Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V nejbližší době začne rekonstrukce silnice na Výpřež. Další opravy vozovek probíhají

Aktuálně probíhá celá řada rekonstrukcí silnic, které nezastavil ani koronavirus. V nejbližší době navíc začnou další rekonstrukce, třeba silnice z Horního Hanychova na Výpřež.

Kraj již vybral dodavatele na rekonstrukci tříkilometrového úseku na Výpřež. „Celkové náklady činí necelých 84 milionů korun,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Sviták. Práce by měly začít během měsíce.

Rekonstrukce je spolufinancována z Integrovaného regionálního operačního programu. Jedná se o hojně využívanou silnici pro obyvatele Podještědí i turisty mířící na Ještěd. Oprava silnice se zřejmě neobejde bez úplně uzavírky. „Když se silnice nezavře, dopadne rekonstrukce jako ta minulá. Nyní silnice praská uprostřed, protože nebyla opravena celkově i s podložím,“ sdělil hejtman Martin Půta.

Aktuálně také probíhá rekonstrukce Kodešovy ulice ve Frýdlantu. Oprav se dočká i silnice třetí třídy 2635 ve Stvolínkách. V průběhu je také oprava v Oldřichově v Hájích. „Stavba je v rozpracovanosti. Nyní probíhá rekonstrukce silnice vč. výstavby nových chodníků na I. etapě. Etapa I. začíná od obecního úřadu a končí na konci obce (směr Raspenava). Po zprůjezdnění této etapy (konec 07/2020) budou zahájeny práce na II. etapě (v úseku od obecního úřadu po začátek obce u Ekocentra),“ komentoval Martin Čáp, vedoucí investičního oddělení Krajské správy silnic LK. Rekonstrukce by měla skončit v první polovině listopadu.

Pracuje se také na silnicích II/610 a III/2797 v Turnově. Aktuálně pokračuje rekonstrukce úseku z Přepeří k železničnímu mostu Turnov. „Na silnici III/2797 se nyní pracuje v úseku Ohrazenice – sjezd I/35. Předpokládaný termín dokončení celé stavby je 20. října,“ řekl Čáp.

V nejbližší době by měla začít rekonstrukce silnice z České Lípy do Dobranova, mostu v Dobranově, silnice z Velkých Hamrů na Zbytky a také sanace skály v Novém Boru. V plánu má Liberecký kraj i další rekonstrukce, pro financování ale musí získat přislíbenou dotaci ve výši 81 milionů korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Homolka

Štítky rekonstrukce, silnice, Liberecký, doprava, Výpřež, Liberec XIX-Horní Hanychov, Jan Sviták, Martin Půta, Ještěd, Podještědí, Turnov, Dobranov, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nejbližší době začne rekonstrukce silnice na Výpřež. Další opravy vozovek probíhají  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.