Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Havlíčkobrodskou psychiatrickou nemocnici povede Markéta Holubová

Ředitelkou psychiatrické nemocnice v Havlíčkově Brodě jmenoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) Markétu Holubovou, která v nemocnici pracuje 20 let. V tiskové zprávě to dnes sdělila Klára Doláková z tiskového oddělení ministerstva zdravotnictví. Předchozí dlouholetý ředitel Jaromír Mašek byl odvolaný k 16. únoru. Nemocnici pak vedl Maškův statutární zástupce Jiří Konrád.

Holubová, která byla ředitelkou jmenovaná k dnešnímu dni, je vysokoškolsky vzdělaná zdravotní sestra. V havlíčkobrodské psychiatrické nemocnici pracuje od roku 2000. V roce 2014 se stala vrchní sestrou. „Od roku 2018 se věnuje reformě psychiatrické péče a na pozici specialisty transformace psychiatrické péče spolupracuje s ministerstvem zdravotnictví. Oblasti psychiatrické péče se věnuje také v rámci vlastní přednáškové činnosti," uvedla Klára Doláková.

Mašek v nemocnici, ve které pracuje přes dvacet let, dál působí jako lékař. Ředitelem byl 14 let. Odvolání ministr Vojtěch v únoru zdůvodnil nesouhlasem Maška s reformou psychiatrické péče a některými pochybeními. Ministrovo rozhodnutí kritizovali zaměstnanci nemocnice, kteří hrozili stávkou. Vojtěch pak některá svá vyjádření na Maškovu adresu změnil, včetně toho, že by mohl za personální nestabilitu havlíčkobrodského Centra duševního zdraví. Centra jsou součástí reformy.

Adam Vojtěch: Člověk zevnitř je velkou výhodou 

„Paní Holubová pracuje v Psychiatrické nemocnici Havlíčkův Brod 20 let, již šest let na vedoucí pozici, a tak fungování nemocnice výborně zná, stejně tak zaměstnanci nemocnice znají ji. Vidím velkou výhodou v tom, že na pozici ředitele jde člověk zevnitř. Nyní je zcela zásadní zapojení nemocnice do probíhajících procesů reformy péče o duševní zdraví, což je jedna z hlavních priorit ministerstva zdravotnictví," řekl Adam Vojtěch.

Už dřív ministerstvo sdělilo, že do výběrového řízení se přihlásili tři lidé. Termín pro podání přihlášek byl 18. březen. Jmenování nové ředitelky zdržela situace kolem koronaviru.

Autoři | Foto psychiatrickarehabilitace.cz

Štítky nemocnice, psychiatrie, personální, Havlíčkův Brod, Adam Vojtěch, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Nemocnice Havlíčkův Brod, reforma, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havlíčkobrodskou psychiatrickou nemocnici povede Markéta Holubová | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.