Hlavní obsah

Baseballová extraliga nabízí televizní zápas i derby

Praha

Čtvrté kolo baseballové extraligy začne pátečním televizním utkáním mezi Arrows Ostrava a Tempem Praha. Obhájci titulu jsou velkým favoritem. Utkání se začátkem v 19:00 vysílá přímým přenosem ČT sport. Ve stejný čas v pátek ještě hraje Blansko s Draky Brno.

Foto: Sport.cz

Baseballisté Arrows Ostrava.

Článek

Arrows a Tempo jsou v odlišném postavení. Obhájci titulu mají čtyři vítězství, podlehli jednou Drakům a Eagles. Mohou se spolehnout na oba startující reprezentační nadhazovače Borise Bokaje a Ondřeje Satoriu, a také útočnou sílu, kterou deklaruje nejlepší týmový pálkařský průměr z celé soutěže. Tempo naopak letošní soutěž nezačalo dobře a radovalo se jen dvakrát. Tým zaostává zejména v útoku, když je v tomto hledisku nejhorší ze všech extraligových týmů.

„Připravovali jsme se standardně třemi tréninky, včetně kondiční části. Tempo má kvalitní startující nadhazovače, a proto nelze nic podcenit. Chceme podat soustředěný výkon a nechat na hřišti vše, jako každý hrací víkend," říká ostravský Radim Novotný, jeden z mistrů Evropy U23 z roku 2019. Páteční utkání startují reprezentanti Ondřej Satoria a Marek Minařík. Satoria je mistrem Evropy U23 a nadhazoval také na ME mužů. Minařík byl loni v reprezentaci úspěšný v soubojích proti Nizozemsku a Izraeli.

Pražské a brněnské derby

Na zajímavé pražské derby se mohou těšit fanoušci Kotlářky a SaBaTu. Kotlářce se zatím daří, porazila dvakrát Draky a Tempo. Už před sezonou ji hodně fanoušků pasovalo do role favorita. „Kotlářka je jedním z kandidátů na letošní titul. Má silný bullpen, skvělé pálkaře a zkušenosti," hodnotí víkendového soupeře Štěpán Hasal, trenér SaBaTu.

Hrající trenér Kotlářky Scott Mulhearn, který dohazoval dvě vítězná utkání svého týmu, je s prozatímními výsledky spokojen a chystá se dát větší šanci mladým: „O víkendu budou naše zahajovací sestavy trochu odlišné od minulých zápasů. Bude to příležitost pro mladé hráče získat více zkušeností."

Hroši Brno nestačili v minulém kole na Arrows a museli opustit první místo v tabulce. Mají tak stejnou bilanci zápasů jako jejich soupeř, Technika Brno. Technika je zatím překvapením soutěže, začala sebevědomě výhrami nad Blanskem, dokázala jednou porazit Kotlářku a v prvním zápase jasně přehrála také SaBaT. Jejím hráčům se daří na pálce, na kontě mají šest homerunů a zejména v domácím prostředí jsou těžko k poražení.

Další zápasy víkendu: Olympia Blansko - Draci Brno, Eagels Praha - Nuclears Třebíč.

Reklama