Jsem hrdý a pyšný, že jsem mohl znovu podepsat smlouvu ve Spartě, září Vácha

Jsem hrdý a pyšný, že jsem mohl znovu podepsat smlouvu ve Spartě, září Vácha

Jednatřicetiletý kapitán sparťanského béčka Lukáš Vácha, od něhož se na Strahově učí i Ahmed Mohamed Radwan, Youssouf Dao či Baba Lamine Traoré, bude ve strukturách nejslavnější tuzemské značky pokračovat i nadále. 

Se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým se totiž dohodl na novém kontraktu a v metropoli bude působit i v dalším soutěžním ročníku 2020/2021.

Jaké dojmy má z nové smlouvy, která ho udržela v rudých barvách? "Jsou to moc příjemné pocity. Jsem hrdý a pyšný, že jsem mohl znovu podepsat smlouvu ve Spartě. Vždycky jsem říkal, že jsem hrdý, že mohu nosit sparťanský dres a těší mě, že prodlužuju smlouvu ve Spartě. Je to vizitka mojí práce a já si toho strašně moc vážím," liboval si exliberecký středopolař, jehož slova vyšla na stránkách sparta.cz.

Vácha byl součástí sparťanské rezervy i v ukončené sezoně, ve které se stihlo odehrát jen šestnáct kol. Sám k tomu přispěl jedenácti starty a jednou trefou. "Trénujeme nyní tak, aby hráči byli připraveni případně doplnit áčko. Vazba je pořád stejná a velmi dobrá. Připravujeme se po dobu, kdy bude hrát A-tým a potom uvidíme, jak se naplánuje naše příprava," pokračoval na sparta.cz exreprezentant, který je kmenovým hráčem klubu od ledna 2013.

Nejvíce byl ve sparťanském dresu vidět v prvních letech po příchodu, kdy se radoval z titulu i zisku domácího poháru. Jeho gól proti Bernu byla navíc vybrán mezi deset nejlepších branek skupinové fáze EL 2014/2015. "Skvělých momentů, které jsem ve Spartě zažil, je strašně moc. Největší jsou pro mě titul, evropské tažení a pohár," zakončil svěřenec kouče Michala Horňáka, jemuž v rezervě asistuje Luboš Loučka.

Na Letné byli na Kadlece hodní a díky smlouvě pořád nemusí dělat vůbec nic. Co studuje a kde se vidí dál?