Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Mladík uškrtil kvůli penězům vlastní babičku, po vraždě se s klidem vydal nakupovat

Chladnokrevně a bezcitně uškrtil jednadvacetiletý Ondřej svou vlastní babičku kvůli penězům na oblečení, drogy a automaty. Důvěřivou stařenku už předtím jednou okradl o 20 tisíc, za čtvrt roku se do rodinného domu vrátil, aby jí vzal nejen peníze a šperky, ale i život. S tím, že ho chytí, počítal a bylo mu to jedno, u soudu popsal jak samotnou vraždu, tak i zábavu, kterou si šel užít hned po ní. Teď mu hrozí 20 let vězení.

Ve středu se v senátu brněnského krajského soudu rozezněl rozsudek nad jednadvacetiletým Ondřejem, který bez kousku lítosti popsal, jak zavraždil vlastní babičku. Mladík rozhodně neměl čistý rejstřík, nezaměstnaný trávil čas na drogách a automatech, kvůli kterým okrádal svoji rodinu. Už jednou byl za krádeže, které pro něj rozhodně nebyly novinkou, odsouzen k prospěšným pracem, na ty ale mladý muž kvůli lenosti nenastoupil. 

K vraždě ho motivovaly peníze

Loni v listopadu se do rodinného domu své babičky vydal nejprve krást, počkal si, než osmdesátiletá paní odejde z domu, hned na to vlezl dovnitř a ukradl jí peníze a šperky v celkové hodnotě dvacet tisíc. 

O tři měsíce pozdějise pak rozhodl pro čin, který běžný člověk sotva chápe. Vydal se za svou babičkou podruhé, tentokrát s cílem seniorku zavraždit a okrást. 

Babička mu nabídla čaj a sušenky, před vraždou se dívali na televizi

Podle obžaloby se k němu důchodkyně chovala velmi přátelsky, pozvala ho dál a nabídla mu čaj a sušenky. Poté, co s babičkou strávil nějaký čas u televize, se  dalk odchodu a u dveří jí sdělil, že si zapomněl peněženku v obýváku. Ve chvíli, kdy se stařenka otočila, jí přes hlavu přehodil škrtidlo a dusil ji celou čtvrt hodinu. Pak v naprostém klidu prošel babiččiny věci a na cestu si vzal další hotovost i šperky. 

Ondřej L. u soudu vůbec nic nezapíral a dokonce přiznal, co si pořídil z ukradených peněz z první loupeže. Ty odešly nejen na drahé oblečení, ale ukojil jimi také svou závislost na drogách a automatech. 

„Taky jsem šel do kina, do baru a zbytek jsem prohrál na automatu. Potřeboval jsem i peníze na pervitin, bydlel jsem ve sklepě, neměl jsem s rodiči dobré vztahy. Asi dva roky jsem u nich kradl, většinou když nebyli doma. Za to jsem dostal obecně prospěšné práce, ale neodpracoval jsem je, nechtělo se mi,“ prohlásil mladík podle Novinek.cz.

Zabil svoji babičku, potom šel nakupovat 

Podruhé se do domu své příbuzné vydal kvůli tomu, že všechny své peníze prohrál na automatech a potřeboval další. Jako řešení ho pak napadla vražda.

„Jel jsem za ní, obcházel jsem kolem a dodával si odvahu. U kontejneru jsem si našel triko, odtrhl jsem si spodní lem a dal do kapsy. V podvečer jsem zazvonil u babičky, dala mi čaj a sušenky a dívali jsme se na Prostřeno,“ popsal bezcitný mladík poslední kontakt s babičkou. 

Vraždu před soudem detailně popsal

Podle jeho výpovědi jí přehodil přes krk škrtidlo, ona upadla na zem, kde si vedle ní klekl a škrtil dál. „Začala jí téct z nosu krev, tak jsem jí hodil deku na hlavu, abych se na to nemusel dívat. Pak jsem prohledal šuplíky, zavolal si taxík, osprchoval se a odjel jsem do centra Brna. Koupil jsem si pervitin, zašel jsem si do fast foodu a přes aplikaci jsem si zajistil pokoj v hotelu,“ vyprávěl.

Druhý den pak ukradené šperky prodal a bezstarostně odjel do obchodního centra nakupovat oblečení. Po nákupech pak zamířil do herny, kde ho vypátrala policie.

Bezcitnému mladíkovi hrozí 20 let

„Počítal jsem, že mě chytí, ale bylo mi to jedno. Nad svým dalším životem jsem nepřemýšlel, ve vězení bych chtěl pracovat a třeba si i dodělat nějaké vzdělání. Co bych dělal po propuštění, nevím, budu mít dost času nad tím přemýšlet,“ doplnil podle Novinek.cz jednadvacetiletý zločinec.

Senát v čele s Martinem Vrbíkem by měl vynést verdikt po výslechu znalců, mladíkovi za vraždu hrozí 20 let vězení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky vražda, babička, vnuk, oblečení, policie, drogy, automaty, peníze, šperk, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík uškrtil kvůli penězům vlastní babičku, po vraždě se s klidem vydal nakupovat  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.