Evans nabádá Djokoviče, aby US Open hrál. Omezení podle něj nejsou tak hrozná a hráčům to pomůže finančně

8. 6. 2020, 14:44
Aktuality 10
Novak Djokovič se nedávno vyjádřil k plánovaným a velmi přísným opatřením pořadatelů US Open, kde má hlavní soutěž začít 31. srpna. Organizátoři prostě chtějí letošní ročník odehrát a v jeho konání doufá i Daniel Evans. Britský tenista světové jedničce vzkázal, že opatření nejsou tak hrozná a žebříčkově níže postavení hráči si už jen účastí pomohou finančně.
Profily hráčů
Daniel Evans

Americká tenisová federace by měla svůj verdikt ohledně letošního US Open oznámit zhruba do dvou týdnů. Starosta by newyorskému grandslamu dal zelenou, pokud se bude hrát bez fanoušků, a z mnoha zdrojů je evidentní, že Američané dělají vše pro to, aby se letošní ročník obvykle závěrečného grandslamu uspořádal a jsou ochotni zavést velmi přísné podmínky k zajištění bezpečnosti všech.

Ty jsou podle Djokoviče extrémní. "Neměli bychom vůbec přístup na Manhattan, museli bychom spát v hotelích blízko letiště, dvakrát až třikrát týdně by nás testovali a mohli bychom si s sebou přivést jen jednoho člověka, což podle mě není možné. Potřebujete nejen kouče, ale i kondičního trenéra a fyzioterapeuta."

Podle Evanse ale toto není dostatečný argument, aby se letošní ročník US Open neuskutečnil. "Nemyslím si, že mít s sebou jen jednoho člověka, je takový problém. Většina účastníků cestuje jen s jedním člověkem, koučem," řekl 28. hráč světa. "Ne každý cestuje s fyzioterapeutem a kondičním trenérem jako Novak, takže tohle neberu jako argument. Početnější realizační tým mají obvykle jen ti nejlepší."

Není to jen Djokovič, kdo má z tak brzkého návratu na mezinárodní turnaje obavy. Rafael Nadal se vyjádřil, že by teď do New Yorku rozhodně neletěl a osobně by byl pro, aby k restartu sezony došlo až v momentě, kdy bude stoprocentně zajištěno bezpečí všech zúčastněných. Roger Federer, Petra Kvitová nebo Barbora Strýcová by zase neradi hráli bez fanoušků.

Evans si však myslí, že by se nemělo koukat pouze na zdraví, i když je samozřejmě důležité, ale také na to, že jsou tenisté aktuálně bez výdělků. Obzvláště žebříčkově níže postaveným hráčům by už jen účast v hlavní soutěži (loni za prohru v prvním kole byla odměna 58 tisíc dolarů, což je cca 1,37 milionu korun) výrazně pomohla.

"Je skvělé, že ATP a další organizace do fondu vybrali přes 6 milionů dolarů, ale momentálně není nic lepšího než finanční odměna za účast na grandslamech. Proto by se podle mě měli všichni hráči včetně Novaka a Rafy shodnout na tom, že se hrát má, aby se pomohlo žebříčkově níže postaveným tenistům. Samozřejmě to není jen o penězích, zdraví je velmi důležité, ale pokud budeme moci hrát, tak by se Novak měl smířit s tím, že prostě bude chvíli cestovat jen s jedním člověkem."

Sezona je přerušená už od března a hrát se nebude minimálně do konce července. Další rozhodnutí padne možná už ve středu, na kdy má ATP se svými hráči naplánovanou videokonferenci o osudu zbytku sezony.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Patik
Ne každý cestuje s fyzioterapeutem a kondičním trenérem jako Novak, takže tohle neberu jako argument.

tak to teda ber ako argument Novak príde s celým tímom a pozri sa ako natom je a ako skončí..ty prídeš s trénerom zhrabneš peniaze za prvé kolo a odídeš domou..
Reagovat
safi1313
Djokovic musí jet, bez nej to není ono. Proti komu jinymu by se fandilo , když ne proti němu :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, ze pojde...:)
Reagovat
Mantra
by měl být rád, že tam Djk a Nad nechtějí, bude větší šance, že něco uhraje některy z "potřebných" - jo já zapoměl, oni by sponzoři nechtěli moc cvakat nebo to nabáddání fakt nechápu
Reagovat
Marduch
Ať se nám to líbí pane Mantra nebo ne, na názoru Big3 zřejmě nastartovani letošní sezony do určité miry závisí.
Reagovat
tommr
mám na to podobnej názor jako Evans. Djokovic a Nadal si holt myslí, že jsou nadlidi a že se svět musí točit podle nich ...
Reagovat
Mantra
no ale to přeci není nic proti ničemu, ať si nehrají, já nepsal, že se má něco kolem nich točit, naoopak, ať nehrají, bude to zajímavější . pane Marduch a tommr :-D mě jsou vobauprdele, já chci zajímavej tenis - reagoval jsem spíš na to, proč to hlásí? jakože bez djokoviče by to nešlo? nebo by to nemělo smysl? nebo spíš prostě pořadatele dostanou míň love na rozdání, když tam nebudou a tím pádem pan Evans taky nebude mít tolik, za to 1-3.kolo na které má šanci
Reagovat
Marduch
Dyt ti to vysvětluju, důvod toho nabádáni. Osobně si taky myslím, že by chlapci B3 měli projednou svoje nejvyšší ambice odlozit na vedlejší kolej, v zájmu ostatních hráčů.
Reagovat
Nola
OK, Novak a Rafa by mali zvlavnit zo svojich narokov, ale, ze hlavne slovo dostane zrovna kokainovy kral, ktory si sam vedome poskodil karieru, to je prisilne kafe.... mam vrodenu averziu na nezavisle "britske" media a kvoli nim nedokazem fandit ziadnemu hracovi s britskym pasom.....
Reagovat
peek
Tak ať nejezdí, aspoň zbude startovné na někoho chudšího. Kdo se má na to jeho pinkání koukat. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist