Tajemství Popelčina šťastného vztahu: S manželem se máme za odměnu, říká herečka Eva Hrušková

Tajemství Popelčina šťastného vztahu: S manželem se máme za odměnu, říká herečka Eva Hrušková
Zdroj: Showpix.cz

Legendární česká herečka Eva Hrušková letos oslavila s manželem Janem Přeučilem už 16. výročí. I přes dlouhé roky manželství je vidět, že si stále mají co říci. Jaký je podle ní recept na dlouhodobě šťastné manželství a pohodový život? Nejen to nám prozradila nezapomenutelná Popelka Eva Hrušková.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 09. 06. 2020 09:00

Všichni známe Evu Hruškovou jako nezapomenutelnou první Popelku, které se nakonec povedlo získat svého šlechetného prince. A zdá se, že je tomu tak i ve skutečném životě. S manželem Janem Přeučilem totiž tvoří už 16 let jeden z nejspokojenějších a nejstabilnějších párů českého showbyznysu. Navíc se vídají nejen doma, ale úspěšně hrají bok po boku také loutkové divadlo pro děti. Jaký je podle této sympatické herečky recept na šťastné a pohodové manželství?

Výročí jsme oslavili s operou

„Výročí jsme oslavili už 2. dubna, tedy hned den po Aprílu, ale naštěstí tohle Apríl nebyl (smích). Zrovna se kvůli karanténě nikam nesmělo, a tak jsme slavili doma. Pouštěli jsme si světová operní představení, takže jsme si udělali moc příjemný večer,“ popisuje Eva Hrušková, jak s mužem oslavili výročí během karantény.

Na svém manželovi mám nejraději, že umí být vděčný za každou maličkost

„Na svém muži obdivuji jeho vlídnost, skromnost, pokoru a vděčnost. I za minulého režimu si jeho rodina, zvláště tatínek, prožili velmi těžké věci. To manžela přimělo být vděčný za každý radostný a bezproblémový den i jakoukoliv maličkost a za to si ho i já moc vážím,“ dodává herečka.

Nejdůležitější je respektovat i odlišné názory toho druhého

„Tím nejdůležitějším je podle mě vzájemná tolerance. I když máte zrovna odlišné názory, je dobré se naučit neprosazovat je za každou cenu. Tedy pokud máte jiný názor, nevnucovat ho tomu druhému a vzájemně se nehádat, kdo má pravdu. Řekla bych, že k tomu musí člověk dozrát, že fungující partnerský vztah přichází s věkem a také za odměnu. My jsme si s manželem oba prošli těžkým obdobím, než jsme našli jeden druhého. A teď máme za odměnu pohodové fungující manželství. Navíc muži jsou z Marsu a ženy z Venuše, proto je potřeba se zbytečně nepitvat v tom, co kdo, jak a proč řekl,“ radí Eva Hrušková.

S manželem se nikdy nehádáme, naštvaný na mě byl pouze jednou

„Mě manžel ještě nikdy nenaštval. Pouze jednou já jeho při společném představení. Začala jsem mu radit, jak a kde má mít mikrofon a co kdy má říci. Poté co mi manžel s klidným hlasem odvětil, ať to za něj tedy zahraje někdo jiný, jsem si uvědomila, co to vlastně dělám. Hned jsem s tím přestala, protože s nikým jiným jsem samozřejmě hrát nechtěla. A bylo to zase dobré. Od té doby si dávám pozor, abych s ním už nikdy takto nemluvila (smích),“ komentuje s láskou v hlase jediný rozpor s manželem Janem Přeučilem první česká Popelka.

Tajemstvím fungujícího manželství je pochopit vzájemné odlišnosti

„Na začátku vztahu mívají ženy tendence řešit většinu vět, které muž řekl a zkoumat, jak to vlastně myslel. A to je špatně. Ženy a muži jsou odlišní v myšlení. Žena řekne třeba ne a myslí tím možná ano, ale muž řekne ne a myslí ne. A tuto rozdílnost je třeba si uvědomit a podle toho spolu mluvit. Přece jen jsme vzájemně odlišní a to je na tom to hezké,“ zdůrazňuje herečka.

Vztah má být za odměnu, v tom nefunkčním nemá cenu zůstávat ani kvůli dětem

„Rozhodně si myslím, že ve vztahu nestojí za to zůstávat, pokud dochází například k domácímu násilí nebo se k ženě partner nechová správně. A to ani kvůli dětem. Ba právě naopak. Už kvůli nim by žena neměla v nefungujícím vztahu zůstávat, aby nevyrůstaly v neklidném prostředí. Pokud se k ženě muž dlouhodobě nechová dobře, měla by sebrat odvahu a odejít. Dnes už se najde i spousta možností, jak v této tíživé situaci pomoci,“ varuje před domácím násilím a výběrem nesprávného partnera Eva Hrušková.

Děti jsou tím nejnáročnějším publikem. Je třeba neustále udržovat jejich pozornost

S manželem Janem Přeučilem hraje Eva Hrušková už téměř dvacet let poučné a zábavné divadlo pro děti, poslední tři roky se do představení pro děti zapojuje i Evin syn Zdeněk Rohlíček. „Pořád u sebe nosím tužku a zápisník na případné nápady a myšlenky. S manželem a se synem hrajeme divadlo pro děti, což jsou ti nejnáročnější diváci. Musíte se neustále snažit o jejich pozornost, nudné pasáže se neodpouští. Je to pro nás zároveň taková motivace, neustále se snažíme na něčem pracovat a zlepšovat se. Děti si všimnou každé maličkosti. Hrát pro ně nás ale zároveň moc baví,“ vypráví o radosti z představení pro děti legendární herečka.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články