Hlavní obsah

Virtuální fotbal jde do finále. Znáte české hvězdy?

Praha

Základní část TS COOL Ligy ve hře FIFA 20 Ultimate Team skončila a šestice nejlepších hráčů postoupila do vyřazovacích bojů, které se hrají již zítra. Nechybí mezi nimi zástupci FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha či FK Teplice. Ty doplňuje i reprezentant týmu Sampi Jakuba Jankta a hráče Entropiq, za kterým stojí pokerový mág Martin Kabrhel. Kdo ale jsou největší hvězdy virtuálního fotbalu?

Foto: Sport.cz

Michal Drastich alias DRMi10

Článek
Michal Drastich alias DRMi10
Počet bodů po základní části: 21

Vítěz základní části DRMi10 je stále poměrně novou posilou týmu FC Viktoria Plzeň, ke které se přidal v březnu letošního roku. DRMi se do kádru dostal díky spolupráci Viktorie Plzeň s esportovou organizací Inaequalis. Většina fanoušků by během ligy možná tipla za vítěze základní části někoho jiného, neboť DRMi měl po čtyřech odehraných kolech na svém kontě dvě porážky od Mikiho a Serona. Jenže jeho výkon neustále rostl a DRMi zvládl klíčový zápas se svým týmovým kolegou Lakym, kterého porazil 2:0 na zápasy. A právě tento zápas vybíráme jako jeho nejzajímavější.

Nejlepší zápas hráče: DRMi10 vs. T9Laky

Dominik Čermák alias Seron
Počet bodů po základní části: 21
Foto: Sport.cz

Dominik Čermák alias Seron

Seron patří k největším talentům české FIFA scény. Aktuálně reprezentuje esportovou organizaci Sampi, která patří českému reprezentantovi Jakubu Janktovi. Seron svoje světové kvality potvrdil i v zahraničních zápasech. Asi nejvíce na sebe upozornil, když rozstřílel tehdejší světovou jedničku, hráče CRAZY, z Interu Milán poměrem 9:1. I v TS COOL Lize předváděl útočný fotbal a jeho střeleckou chuť pocítil například teplický Dalas. Stejně jako DRMi, i Seron si připsal dvě porážky a skončil druhý jen díky horší bilanci zápasů. Nad jeho síly byli MarioOoso99 ze Zicon Esports a MikiTheGoat z FK Teplice. Jisté semifinále si vybojoval v přímém souboji s Lakym z Viktorie Plzeň. Jako jeho zápas ligy ale vybíráme duel s rozjetým RIIJkem z týmu Entropiq. Seron prohrál první zápas poměrně vysoko 1:4 a čelil druhé ztrátě ligového kola v řadě. Ukázal ale sílu a svého soupeře pak dokázal dvakrát porazit poměrem 3:0.

Nejlepší zápas hráče: Seron vs. RIIJK

Lukáš Pour alias T9Laky
Počet bodů po základní části: 18
Foto: Sport.cz

Lukáš Pour alias T9Laky

Laky byl před začátkem pravděpodobně největší favorit ligy a dlouho dobu ji také vedl. V posledních kolech ale neměl štěstí v rozhodujících momentech a zápasy se svými hlavními soupeři nakonec nezvládl. Má jim tedy rozhodně co oplácet. Ve čtvrtfinále se utká se sparťanem Emericksonem. Zápas tak bude mít velký náboj, neboť Laky je stejně jako DRMi hráčem FC Viktoria Plzeň. Emericksona dokázal už jednou porazit, což bude chtít zcela jistě zopakovat. Svůj nejlepší výkon v TS COOL Lize předvedl Laky v 6. kole, kdy zvládnul zápas se svým sousedem z tabulky Mikim a ve třízápasové bitvě nakonec bral tři body.

Nejlepší zápas hráče: T9Laky vs. MikiTheGoat

Matěj Mikan alias MikiTheGoat
Počet bodů po základní části: 18
Foto: Sport.cz

Matěj Mikan alias MikiTheGoat

Zřejmě o největší překvapení základní části se postaral mladíček Miki. Ten mezi favority nepatřil, přesto nejznámějším českým hráčům pořádně zatápěl. Jeho formu odnesli i oba semifinalisté. Jak DRMi (ve 4. kole), tak i Seron (v 7. kole) neuhráli proti Mikimu ani jeden zápas. Pro vyřazovací část tak můžeme Mikiho pasovat do role černého koně. Miki byl také hlavním aktérem nejzajímavějšího duelu ligy, ve kterém se mu postavil jeho kolega z FK Teplice Dalas94. Zápas plný dramatických situací nakonec dospěl až do penaltového rozstřelu.

Nejlepší zápas hráče: MikiTheGoat vs. Dalas94

Štěpán Sobocki alias RIIJK
Počet bodů po základní části: 15
Foto: Sport.cz

Štěpán Sobocki alias RIIJK

Dresem tým Entropiq, fotbalovým srdcem slávista. RIIJK patří mezi nejznámější jména české FIFA scény. A i přes několik ztrát potvrdil, že mu místo mezi českou špičkou právem náleží a svoje místo v play off si v posledním kole s přehledem pohlídal. Své kvality ukázal například ve 3. kole, kdy se utkal s Lakym. V prvním zápase zvládl koncovku a ve druhém svého soupeře zničil 5:1. Na svého čtvrtfinálového soka už narazil hned v prvním kole. A má mu rozhodně co oplácet.

Nejlepší zápas hráče: RIIJK vs. T9Laky

Jan Krupička alias Emerickson
Počet bodů po základní části: 15
Foto: Sport.cz

Jan Krupička alias Emerickson

Když hraje Emerickson z AC Sparta Praha, tak máte jistotu, že ho pohání početná skupina fanoušků. Emerickson patří mezi nejsledovanější streamery konzolových her u nás a v komunitě je známý pokřik EME Hype. Emerickson neměl do poslední chvíle postup jistý, ale nakonec se přece jen radoval. Hlavní nemesis Emericksona v TS COOL Lize byly penalty, které ho stály několik bodů. Přesto Eme zvládl vyhrát důležité zápasy a může tak dále pomýšlet na titul. Jako nejlepší zápas hráče vybíráme souboj s Mariosem ze Zicon Esports. Tento duel se totiž ukázal být tím, který nechal Mariosa před branami čtvrtfinále a sparťanskou hvězdu poslal dál.

Nejlepší zápas hráče: Emerickson vs. MarioOoso99

Kdo se stane vítězem TS COOL Ligy? To se dozvíte již zítra, přímý přenos budete moct sledovat i na Sport.cz.

Rozpis zápasů
ČasZápas
17:00T9Laky (FC Viktoria Plzeň) vs. Emerickson (AC Sparta Praha)
18:00MikiTheGoat (FK Teplice) vs. RIIJK (Entropiq)
19:00první semifinále
20:00druhé semifinále
21:00zápas o třetí místo
22:00finále

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články