Hercovi sousedi jsou už dvanáct let zvyklí, že Frej líbá a objímá, nebo se s ní hádá, svoji přítelkyni Gábinu (55). Teď ale projevoval tyto něžnosti jiné! „Ta koronavize nám překazila práci v divadle, tak jsme zkoušeli u nás na zahradě. A že v tom našem manželství se Simonou opravdu nešetříme afekty,“ usmívá se herec. „Podařilo se nám při tom tak vyplašit sousedy, kteří si mysleli, že mám novou partnerku, že jsem je raději obešel a vysvětlil, že zkoušíme,“ popsal Ladislav Frej.

Fonda s Hepburnovou

Byla to Stašová, která si vytkla za cíl romantickou komedii Na zlatém jezeře Ernesta Thompsona (†86). A stejnojmenný film s Henry Fondou (†77) a Katharine Hepburnovou (†96) si přímo zamilovala. „Okouzlili ji manželé Norman a Ethel. On, tedy já, věčně brblající profesor v penzi a ona, tedy Simona, chápající žena, starající se o muže s neutuchajícím půvabem,“ komentuje Frej s tím, že Fonda i Hepburnová za role získali Oscary. „I to je pro nás velká motivace,“ přiznává herec, který je Simoně vděčný, že si vybrala jako Normana jeho.

Norman ho zachránil

„Naposledy jsem dostal pořádnou divadelní roli před osmi lety. Norman mě zachránil,“ nezastírá Frej. „Je to krásná hra, ale také velmi potřebná. Vypráví o tom, jak stáří potřebuje mládí a mládí zase stáří,“ je spokojená Simona. Herecký koncert Stašové s Frejem Na zlatém jezeře má premiéru v Divadle ABC v září v režii Vladimíra Strniska (82), oba herci vyrazí s představením i na zájezdy.

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Frej už bydlí s Gábinkou: Pes na stole a překopaná domácnost! 

Fotogalerie
31 fotografií