Copak jsme země rasistů? Beckera šokovaly reakce Němců na účast na demonstraci

8. 6. 2020, 19:54
Aktuality 13
Bývalého slavného tenistu Borise Beckera šokovala kritika na sociálních sítích pocházející z Německa za jeho účast na protirasistické demonstraci v Londýně. Trojnásobný wimbledonský vítěz z víkendového protestního pochodu zveřejnil video, a ačkoli se dočkal většinou pochvalných komentářů, reakce některých uživatelů obsahovaly urážky.
Profily hráčů
Boris Becker (© AFP)

"Jsem otřesený, šokovaný a zhrozený z mnoha urážek JEN z Německa za mou podporu demonstrace #BlackLivesMatters. Proč, z jakého důvodu, jakto??? Copak se z nás stala země rasistů...?" uvedl na twitteru dvaapadesátiletý Němec Becker, jenž v Londýně žije.

"Zjevně mnoho lidí v Německu pořád ještě nepochopilo, že tohle je historie mé rodiny!" přidal Becker. Jeho první manželka Barbara byla dcerou Afroameričanky a Němce, matka jeho druhé ženy Lilly pocházela ze Surinamu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
lvicek
No vzhledem k historii by se spis mel ptat "Copak jsme stale jeste zustali zeme rasistu?" Maloktera jina zeme muze davat takovy priklad rasismu...
Reagovat
jirkaS
rasizmus neexistuje, je to jen zástupná
mantra,
stejně jako u nás dyškrymynácyja,
za vše si mohou dotyční sami a chtějí
majoritě hodit na hrb vinu
Reagovat
FulnekUltras
za socializmu, jbmtbha, sme dačo také nepoznali
Reagovat
ttopi
Rasizmus existuje. Je to furt zakořeněné. Já taky neuznávám takový ty kecy jako že když někoho nevemou do práce, nebo nevyhraje Superstar, tak že je to rasizmusm, ale jinak věř, že je furt dost a dost lidí, kteří z principu nemají rádi lidi tmavé pleti a nechtějí jim tu šanci ani dát.
Reagovat
misoSK
A obrátene to nefunguje? Mne je smiešne, ako sú stále belosi prezentovaní ako rasisti len preto, že sú vo väčšine krajín majoritou a tam kde sú majoritou černosi (africké krajiny), belosi až na výnimky takmer nežijú. A takou výnimkou je napr. Zimbabwe, kde viedol Mugabe tvrdú rasistickú protibelošskú politiku.
Reagovat
turista
Je to tak. Rasismus existuje. Dosud nezmizel.
Reagovat
blixa
Samozřejmě že existuje a bude existovat. Rasizmus je součástí naší genetické výbavy a ta se mění ukrutně pomalu. V principu je rasizmus strach z neznámého, strach z těch, kteří jsou jiní. Člověk je geneticky vybaven na život v menších tlupách. To je pro něj přirozené. Současný způsob života je velmi nepřirozený a přináší spoustu problémů. V době života v menších tlupách byl strach z těch "jiných" naprosto přirozený a správný. Ti "cizí" většinou skutečně znamenali nebezpečí, často smrtelné. Aby člověk přežil v dnešním, pro něj dosti složitém a nepřirozeném způsobu, vytváří si kulturní "slupky", díky kterým dokáže vycházet i s těmi odlišnými. Ovšem tyto slupky jsou poměrně křehké a stačí větší či kolikrát i menší krize, slupky praskají a genetický základ vyvěrá na povrch. Pak jen žasneme, jaká "zvěrstva" se dějí, ale to je tím, že si sami o sobě děláme zcela nereálné iluze.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Fandina
Přesně tak.
Reagovat
smazaný uživatel
suhlasim s Fandinou:)
Reagovat
paddy
https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/anna-jermakovova-otec-boris-becker-matka-angela-modeling.A180417_120525_lidicky_zar

5 sekund, které stálo majlant
https://www.ibtimes.co.uk/boris-beckers-five-second-sex-cupboard-has-cost-him-his-fortune-1627401
později prozradil, že to nebylo v kumbálu, ale na schodech
Reagovat
smazaný uživatel
Nemecko ako rasistická krajina, to človeka minie okamžite oblúkom :)

Neviem ako to mohlo Borisa napadnúť.
Reagovat
FulnekUltras
nám za své kariéry připravil spoustu radosti a krásných zážitků.

https://www.youtube.com/watch?v=dhX0w4hWBrU
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist