12. června 2020 • 16:59

Plíšková vs. Kvitová po vzoru Laver Cupu. Turnaj hvězd startuje v sobotu

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koronavirová pauza na mezinárodní tenisové scéně přináší tuzemským fanouškům další možnost vidět v akci nejlepší české hráčky. V charitativní Tipsport Elite Trophy se proti sobě postaví týmy světové trojky Karolíny Plíškové a dvojnásobné vítězky Wimbledonu Petry Kvitové. Všechny zápasy nabídnou stanice O2 TV Sport a O2 TV Tenis v přímém přenosu. Přímo ze Štvanice bude komentovat Vojtěch Bidrman a Martin Štefl, pozápasové ohlasy přinese reportérka Andrea Sestini Hlaváčková. Diváci se mohou těšit také na studio pod vedením Jiřího Baumruka, ve kterém se role tenisové expertky ujme Klára Suchoň Koukalová.



První ze čtyř klání se uskuteční od soboty do pondělí na antuce pražské Štvanice a poprvé se do hlediště dostane díky lístkům každý den až 250 diváků.

„My si to hlavně užijeme, protože tohle už si možná nikdy nezahrajeme,“ řekla ČTK světová dvanáctka Kvitová. „Zkusíme téhle možnosti využít a dobře si zahrát, abychom měly nějaké zápasy, kdyby se náhodou světová sezona rozjela. Ať prostě víme, jak na tom jsme, a jsme v nějakém rytmu,“ dodala. Sama na Štvanici do dvouhry nenastoupí kvůli přetrvávajícím problémům s předloktím levé ruky.

Co říkáte na zajímavý turnaj? Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz >>>

Sama na Štvanici do hry vůbec nenastoupí kvůli přetrvávajícím problémům s předloktím levé ruky, kterou testovala ve čtvrtek ve čtyřhře na Spartě po boku Barbory Strýcové. „Bohužel se ukázalo, že ruka není v takovém stavu, abych mohla odehrát kvalitní zápas,“ uvedla Kvitová v tiskové zprávě. „Tým budu samozřejmě z lavičky ze všech sil koučovat.“

Hrající kapitánky na každý turnaj nominují čtveřici plus náhradnici. Karolína Plíšková může vybrat své dvojče Kristýnu, Karolínu Muchovou, Markétu Vondroušovou, Terezu Martincovou nebo Nikolu Bartůňkovou. „Moc se na to všechny těšíme, už jsme měly poradu a probíraly taktiku. Věřím, že to bude skvělá podívaná, dáme do toho vše,“ uvedla Karolína Plíšková, jež v sobotu nastoupí do čtyřhry v páru s Kristýnou.

Petra Kvitová s Barborou Strýcovou si zahrály čtyřhru v rámci exhibičního turnaje Barvy pro budoucnost
Petra Kvitová s Barborou Strýcovou si zahrály čtyřhru v rámci exhibičního turnaje Barvy pro budoucnost

Kvitová s Barborou Strýcovou probíraly, jak hráčky nasadit, už ve čtvrtek na Spartě. „Taktizujeme. To je tajný,“ nechtěly ani naznačit, kdo a kdy bude hrát. Dalšími členkami týmu jsou s nimi Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková, Ruska Jekatěrina Alexandrovová a Linda Fruhvirtová. Jisté je, že na úvod se ukáže i elitní deblový pár, dvojnásobné grandslamové šampionky Krejčíková, Siniaková.

„Nastoupí hráčky světové extratřídy, proto očekáváme kvalitní tenis na úrovni alespoň čtvrtfinále grandslamových turnajů,“ řekl promotér Tomáš Petera.

Hráčky budou podobně jako při mužském Laveru Cupu všechny na lavičce a navzájem si mohou radit a povzbuzovat se. „Pro diváky to bude fajn, Péťa bude radit mně nebo naopak. Bude to zpestření i dost zábavné,“ věří Strýcová. „Vzájemné povzbuzování a koučování by mohla být docela sranda,“ přitakala Muchová.

V každém turnaji se za den odehrají vždy tři dvouhry a jedna čtyřhra. Dvojice se v daném turnaji nesmějí opakovat. Začátky jsou naplánovány na poledne.

Druhé kolo bude od 29. června do 1. července v Prostějově a pak se akce vrátí na Štvanici, kde se bude hrát 11. až 13. července a 25. až 27. července.

Každý odehraný fiftýn bude oceněn padesáti korunami od organizátora, které následně zdvojnásobí Nadace Tipsport. Vítězný tým obdrží po celé sérii šek s částkou, kterou věnuje na charitativní využití podle vlastního uvážení.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Deník Sport, titulní strana Deník Sport, titulní stranaFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud