Můj čas na kafíčko

Velké hádky kvůli chybějícím penězům!

Vypadá to, že oblíbená herečka a moderátorka vyřešila sňatkem s dalším režisérem své finanční starosti. Má teď opravdu to, co chtěla? Blíží se rozvod?

Obrázek ideální rodiny umí herečka Tereza Kostková (43) navodit výborně. Fakt je, že ani ona, ani její manžel, režisér Jakub Nvota (43), si příliš vyskakovat nemohou. Nucená pauza i jim udělala díru do rozpočtu.

Nedávno se rozzářená herečka a moderátorka Tereza Kostková (43) ocitla ve světlech ramp, tentokrát nikoli v souvislosti s prací. Hvězda série Temný kraj vyvedla před fotoreportéry syna Antonína (12) s novým členem rodiny, štěnětem stafordšírského bulteriéra, kterému dali mužné jméno Boomer.

Všichni se nad roztomilým bulíčkem rozplývali, zatímco na internetu herečka schytala řadu invektiv, že si pořídila zvíře z množírny (pes totiž nemá papíry, i když je čistokrevný). I když nařčení rázně odmítla, rodinu psa si prý prověřila, jistá pachuť zůstala – lidé v jejím postavení se také chlubí spíš osvojením pejsků z útulku.

Výmluvné na tom spíš je to, že synkovi nepořídila, když už, psa s rodokmenem. Fakt sice je, že prostě všichni čistokrevní psí novorozenci papíry nedostanou (a co pak s nimi?), ale skutečnost, že se jí zkrátka nechtělo utratit 20 až 30 tisíc za stafforda s rodokmenem a raději vzala menšího sourozence za cca dva až čtyři tisíce, opět připomenul, jaká umí být paní Tereza, nic ve zlém, opravdu důkladná počtářka.

Sotva koupila, už investuje

Svým způsobem je dobře, že se rozhodla zlepšit náladu ve veřejném prostoru prezentací pejska. Je třeba si uvědomit i to, že kritiků bylo relativně málo oproti těm, kterým čoklík udělal radost, i to, že opravdu je jen věcí majitele, byť známého, jakého
pejska si pořídí.

I výdaje za psa jsou důležité v situaci, kdy jí i režisérovi ze známých příčin vyschly příjmy na dva, ale možná i na více měsíců. Tereza, zdatná ve finanční oblasti, sice určitě zajistila úspory, aby rodina nežila o chlebu a vodě, je ale známo, že mohutně investovala do nemovitostí, sice výhodně, ale přesto na dluh.

V roce 2018 koupila Tereza polovinu dvojdomu v Hůrské ulici v pražských Kyjích od občana ve výkonu trestu, který potřeboval nutně peníze. Podle nepotvrzených údajů se jí podařilo cenu stlačit až na neuvěřitelných 2,5 milionu korun.

Rok nato už byla odhadní cena domu 8,5 milionu korun! Na první pohled výborný kšeft, který se ovšem změnil v poněkud riskantní podnik, protože náročná herečka měla ještě náročnější představy o bydlení, takže zahájila rekonstrukci.

Bude vše splácet až do důchodu

Normální kupec, když se pořízením nemovitosti finančně vyšťaví, je rád, že nové bydlo je ve slušném stavu, a nastěhuje se. Tereza, zvyklá na nóbl život, začala, i když bez peněz, chystat rekonstrukci, na kterou si vzala třímilionovou hypotéku, kterou bude splácet až do roku 2042, kdy jí bude bude 76 let (pokud ji samozřejmě nesplatí dříve).

To samozřejmě představuje značnou zátěž, ale v době, kdy si úvěr brala, bylo vše zalité sluncem a Tereza byla zahrnuta nabídkami. Točila seriály, v divadlech hrála ostošest (třeba manžel ji v Komorním divadle Kalich zaměstnával celkem pravidelně), nemluvě o kšeftech moderátorky nejvyšší třídy.

Sotva si ovšem mohla představit, že příjde koronavirus, který stlačí celosvětově pro herce a režiséry příležitosti takřka na nulu. Už dávno nemá stálé angažmá, herečkou Divadla pod Palmovkou se stálým platem není od roku 2014.

35 000 korun za jeden večer?

Úplně bez příjmů naštěstí není, pronajímá svůj bývalý byt ve Vysočanech a bývalý manžel, režisér Petr Kracik (62), platí na syna pravidelně alimenty. Netřeba se ale bát, že Tereza s Jakubem nemají rezervy.

Nvota jako režisér byl na roztrhání a Kostková jen za loňský rok natočila tři filmy, přičemž v úspěšných Ženách v běhu měla jednu z hlavních rolí. Hlavní je ale perspektiva: Česká televize si jistě nenechá ujít příležitost k další řadě tanečního cyklu StarDance, se kterým už deset sezon bezpečně na podzim pobíjí konkurenci.

Samozřejmě se to neobejde bez oblíbenců televizního národa Terezy a Marka Ebena (62), který si určitě bude chtít vyztužit rozpočet, když už mu zrušili jeho letní jistotu, karlovarský fi lmový festival. Údajně si Tereza za díl StarDance přijde na částku kolem 35 000 Kč (někdejší Váleček dokonce prý na 50 000 Kč), což už je na spravení nálady peněz habaděj.

Dalším zdrojem příjmů je internet, kde herečka po vzoru průkopníka Leoše Mareše (44) objevila kouzlo influenceringu neboli doporučování produktů na Instagramu.

Nutno říct, že tak činí vkusně a třeba víno, které byste si pod jejím vlivem koupili, není žádný patok a bude vám chutnat. Na kolik si herečka přijde, o tom lze spekulovat, ale miliony to nejsou.

Proč to všechno podniká?

Na Tereze je sympatické, že nepochybně ví, co je život a jak se postarat o rodinu. Než se stala známou herečkou, podstoupila autentickou rvačku se životem, byla zmrzlinářkou, hosteskou, prodavačkou , vyráběla občerstvení, uklízela, byla i servírkou
v hospodě U Bubeníčků.

Je cílevědomá a uměla si jít za svým, i když toužila po stabilní rodině. S nevěrným Kracikem to nevyšlo, i když byla připravena hodně skousnout. Nyní je jejím cílem úspěch druhého manželství a možná ještě nevzdala myšlenku na druhého potomka, ač s tímhle se raději nesvěřuje.

Je to prostředek, jak si udržet dosud bezdětného partnera a prodloužit si mládí, vždyť sama vyrůstala se třemi staršími sestrami a ráda by k Toníkovi přidala ještě sestřičku. To je důvod, proč žije životem tak zdravým, že by zírali profesor Rajko Doleček (†92).

Její jídelníček se skládá převážně ze zeleniny, samozřejmě nekouří, běhá, cvičí, hraje tenis. Zkrátka to vypadá, že myslí na budoucnost a herecký vrchol má teprve před sebou.

Teď už jen zbývá, aby jí byly nakloněny i hvězdy a vrátily se jí zlaté předkoronavirové časy se vším všudy, a hlavně co nejdříve.

Jak šel její život s nevěrným režisérem

Původní příčinou nezdaru prvního manželství byla právě neochota Petra Kracika počít po Toníkovi druhé dítě. V tom se ovšem stárnoucímu režisérovi nemůžeme příliš divit, má šest dětí se čtyřmi partnerkami.

Kracik však tuto neochotu doplnil proutnickými eskapádami s pohlednými ženami, často s herečkami z Palmovky, tedy Terezinými kolegyněmi, a přespával všude možně po penzionech, v divadelní garsonce nebo i ve své ředitelské kanceláři. Na dovolenou letěl bez rodiny na Bali, prý sám.

Tereza se synem zase jeli odpočívat do francouzské Bretaně, také sami. Ploužil se ošuntěle Prahou a na jeho zevnějšku bylo znát,
že postrádá výdobytky civilizace, zejména pračku. V létě 2015 se ještě pokusili dát manželství dohromady a nechali se i s malým Toníkem, všichni tři nasoukaní do svátečního, vyfotit v luxusní restauraci při rodinném obědě.

Ale to byla už pouze labutí píseň. Na podzim 2015 se tajně rozvedli a rozvod oznámili na začátku roku 2016.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden