Livesport koupil filmový portál Kinobox.cz

Poskytovatel sportovních informací Livesport koupil od producenta a režiséra Petra Vachlera web Kinobox.cz. Obsah filmového portálu, jehož redakci nově povede publicista Kamil Fila, plánuje Livesport v budoucnu využít i pro svou chystanou televizi. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě, cenu nezveřejnila.

 

Kinobox vznikl v roce 1993, kdy jeho typická znělka začala v České televizi každý týden uvádět přehled filmových novinek. Ve své době nejsledovanější pořad ČT2 v roce 2009 přešel na internet a nyní je server Kinobox.cz nejčtenějším českým filmovým online magazínem. Jeho stránky navštíví měsíčně přes milion unikátních návštěvníků.

"Naším cílem je udělat z Kinoboxu bránu do světa videozábavy pro filmové a seriálové fanoušky. Vytvoříme komplexní databázi audiovizuálních děl, která komukoli na míru usnadní orientaci v nepřeberné nabídce filmů a pořadů. Chceme zúročit zkušenosti se šířením informací a přinést filmovým příznivcům podobný servis, na jaký jsou zvyklí naši sportovní fanoušci. Kinobox v budoucnu obohatíme o streaming televizního vysílání, proto jej bude provozovat naše společnost Livesport TV," uvedl výkonný ředitel Livesportu Martin Hájek.

"S novým desetiletím musí na český trh přijít databáze, která bude filmovým fanouškům dávat víc, než oni dávají jí svými komentáři. Měla by s vámi umět komunikovat, chápat vás a znát váš vkus, ale přitom vám nenásilnou cestou pořád rozšiřovat obzory a nabízet nové překvapivé filmy k okamžitému zhlédnutí," dodal Fila.

Livesport je jeden z předních světových poskytovatelů sportovních informací. Ryze česká technologická společnost se sídlem v Praze, která byla založena v roce 2006, vyvíjí weby a aplikace s rychlým zpravodajstvím z 38 sportů. Její aktuální výsledky, statistiky a další informace ve více než 30 světových jazycích vyhledává měsíčně zhruba 90 milionů unikátních uživatelů. Některou z aplikací společnosti si do svých mobilních zařízení stáhlo přes 75 milionů sportovních fanoušků.