Veterinární inspektoři kontrují trhy v Ústeckém kraji. Při 17 kontrolách našli jen jedno pochybení

11. červen 2020

Inspektoři Státní veterinární správy opět kontrolují farmářské trhy a tržnice. Zaměřují se hlavně na správný prodej a skladování mléčných a masných výrobků. Jedna taková kontrola byla 11. června na farmářském trhu v centru Ústí nad Labem.

Prodej krůtích výrobků byl v pořádku, inspektorky se pak přesunuly k prodejci balených sýrů a masa z farmy. I tam bylo všechno v pořádku. Ani prodejce medu nic nezanedbal.

Daniel Macháček z Krajské veterinární správy byl proto spokojen: „Máme štěstí v tom, že je to téměř ukázková záležitost – nemáme tu nikoho, kdo by se pokoušel bez dodržování základních předpisů něco prodat. Závažnější problémy jsou při nárazových akcích, které se konají jednou, dvakrát do roka. Tam se pak sjedou i takoví lidé, kteří tam zkoušejí štěstí, jestli je někdo nachytá, nebo ne.“

Veterinární inspektoři kontrují trhy v Ústí nad Labem

V Ústeckém kraji zatím provedli inspektoři veterinární správy 17 kontrol. Jen v jednom případě našli pochybení. „Bylo to v pátek v Teplicích. Bylo to u polopárků, kde byly zvýšené teploty. Ten pátek byl už teplý, a ten prodejce se nevybavil dostatečně a to zařízení neměl nachlazené, takže když tam kolegyně měřily, dostaly se i na 12 °C a podobně,“ uzavírá Macháček.

Spustit audio

Související