Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Manžílku, vidíš to z nebe?“ Žena lékaře (†34), co varoval před virem, porodila syna

Autor: kal - 
13. června 2020
08:55

Pamatujete na čínského lékaře Li Wen-lianga (†34), kterého policie obvinila z šíření poplašné zprávy, když se už v prosinci snažil varovat ostatní kvůli koronaviru? Zůstala po něm těhotná manželka, která v pátek ve Wu-chanu přivedla na svět jeho syna. Informovala o tom ve zprávě na sociální síti WeChat.

„Manžílku, vidíš to z nebe? Poslední dárek, který jsi mi dal, se dneska narodil. Rozhodně se o něj dobře postarám,“ uvedla vdova po lékaři, která s ním už jedno dítě měla.

Doktor Li Wen-liang (†34), který pracoval v nemocnici ve Wu-Chanu, zemřel na smrtící koronavirus v únoru. Virem se nakazil od pacienta, svou nákazu oznámil v sobotu 1. února na sociálních sítích. Jeho smrt potvrdily i čínské noviny Global Times, následně nemocnice ve Wu-chanu zprávy dementovala s tím, že je lékař v kritickém stavu. Později však smutnou zprávu čínské úřady potvrdily.

Lékaři hospitalizovali svého kolegu Li Wen-lianga ve chvíli, kdy nejevil žádné příznaky. Hned další den však testy potvrdily jeho nákazu novým koronavirem.

Starosta Wu-Chanu již předtím přiznal, že se nakazil jeden doktor a třináct zdravotních sester - prý ale proto, že podcenili bezpečnostní opatření při léčbě jednoho z pacientů.

Sám Li jakožto oční lékař nakažené pacienty neléčil. Již v prosinci ale upozornil na hrozbu koronaviru. Do společného chatu spolužákům z lékařské fakulty napsal, že v jeho nemocnici ošetřují 7 pacientů, u kterých se potvrdila nákaza něčím, co připomíná SARS.

Wu-chan byl epicentrem nákazy v Číně a celé město bylo dlouho v karanténě. Později nechaly úřady otestovat 10 z 11 milionů jeho obyvatel. V Číně až na případy importované nákazy nemocní s koronavirem aktuálně nepřibývají.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa