pá 12.6.2020
Aktuální zprávy

Ženský fotbal v Baníku s novým vedením i ambicemi!

Personálními změnami prošlo vedení ženské sekce FC Baník Ostrava. Z pozice jejího vedoucího odešel Jaromír Kvita, novými zodpovědnými osobami v baníkovském ženském fotbale se stali bývalí hráči Baníku Radim Wozniak a Aleš Broulík. Novým trenérem ženského týmu kategorie U19 bude renomovaný Michal Žárský, jenž se stává také šéftrenérem mládeže v kategorii dívek. Jaromíru Kvitovi Baník děkuje za odvedenou práci.

Ženský fotbal v Baníku Ostrava stojí na prahu nové budoucnosti s mnohem ambicióznějšími cíli. Kádr se napříč věkovými kategoriemi výrazně rozšířil a Baník nejenže nadále usiluje o postup do 1. ligy žen, k němuž by, nebýt koronaviru a předčasného ukončení amatérských soutěží, došlo nejspíš už v této sezoně. Do první ligy chce postoupit i tým kategorie U19. Ve spolupráci s Akademií MFK Vítkovice by měl v Ostravě vyrůst silný ženský tým, jehož ambicí v horizontu dvou až tří let by měla být konkurenceschopnost vůči nejlepším českým ženským týmům a schopnost bojovat o účast v evropských pohárech.

Nástup Radima Wozniaka, Aleše Broulíka a zejména Michala Žárského by měl být zárukou tohoto významného rozvoje ženského fotbalu v Baníku, jehož unikátní součástí je také zajištění vzdělávání dívek působících v klubu. Michal Žárský má ostatně s působením v ženském fotbale dlouholeté zkušenosti a v letošním roce byl Fotbalovou asociací České republiky oceněn jako nejlepší český trenér v oblasti dívčí mládeže. 

28
Filip
Kubala
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
77
Gigli
Ndefe
17
Michal
Frydrych
26
Filip
Blažek
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula