Balcárek: Utkání se nám nepovedlo, ale bod může mít cenu zlata

8. 6. 2020
Redakce | FOTO: Petr Widenka, sfc.cz

Opava – Neodehráli povedený zápas. Fotbalisté Slezského FC za sebou v neděli nenechali dobrý výkon, přesto z utkání proti Slovácku vyválčili bod. Co po nedělní bitvě říkal opavský kouč Jiří Balcárek?

„Z různých důvodů jsme těžko skládali sestavu – ať už kvůli kartám či zdravotním potížím hráčů, kdy někteří hráli se sebezapřením. Byli jsme rádi, že se nám podařilo dát dohromady sestavu, ale na to se nechceme vymlouvat. Utkání se nám vůbec nepovedlo. Slovácko bylo lepším a fotbalovějším týmem,“ přiznává.

„Vedli jsme, ale pak jsme hráli z bloku a soupeř měl spoustu šancí. Podržel nás Vilda Fendrich a utkání jsme dohráli do remízového konce také s přispěním štěstí. V konečné fázi ovšem může mít cenu zlata,“ upozorňuje.

Opava díky trefě Železníka ovládla první poločas, ale po změně stran ovládali dění na hřišti hosté, kteří zásluhou Petržely srovnali na konečných 1:1. „Slovácko mělo spoustu šancí. Chtěli jsme hrát z bloku, abychom zabránili náběhovým situacím, které měli nebezpečné. Když jsme získali balon, jednoduchými přihrávkami nebo vedením míče jsme o něj rychle poztráceli. Podržel nás Vilda, jenom jeho zásluhou máme bod,“ uvědomuje si Jiří Balcárek.

Už po hodině hry domácí vyčerpali pět střídání. Jak to ovlivnilo závěr zápasu? „Brzy jsme střídali zraněného Adama Rychlého a už po poločase jsme chtěli do hry přinést čerstvý vítr. Na levé straně jsme měli problémy. Pak se víc hráčů hlásilo o střídání a my jsme to chtěli oživit. Chtěli jsme být nebezpečnější směrem dopředu, jenže to se nám nedařilo. Neuměli jsme podržet balon, a pak se to valilo zpátky na obranu,“ štve trenéra SFC.

Ten se navíc bude muset určitou dobu obejít bez mladého obránce Adama Rychlého, který si v tvrdém souboji s brankářem Slovácka Matoušem Trmalem přivodil otřes mozku.


sdílet