Poslední sbohem Milanu Černohouzovi (†77): Největší pohřeb hvězdy dechovek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Poslední sbohem Milanu Černohouzovi (†77): Největší pohřeb hvězdy dechovek

Poslední sbohem přišel dát i Vlastimil Harapes...
Poslední sbohem přišel dát i Vlastimil Harapes... (Foto: D. Kundrát, M. Pátek)

Přišly stovky lidí. Milan Černohouz (†77), který náhle zemřel 1. června, zpíval padesát let a čtvrt století vedl vyhlášenou pražskou vinárnu U stréců, kde se točilo šest televizních Silvestrů. „Byl to fajn chlap,“ řekla Aha! Vlasta Kahovcová (76).

Podle zpěvačky, která dlouhá léta doprovázela s Jarmilou Gerlovou (76) a Jitkou Zelenkovou (70) božského Karla Gotta (†80), nebyl Milan náležitě doceněný. „Měl krásný hlas a uměl zazpívat swing stejně jako dechovku. Taky jako první u nás přezpíval v roce 1971 hit skupiny Beatles Let it be jako Ona ví,“ prozradila Kahovcová. Právě tato píseň zazněla v jeho podání jako první na smutečním aktu ve strašnickém krematoriu.

Video se připravuje ...

Sejdeme se U stréců
Poslední sbohem kamarádovi z vojny přišel dát i Milan Drobný (75). Oba kdysi sloužili v Armádním uměleckém souboru. „Když otevřel vinárnu U stréců, měla takzvané Stréceum – asi patnáct set lidí bylo členy a člověk dostal od děkana z Brna povolení používat titul Stréc. Byla to hra, ale dotažená až do nejmenších detailů,“ popsal zpěvák. Diplom Stréců vystavila dcera před rakví s ostatními věcmi zesnulého, jako byla kytara či vestička, v níž vystupoval s kapelou Veselka.

Zemřel ve spánku
Do Velké síně strašnického krematoria dorazilo v pátek hodinu po poledni několik stovek kamarádů, kolegů a fanoušků. Milan Černohouz působil na hudební scéně půl století a nehodlal s tím skončit. Jeho vystupování přerušila až smrt. „I v posledních letech, kdy ho hodně trápila kolena a měl při chůzi obrovské bolesti, jsme jezdili po republice,“ řekl Aha! muzikant Břetislav Čaňo (52), který promluvil i nad rakví. O Milana pečoval a taky ho našel mrtvého v bytě. Podle všeho zpěvák zemřel poklidně ve spánku.

Harapes si spletl funus
Přišel o hodinu dřív a nevšiml si, že je na cizím pohřbu. „Zafixoval jsem si, že je to dvanáctého ve dvanáct,“ řekl Aha! taneční mistr Vlastimil Harapes (73). Poslední rozloučení s Černohouzem se přitom konalo až o hodinu později...

Hacker z KTO se díky němu zamiloval
Ve vinárně U stréců se František Hacker (82, na snímku ), člen skupiny KTO, která vystupovala s Waldemarem Matuškou (†76), seznámil v 90. letech s manželkou. „Vděčím mu za rodinné štěstí,“ přiznal František.

Tomsová: Veselý autobus
„Milan s dalšími kolegy a kolegyněmi zpíval, já jsem jim to konferovala, dnes by se řeklo moderovala,“ prozradila Aha! bývalá televizní hlasatelka Marie Tomsová (64). „Jezdili jsme společně autobusem a bývalo veselo.“

Tomsová o zpěváku Černohouzovi (†77): Byl nedoceněná osobnost!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.