Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ouředníček testoval v maďarském terénu

Ouředníček testoval v maďarském terénu

Konečně se zvedly hraniční závory

Koronavirová krize významně poznamenala i letošní sezonu off-road soutěží. Podařilo se sice odjet Rallye Dakar, ale potom musela být řada podniků odložena nebo dokonce zrušena.

Posádka Ultimate Dakar Racingu ve složení Tomáš Ouředníček a David Křípal tak byla odsouzena k nucené nečinnosti. V dubnu si alespoň zatrénovala a nyní konečně vyrazila testovat do Maďarska. 

Ouředníček s Křípalem netrpělivě vyhlížejí první ostré starty. Snad k nim dojde už v červenci. Foto: Ultimate Dakar Racing

Tamní vláda totiž 5. června otevřela hranice a čeští závodníci patřili k prvním, kteří toho využili. Na místě měli k dispozici jednu rychlostní zkoušku o délce 12,5 kilometru s plným zabezpečením.

Bylo super znovu vidět přátele a dostat se alespoň na chvíli do závodního módu. Našli jsme a odstranili drobné chyby na autě. Opět se projevil nefunkční hlavní ventilátor, který zazlobil v poslední etapě Dakaru. Vyzkoušeli jsme také různé mapy motoru,“ uvedl Ouředníček. „Představovalo to velké duševní osvěžení a malou oslavu návratu do normálního života. Moc děkujeme maďarským pořadatelům za skvěle zorganizovanou akci. Jsme rádi, že jsme opět mohli reprezentovat naši zemi a partnery.

Zdroj: Ultimate Dakar Racing