Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Brněnské Řečkovice opraví Palackého náměstí

Brněnská městská část Řečkovice a Mokrá Hora opraví Palackého náměstí, vznikne nové dětské hřiště i více než 20 nových parkovacích míst. Na tiskové konferenci to dnes uvedl starosta městské části Marek Viskot (ČSSD). Náklady jsou zhruba 16 milionů korun.

Pro místní jde o atraktivní lokalitu, oblíbená je díky parčíku, strategické poloze poblíž radnice, kostela i bývalého pivovaru. "V lokalitě chceme vybudovat nové plochy pro pěší, také nové lavičky k posezení, protože dosud není možnost si tam někde sednout. V místě současné asfaltové plochy a pískovišť vznikne nové dětské hřiště. Místo objektu bývalé 'hasičky' pak bude přes 20 parkovacích míst," uvedl Viskot.

V tuto chvíli se vybírá zhotovitel, znám by měl být do konce června. Práce by měly začít na přelomu července a srpna, hotovo má být zhruba v prosinci.

Na rekonstrukci Palackého náměstí loni přispělo i město Brno, které za 12 milionů korun opravilo silnici volně navazující na prostranství před kašnou a kostelem. Přesunut byl i přechod pro chodce, už není v zatáčce, ale v přehlednější části silnice.

"Z reakcí místních obyvatel a z veřejných diskuzí vnímám pozitivní přijetí celého projektu. Mimo jiné se líbil například i návrh sjednotit dlažbu na silnici vedoucí před kostelem a dlažbu nového parkoviště, což by místu mělo dodat jednotný ráz," uvedl starosta.

Autoři

Štítky ČR, správa, stavby, Brno, Řečkovice, silnice, ČSSD, kostel, Mokrá Hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské Řečkovice opraví Palackého náměstí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.