se z lesa ozývá ;)
Reagovat
Amputace
Reagoval jsi úplně mimo téma, nicméně s tím, co jsi napsal, v podstatě souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim s tym, ze nemozeme vediet kolko GS by Federer vyhral, keby je rovesnik s Big2. No je jasne, ze by to bolo menej a pravdepodobne by nikdy nevyhral RG. Nadal za 15r kariéry vyradil z RG, raz Soderling, raz zranenie a raz rok 2015, kedy isiel do Pariza bez antukoveho titulu. Aka je pravdepodobnost, ze by Federer vyradil seberovneho Djokovica akurat v jednej z tychto sezon a este vsetkych pod sebou?...

Keby su rovesnici, Nadal by bol isto vpredu, Federer vzadu. Jednoduchá matematika.

Nadal vyhral prvy GS, do ktorého vstupoval ako 18rocný. Prvy W. vyhral ked mal 22.

Federer zacal vyhravat GS ked mal 22 a to nemal po boku ani big2..

Ak by mal, tak je reálne, ze prvy GS ziska niekedy okolo 25ky a dnes by sa krčil daleko za Nadalom.

Ale dufam, ze mu to napriek neoddiskutovatelnej vyhode aj tak nebude stacit.
Reagovat
dappe
Háček je v tom, že sport není matematika.
Reagovat
gigin
Tvl, konečně. Tesat, tetovat. Tak jak pravíš, pravíš fajn! Hvala lepa, paldies, thank you, díky, ďakujem, spasíba, merci, danke, dziekuje, grazie mille!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zároveň platí, že matematika má v športe a výpočtoch svoje opodstatnenie, vypisujú sa kurzy, favorit, a kto vacsinou vyhráva?...čudujme sa svete, ale práve tí favoriti.
Reagovat
gigin
Tvl ale tak je to hlavně zábava ne? Hra jako taková je zábava a i když jí hraješ, tak je to úžasný pocit. Jako jasně, spočítat sa to musí pak nějak, ale mi teda osobně jde o požitek, jak při koukání nebo když do toho peru já. Ale chápu, že někdo to má prostě jinak. A kurzy? Sázíš stejně taky jen pro zábavu, nepředpokládám, že se tím živíš. Živíš ty, co ten kurz tvoří, pro ty je matematika prvořadá.
Reagovat
smazaný uživatel
Kurzami som chcel povedať, že teoretizovanie o tom, kto by asi kde vyhral predsa len na niečom stojí.

Samozrejme, že je to v prvom rade zábava, najmä pre nás amatérov, ale je celkom prirodzené, že vznikajú fanúšikovské tábory, ktoré sa dlhodobou rivalitou hecujú.

Skús ésť v Anglicku na futbal, kde sa pred zápasom "rowdies" pred zápasom stretnú na lúke, že futbal je predsa len zábava :)
Reagovat
gigin
Já nevím no. Asi su jiný. Potkal jsem se s FFF aj s Nadalovcem, sice nie na lúke a dobre bolo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, ty si bol ten stmeľovač medzi nimi.

Rozhodne nepúšťaj Nadalovcov a Federovcov spoločne na lúku. Lebo naspäť sa vráti iba jeden.

Prirodzene Nadalovec....utlče ho, ľavou rukou :)
Reagovat
gigin
:DD hele, ve fotbale tomu věřím, že jsou takoví, ale v tenise ne. Já bych nenapadl ani RBA fans asi. Jestli teda vůbec nějaké má.
Reagovat
panzer.dragon
Osobně jsem zažil na letišti v edinburgu v podstatě napadení (narušení mýho klidu :-) ) od rafafans. Nerad na to vzpomínam..
Reagovat
smazaný uživatel
Nejaký nič netušiaci Španiel si vedla teba zajedal Nachos a zapíjal Sangriou?...Navyše počas nejakého inkriminovaného Grandslamu?..

To irituje, suhlasim..
Reagovat
panzer.dragon
čekal jsem ve frontě na odbavení na letišti v edinburgu ve svý kšiltovce RF a objevila se skupinka podnapilejch španěláků a začli tam na mě něco hulákat o nadalovi a RG

bylo to na začátku května 2015

ale tak jako zvládnul jsem to
Reagovat
gigin
Dobrodružství jak cyp! Jsi statečný, žes to ustál.
Reagovat
smazaný uživatel
Sangria, ved vravim :)
Reagovat
gigin
Mi jeden zdejší FFF ve 2 hodiny v noci donesl domů z venku pařez a pak začal provádět úklid před domem shrnovačem na sníh. Byl červenec...
Reagovat
smazaný uživatel
RG je k diskuzi, nicméně Federer by měl nad Rafou velký náskok právě teďka.

Rafa mu mimo antuku nestíhá a nestíhá ani Djokovičovi. Dva hardové GS na USO vyhrál přes hráče mimo TOP5. Když je potkal kdekoliv na hardu, tak se pakoval za hodinu a půl.

A to je přesně to, co myslím. Kdyby měli teďka oba 33, tak má Federer na hardu 5 let k dobru, kdy by dle mého Rafu porážel - poráží ho i teďka a je významně starší.

Samozřejmě se můžeme bavit o tom, že by asi Federer neměl French Open, to už nezjistíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, inak...

Ktorý GS z Nadalových 19 by Nadal nemal?..

Mozes napadnut akurat dva z USO, ostatne si na Harde vybil cez Djokovica a Federera. Cez Federera dokonca vo veku, v ktorom Fed na harde este GS ani nemal, takze to ze ho porazil ako 7-8 násobneho GS sampiona ber ako bonus.

Wimbledon, oba W. ziskal do veku 24r. Do 24 by mal zrejme W. v tomto prípade pravdepodobne 3-4, kedze sa do finále dostával pravidelne od 21r, akurat tam narazil na skusenejsieho hraca Federera. Takze vo Wimbledone nárast.

Federer, ktory GS by nemal?..

No kde mam zacat. Philipousis, Gonzales, Baghdatis, Roddick 3x, atd atd atd. Nekonečný príbeh.

O RG zbytočné debatovat, tam by sa Nadalove cisla vobec nemenili.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se ale bavím o letech 2015-2020 kde by měl Federer s Nadalem stejně 33 let.

Tady by si Nadal hájil možná RG a všude jinde by dostal dle mého naloženo od Federera.

Bohužel on má o 5 let více a v TOP formě se potkali jenom pár let, pak byl Nadal výrazně mladší a vzhledem k jeho stylu tenisu měl fyzicky navrch, to je prostě čistá logika.

Federer ovládl kompletně svůj začátek kariéry a nikdo z nás neví, kolik by vyhrál Nadal GS titulů přes Roddicka, Safina atd. Protože to určitě nebyli takoví looseři, které z nich děláš ty a jiní FED haters.

Federer měl s Roddickem ve Wimbledonu určitě více práce, než s Nadalem loni.
Reagovat
woody
Myslím si,že porovnání FED a NAD ve stejném věku je strašně zavádějící, tam je takových faktorů, které mohou hrát na obě varianty,že se to nedá dát do roviny...

Každý z těch tří je v něčem unikátní a v obraze svých fanoušků může být nej, ale momentálně neexistuje měřítko, jak to posoudit, vždy to bude subjektivní.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak do 33r, to plati dvojnásobne Federer by sa krčil vzadu pod 10GS. Stopercentne.

Ved zacal vyhravat GS v case, kedy mal Nadal 5GS..Ak by boli rovesnici tak nema Nadal 5GS, ale 7, kedze W06-W07 by boli tiez Nadalove..

Suverenny Federer na harde. No ano s Gonzalesom a Hewittom. Ten isty suverenny Federer nikdy neporazil na GS Nadala v jeho top hardovej forme, Djokovica detto. Takze ktore GS by vlastne vyhraval?..Silny by by bol od W09-10 kde by mal 22-23r, keby je rovesnik s Rafom, ale na jeho smolu zacina sa tam vtedy prehudzat aj Djokovic. Takze opat, pokles. Federerovi by poklesol pocet GS rapidne zo vsetkych 3 povrchov.

