Sobota by byla pro oslavu 30. narozenin jako malovaná. Těch se ale Jakub Zedníček bohužel nedožil. Osud naložil s jeho životem jinak a jeho cesta skončila náhle a velmi předčasně. A to konkrétně v prvních minutách roku 2018, což Jakubovi zajistilo smutné prvenství v podobě první dopravní nehody onoho roku.

1. ledna 2018, jen několik málo okamžiků po půlnoci jel Jakub Zedníček z Prahy zpět za svojí poměrně čerstvě tříčlennou rodinou do Brna. Chtěl být s desetiměsíční dcerou Mayou a přítelkyní, herečkou a kolegyní z Městského divadla Brno, Lenkou. Za nimi ale nikdy nedojel, protože na 192. kilometru dálnice D1 u Starého Lískovce dostal v dálničním průtahu ve velké rychlosti smyk a jeho vůz narazil přímo do svodidel.

V ten okamžik měl Jakub ještě štěstí. Po nárazu sám vystoupil z vozu, takže patrně neutrpěl žádná vážnější zranění. Po bezmála ročním vyšetřování a expertíze se nicméně přišlo na to, co se přesně událo po nárazu a kdo za nešťastnou událost mohl. Zedníček, patrně v šoku, po tom, co vystoupil z vozu, zamířil do protisměru, kde po překonání dvou svodidel vešel do cesty protijedoucí dodávce. Předpokládá se, že chtěl dojít pro pomoc k nedaleké benzinové pumpě, ale v traumatické situaci, kterou prožíval, se zapomněl při přecházení dálnice rozhlédnout.

VIDEO: Zemřel synovec Pavla Zedníčka, moderátor Jakub (†27)! Byl obětí první nehody roku 2018!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel synovec Pavla Zedníčka, moderátor Jakub (†27)! Byl obětí první nehody roku 2018! Tereza Kühnelová

Po střetu byla jeho zranění prakticky neslučitelná se životem. Dalších deset měsíců se pak celým incidentem zabývala policie, aby objasnila okolnosti dvou za sebou jdoucích nehod a určila, kdo je způsobil. Jak se ukázalo, řidič smrtící dodávky viníkem nebyl. „Všemu předcházela havárie osobního automobilu do svodidel, její viník nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, pozemní komunikace, její kategorii a třídě,“ řekl tehdy Blesku policejní komisař Bohumil Malášek, čímž objasnil, že za smrtí Jakuba Zedníčka nestojí nikdo další.

Pohřeb Jakuba Zedníčka se konal o deset dní později 11. ledna v Městském divadle Brno. Celý týden předtím nebylo jasné, zda stihne na rozloučení se synovcem, kterého bral skoro jako vlastního syna, dorazit i herec Pavel Zedníček, který v té době trávil zimní měsíce se svou partnerkou na Floridě. Nakonec ale na poslední rozloučení dorazil a bylo znát, že ho nečekaná smrt Jakuba, s nímž i nedlouho předtím moderoval na TV Barrandov zábavnou soutěž Kurňa, co to je?, nesmírně zdrtila.

VIDEO: Připomeňte si Jakuba Zedníčka (†27) v pořadu Kurňa, co to je!

Video
Video se připravuje ...

Připomeňte si Jakuba Zedníčka (†27) v pořadu Kurňa, co to je! TV Barrandov

Fotogalerie
53 fotografií