Radka (50): Syn se v posledním ročníku školy zamiloval. Když jsem zjistila do koho, málem to se mnou seklo

Radka (50): Syn se v posledním ročníku školy zamiloval. Když jsem zjistila do koho, málem to se mnou seklo
Zdroj: Unsplash.com

Radčin syn Adam (20) se dal v posledním ročníku gymnázia dohromady se svou třídní učitelkou Monikou (40). Radce se ale jejich vztah nelíbí a vadí jí velký věkový rozdíl i fakt, že Monika byla synovou učitelkou. Na oba apelovala, aby se rozešli, oni se však svojí lásky nehodlají vzdát.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 09. 06. 2020 08:00

Mého syna Adama vždycky zajímal český jazyk a dějepis, na který měl na gymnáziu třídní učitelku Moniku. Ze začátku jsem byla ráda, že Monika dokázala synovy znalosti prohloubit a on si jí oblíbil. Když se blížila maturita, chodil Adam k Monice na konzultace tak často, až mi to začalo vrtat v hlavě. To, co jsem následně zjistila, by mě nenapadlo ani v nejhorším snu.

Syna jsem se ptala marně

Syna jsem se začala vyptávat, proč chodí tak často na konzultace a nemluví vlastně o nikom jiném, než o svojí třídní učitelce. Ten mi ale odpověděl, že chce dobře odmaturovat a Monika je tím, kdo ho dokáže skvěle připravit. Já jsem se ale s jeho odpovědí nespokojila, protože jsem si všimla, že před každou plánovanou konzultací tráví hodinu v koupelně a bere si na sebe to nejlepší oblečení.

Vyzvídala jsem, kde se dalo

Na to, co stojí za synovým chováním, jsem se ptala i jeho kamarádů, kteří k nám občas docházejí, ale jejich odpovědi byly velice vyhýbavé. Proto mi to nedalo a podívala jsem se synovi do telefonu, kde jsem našla milostnou konverzaci s jeho třídní učitelkou. Byla jsem v šoku, i když jsem to tak trochu čekala.

Synovi jsem všechno řekla

Mlčet jsem nemohla, proto jsem synovi okamžitě řekla, že o jeho poměru s Monikou vím. Ten byl ale naprosto v klidu a odpověděl mi, že bych se to stejně dozvěděla, protože mezi ním a Monikou to začíná být vážné. Já jsem ale chtěla, aby se s ní okamžitě rozešel, což on razantně odmítl.

Zkrátka mi to vadí

Vadí mi fakt, že je Monika o dvacet let starší a navíc je to synova učitelka, proto jsem na syna dále apelovala, aby se s ní rozešel. Ten se ale místo rozchodu k Monice odstěhoval. Zašla jsem si proto za Monikou do školy, ona ale ta svůj vztah také nehodlá ukončit a navíc mi dala jasně najevo, že můj syn je dospělý a může si dělat, co chce. Nepomohl mi ani ředitel školy, který se odmítá kauzou zabývat s tím, že jde o dospělého studenta, který si s učitelkou začal dobrovolně. Já ale nevím, jestli se tím mám smířit, protože se mi Monika prostě nelíbí a vadí mi velký věkový rozdíl mezi ní a mým synem.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články