Nadalov najlepsi hardovy tenis ma skalpy Federera a Djokovica dvakrat, takze ano. Federer by mal s Nadalom navrch, tak od 30r. Dovtedy by mal ake kopu prehier. Nadalovi, vravim, nemas co ubrat, kedze si vsetko uhral sám. Tie tituly co ma z hardu a travy so sokmi proste tej dvojici z RG s Nadalom chybaju a preto LOGICKY, by mal v pripade rovnosti veku v 33r Nadal najviac GS, celkom s prehladom.
Reagovat
Amputace
Omg, Kamilosi, Medvěděv byl na US 2019 v žebříčku pátý, tak už si to, prosím tě, zapamatuj a neval ten samý nesmysl pořád dokola...

Určitě souhlasím, že být ti dva vrstevníci, po 30 by měl nad Nadalem Federer navrch, problém ale je, že ty to podáváš, jako by Federer měl Nadala porážet na každém druhém GS. Určitě už by se nepotkávali tak často jako někdy mezi 22-28 například, kdy by byli oba v nejlepších letech, a kdy by Federer dostával stejně, jako ostatně dostával ve skutečnosti. Se podívej kolik hrál Federer GS finále mezi 20-30 a kolik mezi 30-38. Představa, že by si Federer Nadala nějak brutálně mazal na chleba je úplně mylná, protože už by na sebe po třicítce pravděpodobně ani tolik nenaráželi. Navíc úplně zapomínáš, že by tam byl pořád Djokovič. Další věc také je, že Federer hraje daleko lépe (to je můj čistě subjektivní názor) poslední rok dva, než hrál mezi, řekněme, 30-33 lety, tedy přibližně ve věku současného Nadala. Takže kdoví, jestli v době, kdy by si měl Federer Nadala eventuálně mazat na chleba, by Nadal vůbec ještě hrál.

Taky se mi zdá, že úplně opomíjíte, do jaké situace by Federer vlastně přicházel. Federer, který měl celou kariéru komplex z o šest let mladšího týpka, by v případě, že by byli vrstevníci, přicházel do vrcholného tenisu a hned musel čelit hráči, který by měl tou dobou na kontě už minimálně 5 GS. Zvládl by hned začít vyhrávat s jeho psychikou, když by hned ze startu byl nucen čelit už kompletnímu hráči takových kvalit, jaké má Nadal? Já osobně si to nemyslím. Federer by měl s jejich rivalitou ještě daleko větší problémy, než měl ze své stávající pozice staršího a zkušenějšího. Jsou to samozřejmě všechno hypotézy, nicméně považuji za kardinální nesmysl, že by mohl Federer z jejich věkové shody jakkoli těžit - těžil naopak se vším všudy z toho, že s Nadalem a Djokovičem vrstevník není a čtvrtinu kariéry si tak prakticky bez jejich účasti a ve svých nejlepších letech mohl porážet hráče druhého sledu, kteří se nikdy nevyhrabali přes 2 GS.
Reagovat
Amputace
5 let mladšího, pardon.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si napriklad nemyslim, ze by bol Federer po 30ke lepsim a uspesnejsim hrácom.

Nadal po 30ke uplne suverenne dominuje RG, ktore vyhral 3/3...Mal by Federer rovnaku uspesnost na trave alebo harde spolu s Djokovicom..

Suhlasit sa da s tym, ze by bol Federer na harde a trave favoritom, rovnako ako Djokovic, ale urcite mensim, nez je Nadal na antuke. Ved koniec koncov Nadalove 2:3 a 1:3 SF z W to proti sokom len dokazuje. Plus po 30ke dva vyhraté GS z hardu.
Reagovat
Amputace
Já si právě myslím (jak už jsem psal jinde), že by se po té třicítce ani tolik nepotkávali. Být oni dva vrstevníci, většinu by odehráli mezi 22-28. Pak už by na sebe tak možná občas narazili (tak tomu ostatně je i v současnosti - 2017 to fakt nevytrhne). Podstatné je, že v jejich prime timech by ho Nadal drtil, což nechápu, že by vůbec kdo chtěl zpochybňovat - na základě toho, co se skutečně stalo... A jestli si vážně někdo myslí, že by to Federer pak celé nahnal po třicítce, tak budiž, ať si to myslí, to vážně nemá cenu argumentovat... Jasný, Federer nakonec na tom celém, že hrál 1/5 kariéry prakticky bez jediného výraznějšího rivala, prodělal - to prostě nemá smysl řešit. Každému normálně uvažujícímu člověku, ať už je fanouškem kohokoli, musí být jasné, že Federer z jejich věkového rozdílu vytěžil jednoznačně nejvíc.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim..

A este jedna vec na zamyslenie, najma pre FFF?...

Rieši sa tu, keby je Nadal a Federer rovesnik, kto by mal viac GS?...

Na to existuje len jedna odpoved...

Nadal a Djokovic su rovesnici. Djokovic je komplexnejsi ako Federer, GS zaval vyhravat skor a ma s Nadalom omnoho lepsi match up ako Federer. A napriek tomu sa ako rovesnik nedostal k Nadalovi v ziadnom momente kariery ani len na dostrel. Vzdy bol Nadal vpredu minimálne o 2GS..

Takze ak sa to nedari Djokovicovi celu karieru, akoby sa to mohlo darit Federerovi?..
Reagovat
misa
Nekecej, šašku.
Reagovat
weak
ten "šašek" na rozdíl od tebe něco dokázal, Lojzo
Reagovat
smazaný uživatel
"Každý říká, že Federer je nejlepším hráčem všech dob, ale já bych ho nedal ani na druhé místo. Podle mě by měl mít nejlepší hráč historie pozitivní bilanci alespoň s jedním ze svých největších rivalů,"

Jj, nakoniec naprieč nekonečným diskusiám víťazí aj tak obyčajný sedliacky rozum. O to viac, ze to neni H2H v stýle 2:3, ale rivalita trvajúca dekádu, dekády.
Reagovat
smazaný uživatel
16-24 z toho antuka 2-14 čili zápor. Nadal vede v H2H nad Federerem na jednom ze tří hlavních povrchů, všude jinde prohrává.

Už ti to začíná ujíždět ty tvé počty. Když potřebuješ, tak jdeš do tak extrémního detailu a snažíš se najít cokoliv, co by ti vyšlo kladně, ale když je detail proti tobě, tak operuješ s povrchovými fakty.

Přesně proto tě nelze brát vážně.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry za překlep.

"Na jednom ze čtyř hlavních povrchů".
Reagovat
smazaný uživatel
Utesujes sa, to je v poriadku. Chápem tomu a nemam ti to za zlé. Vacsinu zápasov odohrali na harde + ten prehratý W a pár Austrálii, s tym nechcem začínať, nemyslim ze sa s tym niekedy vyrovnas.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, bilance je 16:24 tj celkem 40 zápasů, 20 bylo na hardu venku, nebo v hale. Takže 50%, pro tebe většina. Asi nemá smysl pokračovat.
Reagovat
Patik
Najlepšie je keď forhend niekomu povie ze sa utesuje..Kamilos utesujes sa na zápase z wimbledonu 2019 zatiaľ čo forehand vyťahuje aktuality z australian Open 2011.. Kamil veď co si už zase FFF ovečka? :P
Reagovat
paddy
Reagovat
paddy
to připomíná Nadalovy bicepsy
https://www.youtube.com/watch?v=GTxp_oIX9KU
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, hodnotí sa rivalita komplexne, tak to uz holt v reálnom svete býva a tak to logicky správne hodnotí aj Cash...

Apropos, pre menej chápavých. Áno 20 z hardu je vacsina zo vsetkých povrchov má najvacsie podiel...Čítanie s porozumení dnes za nedostatočnú Kamilku :)
Reagovat
Amputace
Tak hodně z toho sice dělá antuka, ale i ten hard mají hodně vyrovnaný, je to snad jen o jeden zápas ve prospěch Federera, na trávě toho odehráli extrémně málo, navíc dva z těch zápasů odehráli v době, kdy byl Nadal silně zaměřen na antuku, určitě to nebyl v té době komplexní hráč napříč povrchy. Na druhé straně Nadal Federera kromě roku 2017 dokázal skutečně porážet prakticky celou kariéru úplně kdekoli. Opačně to nikdy neplatilo. Tohle prostě účelově vybíranými čísly (na třech površích vede Federer, na jediném Nadal) nezastřeš. Federer si to v poslední době proti Nadalovi trochu vykompenzoval, ale v kontextu jejich rivality je to pořád málo. Takže pokud se bavíme čistě o jejich H2H, je Federer v hodně nedobré pozici.
Reagovat
Patik
V dobe keď bol Nadal silné zameraný na antuku.. :) to nemyslíš vážne že..
Reagovat
Amputace
Myšleno tak, že rozhodně ještě neměl kvalitu komplexního hráče z pozdějška. Takže logicky ztrácel na už hotového hráče, nejlepšího té doby, navíc na jeho nejoblíbenějším povrchu. Co je na tom nepochopitelného? Na trávě spolu odehráli během 15ti let 4 zápasy, dva z nich v době, kdy byl Nadal pořád adolescent, jeden až po třicítce. Takže ať si to klidně Kamil bere, jakože je to povrch, na kterém Nadal prohrál, ale realita je vždycky trošku jiná, než říkají čísla. Podívej se na jejich statisku na hardu, jak se napříč lety proměňovala, podívej se na jejich GS zápasy za všechny ty roky, a sám budeš vidět, že se Federer na Nadala vůbec nechytal a prostě mu to na něj nešlo. Pak rok 2017. Dobře - a dál? Nic. Deset let komplexů, strachu a přehnaného respektu z největšího soupeře.
Reagovat
Marduch
Samozřejmě, že Nadal na trávě prohrál. Argument, že jeden zápas proběhl po jeho 30 by obstál, jen kdyby Federer byl mladší a ne 38-ety veterán. A argument, že toho na trávě spolu moc neodehráli neobstojí jakbysmet, protože si za to může Rafa do značné miry sám, když šest let za sebou bylo jeho W maximem dvakrat 4.kolo.
Reagovat
Patik
Dobře - a dál? Nic. Deset let komplexů, strachu a přehnaného respektu z největšího soupeře.

a dál ? dál je už len prítomnosť..nie minulosť..zápasy ku ktorým sa všetci vracajú sú z väčšiny buď zabudnuté alebo skalní fanúšikovia občas zaspomínajú na krásne časy..podľa mňa na časť zápasov si nepamätá už ani samotný Federer ktorého to vtedy mrzelo..

Je pravda že Rafa si podával Rogera na turnajoch alebo grandslamoch porážal ho aj na tráve..A ? čo akože z toho má teraz..môže si to pustiť na videu a zaspomínať..realita je že si ho tenista za zenitom maže na chleba..

Rafa porážal aj Djokoviča a aj na hardových grandslamoch..neuveritelné..a dál ? Nole už 5-6 rokov nestratil s Nadalom set na harde..Rafa má z neho depresie..
Reagovat
Amputace
Tak Nadalovci se obracejí k minulosti a hodnotí jejich H2H v kontextu celé jejich kariéry, Federerovci se mohou obrátit pouze k roku 2017, kdy byl Federer skutečně jasně lepší a Nadala porážel. Kde si ho mazal Federer na chleba například loni? Vyhrál na "svém" Wimbledonu, Nadal zase na "svém" RG. Kde si ho mazal na chleba předloni, když se ani neutkali? Takže 2017 a tím to končí, což už je de facto také minulost, která ale ve vašich očích zastiňuje všechno ostatní, protože to byl jediný rok, ve kterém Federer Nadala jasně přehrál - už ale jaksi neberete v potaz, že Nadal měl takových roků několik.

Nikdy jsem nepopíral a ani se o to nesnažil, že Federer po třicítce je lepší než Nadal po třicítce. Ale pokud se chceme bavit o jejich H2H a důležitosti této statistiky při srovnávání jejich úspěchů, musíme přece brát v potaz celé jejich kariéry a ne jediný rok, kdy byl Federer jednoznačně lepší.

Co z toho má Nadal dnes? Mnoho GS a jiných titulů. Co má Federer z roku 2017? Jeden GS a 3 Masters, z nichž jeden Nadal ani nikdy nevyhrál a jeden vyhrál naposledy ještě jako teenager.
Reagovat
woody
Souhlasím s tím,že H2H je statistika, která se musíbrát komplexně. Zvlášť u BIG 3. Pokud se BIG 3 utká, tak je to pravděpodobně semifinále nebo finále, jen málokdy se utkali ve ČF. Takže se utkávají ve vrcholné části turnaje a usilují o titul, takže nějaký věkový limit nemůže exitovat, protože prostě hráč bojuje o top, tudíž musí počítat s největší konkurencí, proto je pro mě H2H u BIG3 velmi vypovýdající.
Reagovat
Patik
Mal veľa a viac momentov kedy bol lepší ako Federer..a má pozítívnu H2H s Federerom..osobne sa ale podľa H2H alebo vzájomných zápasov neriadim..to by bol potom Kyrgios lepší tenista než Djokovič všakže..takisto je Rafa o 3-4 roky mladší a nie mladší o dekádu..tak prečo ho netrhol vo všetkých rekordoch ? veď Federera ničil v najlepších rokoch a ešte vyhrával aj keď Federer nič nepridával..a kde je.. ? stále za ním..kde je potom problém ?
Reagovat
Amputace
No, nebyl samozřejmě... Ten zlomek zápasů je tak mizivý, že v podstatě nic neříká, zato Nadal s Federerem odehráli přes 40 zápasů, což už si myslím o jejich match-up jakž takž něco říká...

Problém byl určitě například v tom, že nějakou 1/4 všech GS musel Nadal vynechat nebo z nich odstoupil. To je slušná darda. A další problém je samozřejmě v tom, že je vrstevník s Djokovičem, kterého zachytil v nejlepších letech v beast módu, zatímco Federer už měl, takříkajíc nahráno a měl, jak píšeš, po třicítce. Takže ho o tu dominanci, rekordy atd., do značné míry připravil vrstevník obdobných kvalit, se kterým se musel Nadal tahat.
Reagovat
Patik
ale to už si obhajuješ Nadala zubami nechtami..to že Nadal marodil je jeho problém..jeho smola..s ktorou sa tu mnohí nevedia zmieriť lebo keby Rafa nemarodil mal by toto hento..nuž.. ale marodil a má houno..a to že narazil na Djokoviča v top forme hovoríš ako keby Djokovič nepripravil Federera o žiadny grandslam a najviac si to zlízol zase len Nadal..
Reagovat
Amputace
Ptal ses mě, v čem byl problém, tak ti to říkám. Netvrdím nic o tom, že to není Nadalův problém. Problémy se zdravím jsou jeho součástí, současně jsou ale také důvodem, proč neměl tolik možností vzdorovat Federerovi v některých rekordech - prostý fakt.
Reagovat
Amputace
A k tomu Djokovičovi. Rozdíl je v tom, že Federera připravil sem tam o GS už po třicítce, zatímco Nadalovi vzal v podstatě nejlepší roky. Vůbec nepochybuji, že nebýt Djokoviče, Nadal by zdominoval sezónu 2011 a pak ještě vyhrál AO 2012. V podstatě rok a půl v kuse by byl světovou jedničkou. To určitě statistikami, pokud jde o rekordy, výrazně zahýbe. Jinak ano, na Djokoviče samozřejmě doplatili oba, ale každý z nich v jiné fázi své kariéry.

Tvá otázka zněla: proč Nadal nezlomil všechny rekordy, vždyť Federera ničil v jeho nejlepších letech, tak kde je? Protože ve chvíli, kdy byl v nejlepších letech Nadal, objevil se v nejlepších letech Djokovič a začal je oba porážet: na jedné straně tenistu v optimálních letech (25 let), na druhé straně hráče za zenitem (30+). Jestli ten rozdíl nevidíš, tak nevím.
Reagovat
peRFect
Konečně jste se našli, Forehand a Cash. Tak to aby sis přidal Cashe na facebooku mezi přátelé a osrdíčkoval mu půlku statusů. Taková kumulace selských rozumů mě zcela paralizuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečne niekto povedal nahlas to, co si vsetci myslia..

O ovečky teraz mávaju ručičkami nožičkami :)
Reagovat
peRFect
nefandi si tolik, žádné ovečky (následovníky) nemáš, takže máváš sám :-)

Tak nějak, co tě tu roky sleduju - projev, snaha o humor apodobně, nejsi ty náhodou Jožo Havrila? :-)
Reagovat
gigin
Jožo je náhodou super.
Reagovat
peRFect
to se nevylučuje ))
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, táto otočka diskusného virtuóza, ze akoze ja som ovecka a nie ty :)

Ale holt, kazdy nejako začíname.
Reagovat
peRFect
je třeba se přizpůsobit, umět měnit styl, variovat...to je virtuozita...ne to jen vracet od baseline :-)
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to uz len uviest do praxe kamoško..

Ty pan Teoretik.
Reagovat
peRFect
Teoretik?To mi píše klávesnicový olympionik?Ty nevíš co je sport,jsi jako hudební kritik co nepozná notu.Výkřik do tmy.Ale výdrž máš.
Reagovat
smazaný uživatel
Povedal chlapik, ktory si mysli, ze Nadala nutil hrat stryko lavou rukou :)

A teraz sa mozes otočit na päte a chod sa hanbit do kúta.
Reagovat
acc
Vydrz ma ten klucina slovenskej neuveritelnou.
Reagovat
Patik
Koniec koncov každý máme právo na svoj názor nech je akýkoľvek..s Cashovým názorom sa nestotožňujem..neznamená to však že ho zato budem kritizovať alebo sa mu vysmejem..
Reagovat
Cico93
Božechráň aby niekto nepovedal Rogera, hneď má po chlebe.
Reagovat
Krisboy
Bůh není.
Reagovat
George_Renel
je už totální mešugismus:
https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/alexis-ohanian-serena-williamsova-rezignace-reddit-dcera-olympia.A200608_103228_lidicky_zar
Reagovat
bIbec
je to trapas. A tak trošku rasistický. Pak je teda otázkou jestli vůči bělochům nebo černochům. Běloch může říct, že je to diskriminace na základě rasy, černoch, že primární je barva a pak až jeho schopnosti.
Reagovat
misa
Podobné kroky jen podporují rasismus a nenávist.
Reagovat
Marduch
Kdybych nevěděl, že jde o manžela Sereny, myslel bych si, že jde o žert nebo provokaci..
Reagovat
FulnekUltras
to já bych zase u nás docela v klidu nabídl vládní angažmá Vietnamcům ;-)
Reagovat
Krisboy
Pan odborník promluvil. Jak píše níže safi1313 - snaha o zviditelnění, nic víc. Asi na něj dost všichni kašlou.

Ještě by nám mohl prozradit, kde vidí v tenisové historii sebe. Jistě minimálně na úrovni Beckera a Edberga :D

Jinak doufám, že článek je dobře přeložen . že opravdu mluvil o současném stavu, nikoli o tom, jak tipuje, že to nakonec s GOATstvím dopadne.
Reagovat
Mayo
Roger fackovací panák, a tak dlho sa zdalo, že bude GOAT.
Reagovat
safi1313
Kdyby řekl objektivní pravdu - ze RF je opravdu nejlepší tenista cele historie - tak by se na přední stránky novin nedostal. S tímhle tvrzením je zajimavej víc :))
Reagovat
FulnekUltras
zajíci se nakonec stejně budou počítat až po honu
Reagovat
smazaný uživatel
A těch honů je několik, takže se taky může každý dopočítat jinak.
Reagovat
Cico93
Objektívne pravdu...
To je niekde napísané podpísané a podčiarknuté, že je Federer najlepší?
Stále to je len subjektívny názor.
Reagovat
safi1313
Ok tak správně je to takto: Subjektivní nazor 95% světa :))
Reagovat
smazaný uživatel
Říká típek, který nebyl ani v TOP5 a jediný dobrý turnaj vyhrál ve Wimbledonu pro Lendlovi, který by tam prohrál asi s kýmkoliv.
Reagovat
Grape
Jestli Cash byl nebo nebyl v TOP5 má s Rogerem a spol. jakou souvislost?
Reagovat
smazaný uživatel
Během COVIDU vyšly na světlo desítky odborníků, kteří umí velmi přesně rozhodnut o goatovi.

Já to z jedné strany chápu, komentování je živí a když se nehraje tenis, tak alespoň vytáhnou BIG3, ale už je to poměrně nudné a ty články se pohybují v mantiletech US Open bude, přes French Open nebude, přes pár zbytečných informací o tom, jak se Kyrgios, nebo Djokovič ožrali a končí to diskuzi ne téma BIG3

V tenise se za 20 let stálo tolik krásných momentů, tak by neškodilo trošku nápaditost.

+1 má v době pandemie u mě Eurosport a jeho program You say we play.

Jinak to je vše kupa mediálních hoven a opakování pořád toho stejného.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, cize legitimny a odborny názor mozes mat, len ked si bol v top 5...:)

Kamil, pre teba vhodný naozaj len krompáč a lopata..:)
Reagovat
smazaný uživatel
I s tím krumpáčem a lopatou budu mít vždy více mozku, než ty. Odborný názor není podstatný, když je založený na totálním hovně.

Djokovič začal Federera vyrovnávat v H2H v letech, kdy byl Federer za zenitem a H2H Fedalu je neskutečně ovlivněna antukou, na které neměl Nadal konkurenci celou kariéru.
Reagovat
turista
Konkurenci na antuce měl v podobě Djokoviče.
Reagovat
sojka1
hovadina, hrac napr. dekady by asi tu pozitivni bilanci se svymi soky mit mel, ale o nejlepsim hraci historie nemohou nejake vzajemne zapasy rozhodnout uz z principu, vzdyt ti hraci se take v historii vubec ani nemuseli potkat. Je to smutne, ale rozhodnou GS, TM, tituly, tydny..... a ty dalsi blbiny, ktere se daji zapsat do tabulky.... :-))
Jinak dohnat a predehnat jsme tu uz meli. A koncili jsme u "neztratit stopu"... ja bych jeste pockala. Ale Fedex to ve W asi uz definitivne poondil... jeden micek, jeden jediny micek..... :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Sojka, ty si rozumné dievča.

A urcite poznas, ze je rozdiel medzi H2H a H2H :)

Federer tu H2H nemal ani v case, kedy mal vekovu vyhodu, takze aj argument, ze vela zápasov odohral vo vekovej nevyhode neobstoji ako barla. Proste je horsim hracom, to je celé.

Ale ty si nedavno prehlasila, ze tam ide o štýl, no. Tak tam ho máte ako naj a vsetci su spokojni.
Reagovat
dappe
Argumentovat bilancí mezi Fed - Djo může ale jen úplný mimoň.
Reagovat
sojka1
;-)
Reagovat
sojka1
tak nekdy se skutecna kvalita projevi az casem..... i v H2H.... :-))) Nicmene tvuj zaver ve smyslu - ty se divej na hru, my se budeme divat do tabulek a vsichni budou spokojeni - mi pripada taky velmi rozumny, nic se nema lamat pres koleno.... :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist