Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Myslím, že mě znásilnil údajný vrah Maddie, šokuje žena a prosí vyšetřovatele o pomoc

Autor: shp - 
10. června 2020
21:04

Irka Hazel Behanová, která se v roce 2004 stala v Portugalsku obětí nechutného znásilnění, veřejně požádala o pomoc detektivy vyšetřující zmizení britské dívenky Madeleine McCannové. Domnívá se totiž, že ji nejspíš znásilnil Christian B.(43), který je podezřelý z vraždy pohřešované holčičky.

Hazel Behanová pracovala v letovisku Praia da Rocha, které se nachází jenom 30 minut cesty autem od Praia da Luz, odkud Maddie zmizela v roce 2007. Rysy brutálního znásilnění, které musela protrpět, nesou až děsivý rukopis zločinů Christiana B. – usvědčeného sexuálního násilníka. Toho uznali vinným z krutého zneužití postarší Američanky (72), která bydlí v Praia da Luz.

Ze vzpomínek na hrůzy se pozvracela

Mysl mi doslova explodovala, když jsem četla, jak napadl ženu v roce 2005. O taktice i metodách, které použil, nástrojích, které měl s sebou a jak si to naplánoval,“ řekla Behanová listu The Guardian. „Abych byla upřímná, pozvracela jsem se, protože jak jsem to četla, vzpomínky mě vrátily k mým zážitkům,“ dodala žena, která se svým veřejným vystoupením vzdala práva na anonymitu.

Hrůzy, které zažila, detailně popsala. „Šla jsem spát kolem jedné v noci. Vzbudilo mě, jak někdo volá mé jméno. Otočila jsem se na záda a stál tam maskovaný muž oblečený v uplých šatech připomínajících trikot. V ruce držel mačetu dlouhou asi 30 centimetrů,“ řekla Behanová. Policii vypověděla, že násilník mluvil anglicky s německým přízvukem a byl vysoký asi 185 cm.

Na hlavě měl masku

Měl na sobě masku, která mu zakryla celou hlavu, ale viděla jsem jeho blonďaté obočí a pronikavé modré oči. Dokonce ve tmě,“ dodala Irka. Vzpomněla si také, že měl na pravém stehnu znaménko nebo tetování. Německá média informovala o tom, že Christian B. skutečně znaménko na horní části stehna má.

Muž, který znásilnil Behanovou, si vše natočil na kameru. Oblečení jí rozstříhal nůžkami, pak ji svázal provazy, zacpal ústa roubíkem, aby nemohla křičet a následně ji bil a dlouho znásilňoval.

Vypadalo to, že má vše připravené, že má vše promyšlené. Neustále si myl ruce a opakovaně měnil kondomy. Toto se dělo kolem čtyř nebo pěti hodin. Když skončil, chtěl po mně jistý akt, ale nebyla jsem toho schopná, protože jsem se dusila. Rozzlobil se, vzal mačetu a chtěl, ať jdu do koupelny. Byla jsem přesvědčená, že mě zabije a vyhrožovala jsem, že budu křičet,“ dodala dále.

Zpackané vyšetřování?

Jenže maskovaný muž ji zpacifikoval a nakonec utekl. V dalších týdnech si znásilněná všimla, že jí doma chybí několik věcí včetně peněz a další jsou přeházené. Dovtípila se proto, že ji útočník sledoval dlouhou dobu a šel k ní domů najisto. Po ohlášení znásilnění Behanovou prohlédl gynekolog, ale žena neví, zda se našly nějaké stopy. Myslí si, že policisté vyšetření případu zpackali, protože se v její posteli pak našel nehet.

Patřil ale Behanové, která proto pochybuje, že prohlídka bytu byla pořádná. „Za posledních 16 let jsem měla jen malou naději, že najdou muže, který to udělal. Bylo mi řečeno, že mám mlčet. Když budu mluvit, hodí to na resort špatné světlo a odradí turisty. Pak jsem četla o nebohé Američance, která byla znásilněna v září 2005, s níž bych ráda mluvila a o propojení případu s únosem Madeleine McCannové. Rozhněvala jsem se. Bylo správné promluvit,“ prohlásila.

Maddie mohla být doma s rodiči...

Myslím si, že kdyby policie udělala svou práci a vyšetřila by, co se mi stalo, zabránila by v případě, že jde o stejného muže, znásilnění Američanky a unesená Madeleine McCann by byla teď doma se svými rodiči,“ uzavřela Behanová. Christian B. byl německou prokuraturou označen za možného únosce a vraha Maddie. K jeho usvědčení je ale zapotřebí získat více svědků a důkazů...

zirioges ( 11. června 2020 10:15 )

Prostitutka si po 13 letech vzpomněla, že v tomto případě nešlapala za peníze, ale byla znásilněna?

prudentiacz ( 10. června 2020 22:52 )

"Měl na sobě masku, která mu zakryla celou hlavu, ale viděla jsem jeho blonďaté obočí a pronikavé modré oči. Dokonce ve tmě" - Hazel, ty jsi ale lhářka. Takhle policie asi nepokročí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání