Příbramský exstarosta Vařeka na senátora kandidovat nebude, i když to zvažoval

8. červen 2020 09:38

Bývalý starosta Příbrami a nynější radní za ANO Jindřich Vařeka nebude na podzim kandidovat ve volbách do Senátu. Informaci zveřejnil server pribram.cz.

"Vzhledem k dalším životním plánům by to nebylo rozumné," uvedl Jindřich Vařeka v prohlášení.

Jistou dobu prý vážně přemýšlel o tom, že by jako senátor mohl důstojně završit svoji dráhu ve veřejné správě. "Příbram je mé rodné město, mám ho rád, a proto ani dnes nelituji let, které jsem mu věnoval. Jako senátor bych Příbrami byl jistě mohl posloužit znovu, ale po důkladné rozvaze jsem si uvědomil, že vzhledem k mým dalším životním plánům by nebylo rozumné naložit si na svá bedra víc, než mohu unést," napsal Vařeka.
Už na jednání příbramského zastupitelstva koncem května uvedl, že s kandidaturou váhá, protože musí do podzimu dokončit dva velké projekty a nemohl by se zúčastnit naplno volební kampaně.

Vařeka loni odstoupil z vedení města, zůstal řadovým radním. Jeho nástupcem se stal tehdejší místostarosta Jan Konvalinka (za ANO). K rezignaci Vařeku přimělo úmrtí jeho otce Jindřicha Vařeky staršího, spoluzakladatele společnosti Ravak, která se zabývá výrobou koupelnového vybavení. Bylo podle něj nutné řešit záležitosti související se zachováním rodinného majetku.

Na Příbramsku chce ve volbách do horní komory usilovat o hlasy voličů mimo jiné současný senátor Jiří Burian (ODS) nebo pedagožka Simona Luftová, kterou nasadí Piráti.

zdroj: ČTK
Spustit audio