Hlavní obsah

Zaměstnanci zlínského divadla začali stavět novou venkovní scénu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Zaměstnanci zlínského divadla dnes začali stavět novou venkovní scénu, stát bude za divadelní budovou.

Článek

Divadlo se po uzavření daném opatřeními kvůli epidemii koronaviru rozhodlo v červnu nabídnout divákům sérii divadelních představení a koncertů pod širým nebem. Program je nazvaný ČerVEN - do divadla VEN!, první představení se odehraje v úterý, půjde o komedii Sluha dvou pánů. ČTK to dnes řekla mluvčí divadla Veronika Jurčová.

Řemeslníci z divadelních dílen nejdříve vyrobili ocelovou konstrukci a dřevěná sezení, dnes je začali venku montovat. „Scéna je velká šest krát osm metrů, hlediště je vzestupné, aby viděli i diváci ze zadních řad,“ uvedla mluvčí. Divadlo má v záloze i takzvanou mokrou variantu, v případě špatného počasí se bude hrát ve vnitřním Velkém sále, což umožňuje uvolnění nařízení Ministerstva zdravotnictví.

„Vybrali jsme divácky nejvděčnější tituly, po jedenácti letech jsme oprášili komedii Sluha dvou pánů, dále uvedeme komedii Testosteron, Motýli jsou volní nebo populárního Saturnina. Dali jsme prostor i hostům,“ uvedla Jurčová. Vystoupí také ochotníci, s politickou satirou Boss Babiš vystoupí Divadlo Republika. Herci zlínského divadla se představí také jako hudebníci ve svých kapelách, s vlastním pořadem muzikálových melodií vystoupí herci Petra a Radovan Královi. Na konci měsíce bude jako rozloučení se sezonou Tančírek. „Po vstupenkách se během pár dní jen zaprášilo, skoro všechna představení jsou vyprodaná,“ uvedla mluvčí. Letní scéna divadla ožije znovu v srpnu.

Divadlo nabízí po uvolnění opatření v červnu i dvě představení ve Velkém sále. „Byla to taková zkouška, jestli diváci nebudou mít strach z vnitřních prostor, ale vstupenky na Splašené nůžky jsou vyprodané a na Saturnina jsou poslední lístky,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Doporučované