Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bayern poslal do finále poháru Lewandowski. Leverkusen si ho vybojoval proti Saarbrückenu

Bayern míří vstříc obhajobě. Mnichovský celek porazil v semifinále Německého poháru Eintracht Frankfurt 2:1, rozhodující gól dal Robert Lewandowski. Nerozehraného, navíc čtvrtoligového soupeře fotbalisté Leverkusenu jasně přehráli. Splnili ve druhém semifinále roli favorita a Saarbrücken porazili na jeho hřišti 3:0. Finále se bude hrát 4. července na Olympijském stadionu v Berlíně.

Lewandowski z Bayernu zakončuje proti Trappovi z Frankfurtu
zdroj: ČTK/DPA autor: Kai Pfaffenbach

Bayern v bundeslize vyhrál po koronavirové pauze všech pět zápasů a svou vítěznou sérii protáhl. Skóre otevřel ve 14. minutě hlavou chorvatský útočník Ivan Perišič. V 70. minutě sice vyrovnal Danny da Costa, už o pět minut později ale domácí tým opět poslal do vedení Robert Lewandowski, jehož gól potvrdil videorozhodčí.

Fotbalisté Frankfurtu nastoupili k semifinále ve speciální edici černo-bílých dresů na podporu iniciativy 'Black Lives Matter'. Ta se rozběhla na vlně protestů proti rasismu, vyvolaných květnovým úmrtím Afroameričana George Floyda při zatýkání bělošským policistou. Hashtagem #blacklivesmatter chtěl Eintracht podle svého vyjádření "vyslat jasný signál proti rasismu a xenofobii".

Leverkusen postoupil do pohárového finále počtvrté a pokusí se přidat druhý triumf po dosud jediném úspěchu z roku 1993. Saarbrücken se mohl stát prvním čtvrtiligovým finalistou Poháru DFB v historii, ale rozdíl 52 míst v německé fotbalové pyramidě byl mezi oběma týmy patrný.

Navíc zatímco Bayer už má za sebou pět bundesligových kol po koronavirové pauze, Saarbrücken absolvoval první zápas po třech měsících, neboť čtvrtá liga byla předčasně ukončena. V příští sezoně bude klub hrát třetí nejvyšší soutěž.

Leverkusen dostal do vedení v 11. minutě mladý Francouz Moussa Diaby a osm minut nato zvýšil argentinský útočník Lucas Alario. V druhém poločase přidal pojistku bývalý německý reprezentant Karim Bellarabi.

Semifinále fotbalového Německého poháru:

Saarbrücken - Leverkusen 0:3 (0:2)
Branky: 11. Diaby, 19. Alario, 58. Bellarabi.

Bayern Mnichov - Frankfurt 2:1 (1:0)
Branky: 14. Perišič, 75. Lewandowski - 69. Da Costa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články