„Hloupá holka, vlastizrádce.“ Advokátka Radka Bangy se cítí uražena, žene to vysoko

09.06.2020 12:34

Kam až můžete v komentářích na internetu zajít? To se zřejmě dozví občan, který před rokem Kláře Kalibové z organizace In Iustitia nadával do parazitů, vlastizrádců a „hloupých holek“. Advokátka Kalibová, která v minulosti zastupovala rappera Radka Bangu, se cítí být uražena na cti, a tak Praha 6 řeší nadávky na Facebooku jako přestupek.

„Hloupá holka, vlastizrádce.“ Advokátka Radka Bangy se cítí uražena, žene to vysoko
Foto: Repro ČT24
Popisek: Klára Kalibová, ředitelka neziskové organizace In Iustitia

Kláru Kalibovovou si mohou čtenáři pamatovat jako advokátku zpěváka Radka Bangy, který se rozhodl proti výrokům na internetu, směřovaným na jeho adresu, bránit soudně. Je také ředitelkou neziskové organizace IN IUSTITIA, o.p.s., která dle svého vyjádření pomáhá lidem, kteří se setkali s předsudečným násilím nebo se závažnými trestnými činy, prosadit jejich práva.

Anketa

Měl by být odvolán radní ČT Zdeněk Šarapatka?

97%
3%
hlasovalo: 10028 lidí

A ačkoliv je Kalibová známá hlavně právním zastupováním jiných, o svá práva se bije i sama. Internetem koluje fotografie předvolání. Nejmenovaný hříšník dle úřadu „v blíže neurčenou hodinu den po 28. 6. 2019, v reakci na článek zveřejněný na facebookových stránkách In Iustitia, o.p.s. jejíž ředitelkou je Mgr. Klára Kalibová PhD. 49 komentáři, z nichž některé výlučně směřovaly na osobu Mgr. Kláry Kalibové, ji nazýval ‚vlastizrádcem a udavačem‘, ‚netolerantním parazitem‘ a ‚hloupou holkou‘.“ Jak úřad dále píše, Klára Kalibová, zastoupená advokátkou Petrou Vytejčkovou, se cítí „uražena na své cti“.

A dotyčného úřad informuje, že ke „zjištění stavu“ se bude konat nezbytné jednání, a to bez pěti dní do roka a do dne od doby, kdy ke spáchání skutku mělo dojít. Dodejme, že zmíněné jednání se bude konat na Úřadu městské části Praha 6, tedy ve čtvrti starosty Ondřeje Koláře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…