Huňáček (ODS): V centru Jihlavy zmizelo sto parkovacích míst

Předseda zastupitelského klubu ODS na jihlavském Magistrátě Jaroslav Huňáček se na sociálních sítích rozohnil nad novým dopravním značením v centru města.

„Žluté čáry mě rozpálily do ruda!,“ napsal Huňáček na sociální síti. Oblast dopravy na jihlavském Magistrátě je v gesci ODS, radním pro dopravu je bývalý primátor Jaroslav Vymazal.

 Zastupitel Huňáček se dotazoval na odboru dopravy, kdo novinku vymyslel. „Dostal jsem dostal odpověď, že je to výmysl bezpečnostní komise a hlavně hasičů, kteří namísto toho, aby vymysleli, jak historické centrum města obsloužit menší technikou a větším počtem požárních hydrantů, tak vymyslí tento nejjednodušší zákaz,“ uvedl Huňáček. 

Před několika lety byla podle Huňáčka ve městě akce „odstraňte sto dopravních značek“, která v centru více méně zjednodušila dopravu.

„To se snad i povedlo, ale z pohledu „Dopravy“ tu zbylo asi málo zákazů a tak, aby se nevracely dopravní značky, je potřeba ulice raději pomalovat žlutým děsem,“ pokračoval Huňáček.

Další dotaz zastupitel Huňáček (ODS) nasměroval na jihlavskou městskou policii, kde mu bylo vysvětleno, že celá akce se děje kvůli popelářům, že zástupce Služeb města Jihlavy určil konkrétní místa, která jsou z pohledu svozu odpadu kritická. 

„Další zásadní informace, kterou jsem z Odboru dopravy obdržel, je ta, že takto bude pomalováno celé historické centrum města a tímto zásahem, prý dojde k úbytku zhruba 100 parkovacích míst, a to je opravdu katastrofa,“ uvedl Huňáček (ODS).

Vše je potřeba vidět ještě i v souvislostí se skutečností, že město Jihlava prodává prostřednictvím Odboru dopravy rezidenční karty na neexistující parkovací místa, kterých je dnes více jak čtyřnásobek.

„Město vědomě prodává něco, co vlastně nemá a mít nikdy nebude a co víc, ještě ten dnešní stav zmenšuje tímto okázalým způsobem. Co je ještě potřeba dodat, snad už jenom to, že po rekonstrukci Masarykova náměstí dojde navíc k výraznějšímu snížení parkovišť, a to o minimálně dvě stě míst,“ dodal Huňáček.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů