Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubice šlapou, pátou výhru v řadě přidaly proti Vítkovicím. Hradec s Jihlavou znovu ztratily body

Fotbalisté Pardubic ve 21. kole druhé ligy doma porazili poslední Vítkovice 2:1, v jarní části sezony i popáté zvítězili a dál vedou tabulku o šest bodů před druhým Brnem. Zbrojovka na svém hřišti deklasovala Třinec 5:0. Podruhé za sebou uspěli fotbalisté Žižkova, tentokrát porazili 2:1 Líšeň a posunuli se na třetí místo před Duklu, která prohrála ve Vlašimi. Hradec Králové a Jihlava dál ztrácí, jejich vzájemný zápas skončil remízou 1:1.

Pardubický Pavel Černý uniká vítkovickým obráncům
zdroj: ČTK autor: David Taneček

V Jihlavě se poprvé na fotbalovém zápase v Česku mohlo sejít až 500 lidí díky dnešnímu dalšímu uvolnění vládních opatření v boji proti šíření koronaviru.

Jihlava se dostala do vedení v 37. minutě, kdy si Mikušovu přihrávku nešťastně srazil do vlastní sítě Král a gólman Ottmar neměl šanci zasáhnout. Po téměř hodině hry se ocitl blízko zvýšení Zoubele, jenže trefil pouze břevno.

Hosté odpověděli v 69. minutě. Soukeník vypálil před šestnáctkou a s pomocí teče domácího Pojezného překonal Vejmolu.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Jihlava - Hradec Králové

V Pardubicích byl v první půli hodně vidět Brazilec Ewerton, který nejprve trefil břevno, pak hlavou těsně minul a ve 37. minutě proměnil penaltu. V 57. minutě zvýšil náskok favorita Toml, ale chvíli nato stav zkorigoval Macej.

Jeho spoluhráč Dziuba byl v 69. minutě vyloučen za dvě žluté karty během několika desítek vteřin. Přesto se v závěru už skóre nezměnilo. Vítkovičtí prohráli popáté za sebou a na první nesestupovou pozici ztrácejí 11 bodů.

Brněnská Zbrojovka o jednoznačném triumfu nad Třincem prakticky rozhodla už v úvodním poločase, kdy se prosadili Přichystal, Růsek a Fousek.

Domácí dominovali i po změně stran a přidali další dvě branky. Podruhé skóroval Růsek a krátce před koncem i střídající Vintr.

Dukla v předchozích třech kolech získala sedm bodů, ale zápas ve Vlašimi se Pražanům nepovedl. Domácí rozhodli v závěrečné čtvrthodině po gólech Diase a Svobody.

Dukla venku nevyhrála popáté za sebou. Nováček Vyšehrad doma podlehl Chrudimi 1:3 a z posledních čtyř kol získal jediný bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Žižkov porazil Líšeň a dotáhl se na třetí Duklu

Žižkov o výhře rozhodl tři minuty před koncem, kdy Igor Súkenník proměnil pokutový kop nařízený za faul jednoho z obránců. V prvním poločase Viktorii poslal do vedení Farid Nabijev, o vyrovnání Líšně se v 69. minutě postaral Jan Silný.

Vyhrál také Varnsdorf, který uspěl 3:2 na hřišti sedmého Ústí nad Labem a od sestupového pásma má na třinácté příčce už desetibodový odstup. Podruhé za sebou prohrál předposlední Sokolov, když v Prostějově podlehl 0:1.

21. kolo druhé fotbalové ligy:

Brno - Třinec 5:0 (3:0)
Branky: 25. a 51. Růsek, 20. Přichystal, 38. Fousek, 85. Vintr. Rozhodčí: Vojkovský - Mojžíš, Bureš. Bez karet. Bez diváků.

Pardubice - Vítkovice 2:1 (1:0)
Branky: 37. Ewerton z pen., 57. Toml - 61. Macej. Rozhodčí: Hocek - Poživil, Ratajová. ŽK: Holiš, Dziuba, Martišiak. ČK: 69. Dziuba. Diváci: 100.

Vlašim - Dukla 2:0 (0:0)
Branky: 75. Dias, 83. Svoboda. Rozhodčí: Dorušák - Myška, Lakomý. ŽK: Dias, Bačkovský - Kozel. Bez diváků.

Vyšehrad - Chrudim 1:3 (0:2)
Branky: 69. Čvančara - 42. a 66. Mužík, 23. Rybička. Rozhodčí: Musil - Koval, Vitner. ŽK: Černý, Otáhal, Čvančara, Drobílek - Sulík, Vašulín. Diváci: 50.

Žižkov - Líšeň 2:1 (1:0)
Branky: 35. Nabijev, 87. Súkenník z pen. - 69. Silný. Rozhodčí: Julínek - Melichar, Batík. ŽK: Černín, Vasiljev (oba Líšeň). Bez diváků.

Prostějov - Sokolov 1:0 (1:0)
Branka: 43. Koudelka. Rozhodčí: Denev - Kubr, Vaňkát. ŽK: Krátký, Kopřiva, Manzia, Dvořák (všichni Sokolov). Bez diváků.

Ústí nad Labem - Varnsdorf 2:3 (1:1)
Branky: 41. Bílek, 80. Matějka z pen. - 10. Ondráček, 68. Rudnytskyy, 76. Micovčák. Rozhodčí: Černý - Podaný, Marek. ŽK: Peterka, Písačka - Samoel, Heppner, L. Novák, D. Novák. Bez diváků.

Jihlava - Hradec Králové 1:1 (1:0)
Branky: 37. vlastní Král - 69. Soukeník. Rozhodčí: Zelinka - Dobrovolný, Mikeska. ŽK: Vaculík - Šípek, Mejdr, Djurdjevič, Kateřiňák. Bez diváků.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články