fb pixel Autokino Strahov začíná druhý měsíc svého provozu. Z opuštěného místa v srdci Prahy se pomalu stává nové kulturní místo pro Pražany. – G.cz
Vyhledávání

Autokino Strahov začíná druhý měsíc svého provozu. Z opuštěného místa v srdci Prahy se pomalu stává nové kulturní místo pro Pražany.

Již měsíc funguje areál při Spartakiádním stadionu jako místo, kde si mohou Pražané vychutnat projekci filmů z pohodlí svého vozidla, od druhé půlky června i venkovního lehátka pod širým nebem. Během prvních čtyř týdnů své existence uvítalo kino tisíce návštěvníků, kteří shlédli filmy z dramaturgie Aerofilms, které každý týden vybírá programový ředitel Bio Oko, David Beránek.

Martin Miko
Martin Miko 11.6.2020, 08:59

Autokino Strahov pokračuje v projekci

Na plátně o velikosti 13x6 metrů, které je umístěno na originálním podstavci složeném z 9 lodních kontejnerů tak mohli diváci vidět filmy různých žánrů od dokumentu V Síti režiséra Klusáka, amerického hororu Lov, české komedie Vlastníci po krátké animované filmy nominované na cenu Oscar a živé přenosy ligových utkání AC Sparta Praha. Premiérou komedie Bourák režiséra Ondřeje Trojana tak ve čtvrtek 11.6 od 21:30 vstoupí největší Autokino ve spolupráci s Aerofilms a s podporou Hlavního města Prahy a Městské částí Prahy 5 a 6 vstoupí do druhého měsíce provozu.

Když jsme zakládali autokino, šlo nám samozřejmě primárně o projekce filmů,a o to, jak bezpečně dostat dohromady lidi, kterým v karanténě chyběl sociální kontakt. Dohromady s tím jsme však také viděli obrovský potenciál tohoto zapomenutého místa, které je v srdci Prahy - řekli jsme si, že když hodně z nás nebude moc toto léto pořádně cestovat, vytvoříme si nové místo setkávání a kultury u nás. Strahov je na to ideální místo. Když tu večer před každou projekcí zapadá slunce, návštěvník si může vychutnat jedinečnou, i tak trošku postapokalyptickou atmosféru místa, které bylo dlouho zapomenuté a ted' ožívá. Věříme, že tato unikátní kulisa bude fungovat i pro koncerty, djs a další kulturní akce, které zde přes léto plánujeme” říkají hlavní organizátoři Adéla Maternová a Jakub Dostál.

Autokino Strahov tak během léta vedle filmových projekcí nabídne i živá vystoupení populárních kapel, DJs, cestovatelské přednášky či třeba víkendové denní programy pro rodiny s dětmi jako bleší trh, ochutnávky jídel a dětská divadélka. Od druhé půlky června se kino otevře i pěším, kteří si budou moci vychutnat filmové projekce a další kulturní akce z lehátek umístených přímo před plátnem.

Vstupné na filmové projekce je 350 Kč za jeden automobil, 120 Kč za motocykl, stejně tak jako za venkovní lehátko. Vstupenky lze zakoupit přes portál Ticketlive. Novinky ohledně autokina je možné sledovat na jeho sociálních sítích – Facebooku AutokinoStrahov a Instagramu AutokinoStrahova také na www.autokinostrahov.cz. Filmové projekce startují každý den ve 21:30 hodin, nájezd automobilů do areálu je možný od 19:00. Kino doplňuje občerstvení cateringu Adellifood. Diváci si tak mohou přímo na baru objednat svůj oblíbený drink či si přímo do vozidla nechat doručit čerstvě připravený burger z grilu.

Program

08. 06. pondělí – Malá lež

09. 06. úterý – Šílený Max

10. 06. středa – #jsemtady

11. 06. čtvrtek – Bourák

12. 06. pátek – DJS, Techno & Drum'n'Bass - Blofeld, MiniJointPeter & Guests

13. 06. sobota – Gentlemani

14. 06. neděle – Bourák

15. 06. pondělí –V Síti (15+)

16. 06. úterý - Raoul Taburin

18.06 čtvrtek - Bourák

TÉMATA

Podobné články

Doporučujeme

Další články