Hlavní obsah

Kapela Monoskop přivezla v písni a klipu Spojení osmdesátkový retropop

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská kapela Monoskop nabízí v nové skladbě osmdesátkový retropop. Podle zpěvačky Petry Horváthové je singl Spojení o sblížení, třeba i náhodném, napětí, touze a hrách. Na Novinkách.cz má klip k němu premiéru.

Skupina Monoskop v klipu k písničce SpojeníVideo: archiv kapely

 
Článek

Píseň vznikala ve spolupráci Horváthové s baskytaristou Ondřejem Dvořákem. „Člověku se líp nad písničkou hádá, když u toho nejsou další svědci,” směje zpěvačka. „Ale v podstatě jsme se u toho hodně bavili a snažili jsme udržet v písničce nadhled a atmosféru mejdanu.”

Dvořák dodává: „Hodně jsme si hráli s retro stylizací – synťáková arpeggia, automatický bubeník, poschovávané samply z osmdesátkových písní. Nějak nám to retro sedlo k atmosféře, kterou jsme chtěli sdělit.“

Klip k singlu natočil režisér a výtvarník Prokop Wilhelm, který je dlouholetým spojencem kapely. K natočení ho vyzval baskytarista Dvořák. „Vždycky jsem chtěl klip s autem. Mám pod kůží vryté jízdy noční Prahou, když jedu ze zkoušky a hlavou mi duní to, co jsme skládali. A Prokopa jsem na ta auta ulovil. Nakonec se to ale trochu zvrhlo a ta písnička klip převálcovala do úplně jiného vyznění.“

Scénu pro klip vytváří vůz Saab 900 Aero a hlavních rolí se společně s Horváthovou ujali její kolegové, herci Václav Jílek, Jiřina Anna Daňhelová a Štěpán Dostal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám