K rekonstrukci náměstí v Orlové se přidá oprava kruhového objezdu

  8:48
Až do poloviny srpna potrvá oprava velké okružní křižovatky u orlovské nemocnice. Pro město to znamená další dopravní patálie. V centru Orlové totiž zároveň rekonstruují náměstí.

Orlová. | foto: Město Orlová

„Orlová bude letos docela rozkopaná a ve městě se zkomplikuje doprava na celé léto, ale věříme, že to zvládneme a překonáme,“ uvedla mluvčí orlovské radnice Nataša Cibulková. 

Ta podotýká, že rekonstrukce křižovatky, kterou má na starosti Správa silnic Moravskoslezského kraje (SSMSK), již byla nezbytná. „Stávající stav této komunikace je tristní,“ konstatovala mluvčí.

Jako důkaz zástupci města zveřejnili na oficiálních orlovských facebookových stránkách i několik fotografií zobrazujících popraskanou a nerovnou vozovku.

Stavební práce v křižovatce ulic Masarykovy, 17. listopadu a Na Olmovci rozdělil zhotovitel do čtyř etap. 

Ta první začala v pondělí, poslední má skončit 16. srpna. Po celou dobu oprav budou v místě semafory, které pomůžou kyvadlově řídit dopravu. Část Masarykovy ulice pak bude uzavřena zcela. „Objízdná trasa ve směru z centra povede po ulici Polní a Okružní,“ upřesnil vedoucí technicko-správního úseku SSMSK Tomáš Danihlík.

Objízdnou trasu musí využívat také linkové autobusy. „Část úseku ulice Okružní bude zjednosměrněna,“ dodal před pondělním zahájením prací Danihlík. Kromě rekonstrukce samotné křižovatky se dělníci zaměří rovněž na opravu dvou autobusových zálivů.

„Žádáme řidiče o trpělivost, kázeň a respektování přechodného dopravního značení uzavírek a objížděk,“ nabádala se startem prací mluvčí Cibulková.

Autor: