Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

U Lokte se sesula opěrná zeď u domu: Silnice je uzavřená, oprava potrvá měsíce

Aktualizováno -
11. června 2020
14:10
Autor: rv - 
11. června 2020
10:20

 Opěrná zeď u jednoho z domů v Údolí na Sokolovsku se v noci na čtvrtek zřítila, kameny a hlína zavalily část silnice mezi Loktem a Horním Slavkovem na hlavním tahu ze Sokolova na Plzeň. Policie silnici uzavřela, místo prohlédl statik, zajišťuje se opěrná zeď. Silnice se poté zprůjezdní kyvadlově. Podle místních je za sesuvem kromě silných dešťů i nákladní doprava v lokalitě.

Silnice bude uzavřená do doby, než se spoušť uklidí a zajistí se opěrná zeď proti dalším sesuvům.Vjezd je zatím povolený pouze dopravní obsluze a složkám IZS. Počítá se, že se místo částečně zprůjezdní ve čtvrtek večer nebo v průběhu pátku. Doprava pak bude řízena kyvadlově semafory. Kvůli rozsahu sesuvu a plánovaným stavebním opatřením to bude v řádech měsíců.

„Vzhledem k tomu, že situace kolem této krajské komunikace může souviset i s průjezdem těžké nákladní dopravy, budu toto řešit hned zítra i se zástupci Karlovarského kraje, jelikož tento stav je dále neudržitelný,“ řekl starosta Lokte Petr Adamec.

K sesuvu došlo asi půl kilometru od odbočky na Nadlesí směrem na Loket. V domě u sesuté zdi žije starší žena. „Majitelce domu bude městem zajištěno náhradní ubytování do doby vyřešení celé situace,“ dodal starosta.

Naštěstí statik zjistil, že při sesuvu nedošlo k poškození domu.Jeho obyvatelka se tak může vrátit, město je ale i tak připraveno jí v případě potřeby jiné ubytování zajistit.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi