Chai přicházejí s třetím albem

Rubrika:  Novinky, publikováno: 11.06.2020

Kvarteto Chai z Klatovska vyrukovalo po dlouhých sedmi letech s novým albem. Dostalo název Pro nás se narodil svět, obsahuje deset vkusně melodických poprockových písniček plus intro a tentokrát nevyšlo na CD, nýbrž na flash disku.

První dvě alba (S tebou mě baví svět, 2010, a Hrudní kosti v tanci, 2013) vznikla v Ostravě v nahrávacím studiu Citron se zvukařem Petrem Slezákem. V mezidobí Chai natáčel singly s různými producenty (například Radim Genčev a Aleš Zenkl), výsledkem čehož byly poměrně úspěšné písně jako Citová tříšť nebo Šampión. Novinku ale skupina pořídila výhradně svépomocí. Důvody vysvětluje frontman Pavel Bošek: „V roce 2017 jsme se rozhodli složit vánoční písničku. V tu dobu už náš klávesista měl slušnou technickou výbavu pro audio záznam, zkusili jsme ji tedy nahrát u něj. Zvukový výsledek byl nad očekávání parádní, a tak se zrodila myšlenka natočit tímto způsobem celé album. S nějakými drobnostmi nám pak ve finále pomohl Michal Janeček ze studia Franz Kavkaz, který také udělal mastering.“ Alba si soubor právě proto, že k němu nebyli povoláni žádní producenti a vše se natočilo pouze ve vlastním studiu, o to víc cení. „Je to taková srdcovka, nikdo do toho nekecal. Jen já,“ usmívá se Bošek, který se sám zhostil hudební produkce.

A proč „jen“ flash disky? „Dnešní doba letí technicky rychle kupředu. Při zamyšlení, kdo má dnes doma ještě CD přehrávač, jsme se rozhodli takto. Flashky jsou potištěné naším logem a jsou umístěné v pevné potištěné krabičce. Stejně jako u CD tam najdete i složku s texty písní a fotkami, vlastně takový elektronický booklet.“ Dodatečné vydání cédéčka prý ale není úplně vyloučeno, záleží na případném zájmu fanoušků. Nahrávka je samozřejmě k mání i na iTunes, Spotify, Apple Music, YouTube atd.

Chai dnes tvoří Pavel Bošek (zpěv, kytara, hudba, texty), Michal Kovářík (klávesy), Jiří Bošek (baskytara) a Martin Svoboda (bicí).

Petr Korál

(Navštíveno 94krát, z toho 1krát dnes)
0
 

Hodnocení k článku

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Tagy



Související články